1 wandelstok speed hiking Helium wit

Ref :
8361905
Pluspunt van het artikel
Geschikt voor bergtrails en speedhiking. De troeven van deze stok: de grip en het lichte gevoel in de hand, dankzij het gripheft. Tweedelig, voor extra stijfheid en vinnigheid.
vanaf
29,99 €*

Productvoordelen

Ergonomische greep
Comfortabele handgreep in EVA-schuim met verstelbare polslus en antislip greep.
Instelbaar
Intern verstelsysteem met schroef. Lengte ingeschoven: 82cm Uitgeschoven: 130cm
Lichtheid
Gewicht: 210 gram
Compactheid
Lengte ingeschoven: 82cm Uitgeschoven: 130 cm.
Transportgemak
2-delig om gemakkelijker op te bergen of mee te nemen op je rugzak.

DE KENMERKEN

Comfort
Handgreep in EVA-schuim.
Aantal delen
2
Seizoen
zomer en winter
Samenstelling
Zadelboog : 100.0% Aluminium handvat : 80.0% EVA, 20.0% Polyoxymethyleen
Approved by
Al onze stokken worden getest in gebruik, door mensen die representatief zijn voor de doelgroep waar we onze producten voor ontwikkelen, en in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de situaties die ze zullen tegenkomen. Tijdens die 'testmissies' werkt de productmanager samen met een panel testers die niet gebonden zijn aan Quechua, om onze producten uit te testen, te verbeteren en goed te te keuren.
Tests
In ons lab doen we buigings- en compressietests met de uitgeschoven stok, om zijn doeltreffendheid en stevigheid te garanderen wanneer een wandelaar er sterk op duwt of steunt. Daarnaast wordt getest of de sluitsystemen goed werken en de punt en handgreep niet loskomen als er hard aan wordt getrokken, bijvoorbeeld wanneer de stok klem komt te zitten.
Ontworpen voor
speedhiking en bergtrails.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
berg de stokken op een droge plaats op en draai de sluitsystemen niet aan.
Gebruikslimiet
Leg je stokken niet op je rugzak tijdens een onweer.

Bijkomende informatie

Hoe je stokken op de juiste lengte zetten?
De onderarm van de arm waarmee je de stok vasthoudt, moet een rechte hoek vormen met het lichaam. Om de stok te verstellen: schroef het middelste deel los, onder de sluitring van het onderste deel, bepaal de gewenste lengte (in centimeter) en schroef weer stevig vast zonder te overdrijven. Doe hetzelfde voor het onderste deel. RESPECTEER DE "STOP LINE", als je die overschrijdt kan de stok breken.
Gebruikstips
Voor je vertrekt: altijd controleren of je stokken goed vasthangen. Neem je een afdaling of heb je extra afzetkracht nodig bij een klim bijvoorbeeld, dan kan je je wandelstokken wat langer maken. Bij een klim gebruik je de polslus als extra steun, maar bij het dalen haal je ze er beter af, om nare gevolgen te vermijden bij een val.
Accessoires
Inclusief losschroefbare zomerteller (kleine diameter). Ook compatibel met de bredere wintertellers.
NAAR BOVEN