Gezinstent Arpenaz 8.4 XL | 8 personen, 4 grote slaapcompartimenten

Ref :
8330638
Pluspunt van het artikel
Gemakkelijk op te zetten tent voor 8 personen met 4 slaapcompartimenten (4 x 2 personen) rond een enorme en erg lichte leefruimte.
Users reviews
4 / 5 6 Reacties
vanaf
479,99 €*

Users reviews

4 / 5 6 Reacties
6 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  15 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  tent "doet" wat 'ie belooft
  veel ruimte, eenvoudig op te zetten 'onderkant' tent niet uit één stuk

  Fijne tent met veel leef- en slaapruimte. Prettig met zoveel binnententen, maar binnentent wel beetje krap voor twee volwassenen. Eenvoudig op te zetten en af te breken. Snel droog (te maken) dus je kunt 's ochtends op tijd inpakken en vertrekken na de laatste nacht op de camping. Wel een "mooi weer" tent, althans naar een land waar het regelmatig hard waait en/of regent nemen we liever onze De Waard mee. Verder top!

 • Man
  30-39
  07 May 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Prima tent
  Eenvoudig in gebruik, handige snufjes Geen

  Prima tent die in onze behoefte voorziet. Mooie leefruimte en slaapcabines. Onze gezin (7 personen) past er prima in. Het opzetten was gemakkelijk en afbreken eveneens. Voor ons zijn er geen minpunten en is de tent wat je kunt verwachten voor het aanschafbedrag. De handige snufjes zoals waslijnen en de vele opbergvakken zijn praktisch en goed uitgevoerd.

 • Man
  30-39
  28 October 2015
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Fijne ruime tent
  opzetten gaat snel, veel ruimte binnen, waterdicht Dak staat niet strak

  Wat een ruimte zeg! Heerlijk ook als het weer eens tegenzit. Met 4 kids hadden we zelfs nog een cabine over om alle kleren en spullen in op te slaan. Ook tijdens flinke regenbuien zaten we droog. Het dak staat niet heel strak dus af en toe lag er een plasje water op het dak, maar het bleef binnen gelukkig droog. Opzetten gaat prima, de tweede keer natuurlijk beter dan de eerste. Inpakken blijft altijd 'hopen dat 'ie weer in de tas past', dat lukt ons nooit zo vlotjes als op de video, maar het paste! Fijn dat alles in 1 tas zit, neemt ook niet zo gek veel ruimte in bij het volladen van de auto. Veel handige vakjes en opberghoekjes, voor ons echt een prima gezinstent!

Productvoordelen

Vlotte montage / demontage
Gemakkelijk opgezet: tentstokken met kleurmarkering.
Voor meer personen
Lichte leefruimte van 8 m². 4 slaapcomp. van 140 x 210 cm. Kuipvormig grondzeil.
Vermindering van warmte
Buitentent boven de leefruimte om te verluchten. Deur en ramen met muggengaas.
Duisternis
Stevigheid
Bestand tegen wind van 50 km/u (windkracht 6): getest op een draaiplatform.
Waterdichtheid
Getest onder douche van 200 mm water/u (tropische stortbui) en op het terrein.
Onderhoudsgemak
2 jaar garantie. De onderdelen kan je laten repareren in onze Ateliers.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: tent om in te slapen en te leven.

DE KENMERKEN

Aantal personen
8 personen
Samenstelling
Zadelboog : 100.0% Glasvezel Stof buitenkant : 100.0% Polyester Binnenkamer : 100.0% Polyester Vloerbedekking : 100.0% Polyethyleen Pin : 100.0% ijzer
Tests
De waterdichtheid van de Quechua-tenten wordt getest door de hele tent 4 uur lang te onderwerpen aan een douchetest met 200 l water/u/m² (200 mm regen/uur). De test met de waterkolom (= mm Schmerber) meet enkel de waterdichtheid van de stof. Die test gaat na of er geen water binnendringt via de naden, kleppen, openingen, ritsen enz. Windweerstand: wij testen onze tenten in een windtunnel op een draaiplaat om de tent van elke kant bloot te stellen aan de wind. Tests in reële omstandigheden.
Ontworpen voor
een gezin van 8 personen dat graag kampeert en op zoek is naar een tent met 4 slaapcompartimenten en een zeer grote leefruimte.
Garantie
Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in je gewone Decathlon-atelier.

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING: indien nodig schoonmaken met een sopje en daarna afspoelen (mag met de tuinslang). De tent goed laten drogen voor je ze opbergt. 2 HARSVLEKKEN: erg moeilijk te verwijderen: laat het hars drogen en krab het er dan voorzichtig af. Hou er langs de binnenkant een ijsblokje tegen, zo wordt het hars gemakkelijker te verwijderen. 3.Opbergen: na gebruik schoonmaken en volledig laten drogen vooraleer op te bergen, om de vorming van geurtjes of schimmel te vermijden.
Opslag Tips
Opbergen: na gebruik schoonmaken en volledig laten drogen vooraleer op te bergen, om de vorming van geurtjes of schimmel te vermijden.
Gebruikslimiet
Slaapbreedte van max. 70 cm/persoon.

Bijkomende informatie

Verluchting
Buitentent aan de leefruimte gevoerd om te kunnen verluchten en condensatie te beperken. 2 deuren met muggengaas. Verluchting achter elke slaapruimte.
Waterdichtheid
Alle Quechua-tenten zijn getest in het laboratorium: de hele tent wordt 4 uur lang onderworpen aan 200 liter/uur/m² (200 mm/uur)! en tijdens een testmissie. (Buitentent in polyester met PU-coating 2.000 mm, grondzeil in polyethyleen van 120 g/m², alle naden werden waterdicht gemaakt met thermisch gelijmde stroken). Dankzij een binnentent in ademend polyester onder de buitentent is er geen contact met de druppels condens die zich automatisch neerzetten aan de binnenkant van de buitentent.
Zonbescherming
Het doek van de buitentent filtert UV-stralen met een SPF 30. Opgelet: gewoon door een openstaande tentingang kunnen heel wat UV-stralen binnenkomen.
Bogen, haringen
Tentstokken: Alle glasvezelstokken worden dubbel gecontroleerd op kwaliteit om een perfecte breukvastheid te verzekeren. Haringen: Uitstekend bestand tegen verbuiging (staal van 6 mm diameter).
Windbestendigheid
wij testen onze tenten in een windtunnel op een draaiplaat om elke zijde van de tent bloot te stellen aan de wind. Als de tent correct is opgesteld, met alle scheerlijnen goed aangespannen, is hij geschikt voor een gebruik tot windsnelheden van 50 km/u over de grond.
Opzetten/afbreken
5 bogen om in de tunnels te schuiven en in de pinnen onderaan de buitentent op te spannen.
Afmetingen en gewicht; afmetingen opgevouwen
4 slaapcompartimenten voor 2 personen: 140 x 210 cm. Heel ruime en lichte zeshoekige leefruimte van 11,7 m² . Tentzak van 38 x 38 x 58 cm met compressieriemen. 23,9 kg
Woongedeelte
De grootste leefruimte uit het assortiment, 11,7 m² met grondzeil met opstaande randen die plat kunnen worden gelegd aan de deuren. 2 grote plastic ramen met gordijnen. 2 deuren met muggengaas. Zakken aan de buitenkant van de slaapcompartimenten. Waslijnen boven de ramen.
Garantie
We geven 2 jaar waarborg op alle tenten bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon geldt als aankoopbewijs). Bij een probleem kan je je tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlonwinkel.
Opbergmogelijkheden
De leefruimte en slaapcompartimenten zijn uitgerust met zakken.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Meer informatie op: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN