Kampeertent Air Seconds family 4.2 XL | 4 personen grijs

Ref :
8357357
Pluspunt van het artikel
Gemakkelijk op te zetten vierpersoonstent: 2 comfortabele binnententen met daartussen een grote leefruimte. 2 opbergruimtes aan weerskanten van de tentingang.
Users reviews
4.2 / 5 6 Reacties
vanaf
359,99 €*

Users reviews

4.2 / 5 6 Reacties
6 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  40-49
  29 September 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Snel klaar
  snel klaar steviger haringen gebruiken bij harde ondergrond

  Leuke tent. Snel op te zetten. Na 2x in 10 minuten met 2 personen. Goede ventilatie in de tent waardoor het niet te warm wordt. Waterdichte goede afwatering, door de hoge opstaande kuip rand 10 cm geen last met grondwater.
  Opvouwen volgens gebruiksaanwijzing past goed in de opbergtas.

 • Man
  60 of ouder
  26 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Air Seconds 4.2
  Opzetgemak, afbreekgemak Niet alle lucht wil uit de buizen.

  We krijgen niet alle lucht uit de buizen, waardoor de tent in opgevouwen toestand een nogal groot pakket is. Ook pompen op deflate-stand hielp niet.

 • Man
  40-49
  14 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Prima tent en zijn geld meer dan waard.
  Makkelijk op te zetten en af te breken. Hoekharing was na 1x gebruik krom door harde grond

  Deze tent onlangs aangeschaft. Eerst even proef opgezet om niet voor verrassingen te staan als je hem onverhoopt met slecht weer moet opzetten en om te kijken of er geen defecten zijn. De tent nmiddels ook al daadwerkelijk gebruikt en als zeer prettig ervaren. De tent is met de afzonderlijk verkrijgbare pomp makkelijk op te zetten. De tent is ruim genoeg. Met niet al te grote stoelen kun je er met 4 personen ook prima in zitten. Slaapruimten zijn groot genoeg en er is voldoende bergruimte. In alle vetrekken voor kleine zaken, zoals een tijdschrift, toilettas etc. Reistassen etc. kun je prima kwijt in de ruimten naast de slaapvertrekken links en rechts naast de opening. De tent is goed te ventileren en ook weer makkelijk af te breken en op te bergen in de bijgeleverde draagtas.

Productvoordelen

Voor meer personen
Leefruimte van 5,8 m², 2 binnententen 210x140cm. Grondzeil. 2 opbergzones
Vlotte montage / demontage
Eenvoudig en snel op te zetten, opblaasbare all-in-one structuur.
Vermindering van warmte
Dubbel dak boven de leefruimte om te verluchten. Hoofdingang met muggengaas.
Duisternis
Stevigheid
Bestand tegen wind van 60 km/u (7 Bft): getest in windtunnel op draaiplatform.
Transportgemak
Draagriemen. Tentzak van 74 x 42 x 37 cm. 115 liter. Gewicht: 17 kg.
Waterdichtheid
Getest onder douche van 200 mm water/u/m² (tropische bui) en op het terrein.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaaptent - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Aantal personen
4 personen
Opzetten
opblaasbaar
Slaapcomp.
2
Gewicht
17 kg
Meer ruimte
ja
Opblazen
pomp niet meegeleverd
Samenstelling
Dubbel dak : 100.0% Polyester Stof binnenkant : 100.0% Polyester Zadelboog : 50.0% Thermoplastisch polyurethaan, 40.0% Polyethyleen, 10.0% Glasvezel Achtertas : 100.0% Polyester
Tests
De waterdichtheid van de QUECHUA-tenten wordt getest door de volledige tent 4 uur lang bloot te stellen aan 200 l water/uur/m² (200 mm regen/uur). De waterkolomtest (= mm schmerber) meet alleen de waterdichtheid van het doek. Met onze test kunnen we garanderen dat er geen water binnendringt via naden, flappen, openingen, ritsen enz. Windbestendigheid: Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Tests in reële omstandigheden
Ontworpen voor
een gezin van 4 dat een tent zoekt die gemakkelijk is opgezet en afgebroken, met 2 aparte slaapcompartimenten.
Garantie
2 jaar. Reparatiemogelijkheid: Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in onze ateliers.

TIPS

Opslag Tips
Opbergen – na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Gebruikslimiet
Gebruik uitsluitend de handpomp: ref: 8243066

Bijkomende informatie

Leefruimte
Leefruimte van 5,9 m² met een grondzeil met opstaande rand die kan worden platgelegd aan de ingang. Geen grondzeil aan de tentingang zodat je daar je schoenen kunt zetten. 2 beschutte opbergzones onder de buitentent, aan weerskanten van de tentingang. 2 plastic ramen met gordijnen. 2 x muggengaas beschermd met een kap. Zakken aan de buitenkant van de slaapcompartimenten.
Opzetten / Afbreken
Opblaasbare all-in-one structuur (voorgemonteerde binnen- en buitentent). 4 opblaaspunten.
Zonnebescherming
De stof van de buitentent filtert uv-stralen met een SPF 30. Opgelet: door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen.
Verluchtingen
Dubbel dak boven de leefruimte om te verluchten en condensvorming te beperken. Muggengaas in de ingangsdeur en aan het raam achterin.
Windbestendigheid
Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Als de tent correct is opgezet, met alle scheerlijnen goed aangespannen rondom, is hij bestand tegen windsnelheden tot 60 km/u aan de grond.
Waterdichtheid
Net als bij alle tenten van Quechua werd veel aandacht besteed aan de waterdichtheid. De VOLLEDIGE TENT werd in een lab getest onder 200 liter water per uur en per m² (200 mm regen per uur!) en tijdens onze testmissies. -- Buitentent in polyester met polyurethaan coating van 2000 mm -- Naden waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken -- Grondzeil in polyethyleen van 195 g/m² 5000 mm weerstand.
Bogen, haringen
Opblaasbare bogen: constructie in 3 lagen: 1 "binnenband" in TPU, 1 polyethyleen hoes met rits en 1 tunnel waarmee de boog vastzit aan de buitentent. Haringen: Uitstekend bestand tegen torsie (staal van 6 mm diameter).
Afmeting en gewicht, afmeting opgevouwen
2 slaapcompartimenten van 140 x 210 cm. Leefruimte van meer dan 5,9 m². Tentzak: 75 x 38 x 38 cm. Gewicht: 17 kg.
Garantie
Op al onze tenten geldt 2 jaar garantie bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon gelden als aankoopbewijs). Bij een probleem kun je de tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. ...). Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN