1 wandelstok Forclaz 550 grip grijs

Ref :
8330968
Pluspunt van het artikel
Een wandelstok voor regelmatige trekkers op zoek naar stokken met een langere greep voor tochten op sneeuwschoenen of bergtochten waar ze veel hellingen moeten dwarsen.
vanaf
25,99 €*

Productvoordelen

Ergonomische greep
Schuimgreep. Vlot verstelbaar, polslus met neopreenvoering. Langere greep.
Instelbaar
Hoogteverstelling door een uitwendige blokkering met clip.
Lichtheid
260 gram.
Compactheid
3-delig. Lengte opgevouwen: 71 cm, opengevouwen: 130 cm.
Compatibiliteit
Zomerteller (kleine diameter) inbegrepen. Kan je losschroeven en vervangen.
Sterk
Wolfraam punt (duurzaam).

DE KENMERKEN

Comfort
comfort +
Aantal delen
3
Seizoen
zomer en winter
Samenstelling
As : 100.0% Aluminium handvat : 60.0% Polypropyleen, 40.0% EVA
Approved by
Al onze stokken worden getest in gebruik, door mensen die representatief zijn voor de doelgroep waar we onze producten voor ontwikkelen, en in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de situaties die ze zullen tegenkomen. Tijdens die 'testmissies' werkt de productmanager samen met een panel testers die niet gebonden zijn aan Quechua, om onze producten uit te testen, te verbeteren en goed te te keuren.
Tests
In ons lab doen we buigings- en compressietests met de uitgeschoven stok, om zijn doeltreffendheid en stevigheid te garanderen wanneer een wandelaar er sterk op duwt of steunt. Daarnaast wordt getest of de sluitsystemen goed werken en de punt en handgreep niet loskomen als er hard aan wordt getrokken, bijvoorbeeld wanneer de stok klem komt te zitten.
Ontworpen voor
wandelaars en trekkers op zoek naar een stok die ze zowel in de zomer als de winter kunnen gebruiken, dankzij de langere greep.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
Bewaar je wandelstokken in een droge ruimte, met het sluitsysteem los.
Gebruikslimiet
Hang de stok niet aan je rugzak tijdens een onweer.

Bijkomende informatie

Hoe je stokken op de juiste lengte zetten?
De onderarm van de arm waarmee je de stok vasthoudt, moet een rechte hoek vormen met het lichaam. Om de stok te verstellen: schroef het middelste deel los, onder de sluitring van het onderste deel, bepaal de gewenste lengte (in centimeter) en schroef weer stevig vast zonder te overdrijven. RESPECTEER DE "STOP LINE", als je die overschrijdt kan de stok breken.
Gebruikstips
Voor je vertrekt: altijd controleren of je stokken goed vasthangen. Neem je een afdaling of heb je extra afzetkracht nodig bij een klim bijvoorbeeld, dan kan je je wandelstokken wat langer maken. Bij een klim gebruik je de polslus als extra steun, maar bij het dalen haal je ze er beter af, om nare gevolgen te vermijden bij een val.
Accessoires
Inclusief losschroefbare zomerteller (kleine diameter). Ook compatibel met de bredere wintertellers.

U hebt misschien ook interesse in deze producten

NAAR BOVEN