Gezinstent Arpenaz 8.4 XL I 8 personen groen

Ref :
8330638
Pluspunt van het artikel
Gemakkelijk op te zetten achtpersoonstent met 4 slaapcompartimenten (4 x 2 personen) rond een reusachtige en lichte leefruimte.
Users reviews
4 / 5 6 Reacties
vanaf
479,99 €*

Users reviews

4 / 5 6 Reacties
6 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  15 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  tent "doet" wat 'ie belooft
  veel ruimte, eenvoudig op te zetten 'onderkant' tent niet uit één stuk

  Fijne tent met veel leef- en slaapruimte. Prettig met zoveel binnententen, maar binnentent wel beetje krap voor twee volwassenen. Eenvoudig op te zetten en af te breken. Snel droog (te maken) dus je kunt 's ochtends op tijd inpakken en vertrekken na de laatste nacht op de camping. Wel een "mooi weer" tent, althans naar een land waar het regelmatig hard waait en/of regent nemen we liever onze De Waard mee. Verder top!

 • Man
  30-39
  07 May 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Prima tent
  Eenvoudig in gebruik, handige snufjes Geen

  Prima tent die in onze behoefte voorziet. Mooie leefruimte en slaapcabines. Onze gezin (7 personen) past er prima in. Het opzetten was gemakkelijk en afbreken eveneens. Voor ons zijn er geen minpunten en is de tent wat je kunt verwachten voor het aanschafbedrag. De handige snufjes zoals waslijnen en de vele opbergvakken zijn praktisch en goed uitgevoerd.

 • Man
  30-39
  28 October 2015
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Fijne ruime tent
  opzetten gaat snel, veel ruimte binnen, waterdicht Dak staat niet strak

  Wat een ruimte zeg! Heerlijk ook als het weer eens tegenzit. Met 4 kids hadden we zelfs nog een cabine over om alle kleren en spullen in op te slaan. Ook tijdens flinke regenbuien zaten we droog. Het dak staat niet heel strak dus af en toe lag er een plasje water op het dak, maar het bleef binnen gelukkig droog. Opzetten gaat prima, de tweede keer natuurlijk beter dan de eerste. Inpakken blijft altijd 'hopen dat 'ie weer in de tas past', dat lukt ons nooit zo vlotjes als op de video, maar het paste! Fijn dat alles in 1 tas zit, neemt ook niet zo gek veel ruimte in bij het volladen van de auto. Veel handige vakjes en opberghoekjes, voor ons echt een prima gezinstent!

Productvoordelen

Voor meer personen
Hoge leefruimte van 8 m², grondzeil met opstaande randen, 4 kamers 210x140 cm.
Vlotte montage / demontage
Gemakkelijk op te zetten: bogen met kleurmarkeringen.
Vermindering van warmte
Dubbel dak boven de leefruimte om te verluchten. Hoofdingang met muggengaas.
Duisternis
Stevigheid
Bestand tegen wind van 50 km/u (6 Bft): getest in windtunnel op draaiplatform.
Transportgemak
Draagriemen. Tentzak van 58 x 38 x 38 cm. 83 liter. Gewicht: 23,9 kg.
Waterdichtheid
Getest onder douche van 200 mm water/u/m² (tropische bui) en op het terrein.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaaptent - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Aantal personen
8 personen
Opzetten
bogen
Slaapcomp.
4
Gewicht
23,9 kg
Meer ruimte
ja
Samenstelling
Zadelboog : 100.0% Glasvezel Stof buitenkant : 100.0% Polyester Binnenkamer : 100.0% Polyester Vloerbedekking : 100.0% Polyethyleen Pin : 100.0% ijzer
Tests
De waterdichtheid van de QUECHUA-tenten wordt getest door de volledige tent 4 uur lang bloot te stellen aan 200 l water/uur/m² (200 mm regen/uur). De waterkolomtest (= mm schmerber) meet alleen de waterdichtheid van het doek. Met onze test kunnen we garanderen dat er geen water binnendringt via naden, flappen, openingen, ritsen enz. Windbestendigheid: Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Tests in reële omstandigheden
Ontworpen voor
een gezin van 8 dat op zoek is naar een grote tent met 4 slaapcompartimenten en een zeer grote leefruimte.
Garantie
2 jaar. Reparatiemogelijkheid: Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in onze ateliers.

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING: - indien nodig kun je de tent reinigen met een sopje en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Laat de tent goed drogen voor je hem opbergt. 2 HARSVLEKKEN: erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars voorzichtig weg. Houd er een ijsblokje tegen aan de binnenkant, dan breekt het hars en komt het gemakkelijker los. 3 OPBERGEN: na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Opslag Tips
Opbergen: na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Gebruikslimiet
Slaapbreedte max. 70 cm per persoon.

Bijkomende informatie

Leefruimte
Met zijn 11,7 m² is dit de grootste leefruimte uit het assortiment, met een grondzeil dat plat kan worden gelegd aan de deuren. 2 grote plastic ramen met gordijnen. 2 deuren met muggengaas. Zakken aan de buitenkant van de slaapcompartimenten. Waslijnen boven de ramen.
Opzetten / Afbreken
5 bogen die je in de tunnels schuift en opspant door ze vast te zetten in de gleuven onderaan de buitentent.
Zonnebescherming
De stof van de buitentent filtert uv-stralen met een SPF 30. Opgelet: door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen.
Verluchtingen
Dubbel dak boven de leefruimte om te verluchten en condensvorming te beperken. 2 deuren met muggengaas. Een verluchting achter elke binnentent.
Windbestendigheid
Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Als de tent correct is opgezet, met alle scheerlijnen goed aangespannen rondom, is hij bestand tegen windsnelheden tot 50 km/u aan de grond.
Waterdichtheid
Net als alle tenten van Quechua werd veel aandacht besteed aan de waterdichtheid. De VOLLEDIGE TENT werd in een lab getest onder 200 liter water per uur en per m² (200 mm regen per uur!) en tijdens onze testmissies. -- Buitentent in polyester met polyurethaan coating van 2000 mm -- Naden waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken -- Grondzeil in polyethyleen van 140 g/m² 5000 mm weerstand.
Haringen, bogen
Bogen: Al onze glasvezel bogen worden onderworpen aan een dubbele kwaliteitscontrole om een uitstekende breukvastheid te garanderen. Haringen: Uitstekend bestand tegen torsie (staal van 6 mm diameter).
Afmeting en gewicht; afmeting opgevouwen
4 slaapcompartimenten voor 2 personen: 140 x 210 cm. Zeer grote zeshoekige leefruimte van 11,7 m². Tentzak met compressieriemen, afmeting 38 x 38 x 58 cm. 23,9 kg
Garantie
Op al onze tenten geldt 2 jaar garantie bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon gelden als aankoopbewijs). Bij een probleem kun je de tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. ...). Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN