Kampeertent Air seconds family 6.3xl | 6 personen grijs

Ref :
8300026
Pluspunt van het artikel
Gemakkelijk en snel op te zetten zespersoonstent met 3 slaapcompartimenten (1 uitneembaar) en een hoge en grote leefruimte. 1 grote deur om te vormen tot luifel en 1 zijdeur.
Users reviews
4.2 / 5 23 Reacties
vanaf
519,99 €*

Users reviews

4.2 / 5 23 Reacties
18 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  20-29
  26 December 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geknapt
  Opzetgemak, vrij ruime tent, prijs Schuine kanten, luifel niet gebruikt, boog geknapt

  Één van de op te blazen bogen was geknapt binnen 4 uur na het opzetten. Ondanks de juiste instructie te hebben gevolgd en rekening gehouden met de correcte hoeveelheid bar....

  We hebben het product na afloop van de vakantie terug kunnen brengen en hebben ons geld teruggekregen.

  Antwoord van het merk :

  Beste Ramon,

  Bedankt voor het delen van je ervaring met de Air Seconds 6.3 XL tent van Quechua.
  Vervelend om te horen dat een van de bogen al bij eerste gebruik kapot gegaan is.
  We delen de feedback met Quechua zodat ze op de hoogte zijn van de situatie en de situatie rond de bogen kunnen monitoren.

  Sportieve groet, Luke - DECATHLON

 • Man
  40-49
  07 September 2016
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  super tent , jammer dat die lekt
  super ruime makkelijke opzetbare tent lekkage

  we zijn erg tevreden over deze tent , het opzetten en afbreken gaat erg makkelijk. Het enige minpunt is dat er een lek is bij een van de opblaas buizen. We hebben geprobeerd het lek te vinden maar dat is helaas niet gelukt.
  hoop dat er een oplossing voor gevonden voor kan worden

  Antwoord van het merk :

  Beste Barry,

  Bedankt voor het schrijven van een review over de opblaasbare ten Air Seconds 6.3 XL.
  Fijn om te horen dat de tent goed bevalt.
  Erg vervelend dat een van de buizen lek is.
  Welke van de 4 is lek? Dan kunnen we onderzoeken of we een vervangende buis kunnen regelen.

  Sportieve groet,
  Luke - Online Merchandiser DECATHLON

  barry find this answer not useful

 • Vrouw
  40-49
  01 September 2016
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  zeer fijne familietent
  gebruiksgemak, snelle opbouw en afbraak, wachterdichtheid, boog 'ontploft', geen muggengaas

  We hebben deze ruime en gebruiksvriendelijke tent met veel plezier gebruikt tijdens een lange kampeervakantie met ons gezin van vijf personen. Het snel op- en afbreken van deze tent is een absoluut pluspunt, zeker op onze trip doorheen Europa waarbij we slechts 2 tot 3 dagen op 1 plek bleven. We zijn echter wel ontgoocheld over de duurzaamheid van de tent.
  Na ongeveer 30 kampeerdagen begon de tent te lekken (in woonruimte), aanvankelijk lang de 2 middelste bogen (mogelijk door de spanning die de stok boven de deur uitoefent op deze bogen). De eerste onweders werden goed doorstaan, maar na anderhalve maand niet meer. Bij elke regenbui kregen we water binnen, soms zelfs redelijk grote hoeveelheden. Na 2 maanden was de waterdichtheid een ernstig probleem. Zelfs zonder regen, hadden we 's ochtends water in de tent (dauw) dat via de naden binnen sijpelde. Vooral de boog boven beide slaapcompartimenten was zeer kwestbaar. We merkten dat de gaatjes van deze naden serieus waren vergroot en langs hier kwam het water binnen. Omdat we nog onderweg waren in een regio zonder Decathlons in de buurt, hebben we getracht dit euvel te verhelpen met duct tape. Door de naden te verstevigen/af te sluiten hadden we tijdelijk minder regen, maar uiteraard hield dit niet alles tegen. Na iets meer dan 3 maanden is deze boog op een namiddag 'ontploft' op een warme zonnige dag in Denemarken. Gelukkig was het resterende stuk van de tent nog voldoende ruim om met z'n allen te slapen en onze reis af te werken. Jammer, want deze tent zou een echte topper kunnen zijn mits iets meer stevigheid en betere waterdichtheid. Nu heeft ze ons toch wel heel wat kopzorgen bezorgd.
  Nog enkele kleine tips voor een nieuwe versie: Voorluifel hebben we nooit gebruikt omdat hier geen muggengaas voorzien is. Wat voor ons ook niet zo handig was, is dat de raampjes openden naar onder. Hierdoor vallen vaak vliegjes en andere insecten ertussen en is dit moeilijk proper te houden. De kleine opbergzakjes zijn een leuk pluspunt !

  Antwoord van het merk :

  Beste An,

  Eerst en vooral wil ik je bedanken om ons je mening te geven over deze familietent van Quechua.
  Het spijt me te horen dat jullie met deze problemen te maken hebben gehad op reis en dat deze tent jullie kopzorgen heeft bezorgd.
  Dit is uiteraard niet de bedoeling!
  Ik ga dit zelf ook mee opvolgen of hier nog klachten over binnenkomen maar hopelijk is dit een eenmalige productiefout.
  Je mag deze tent terug binnenbrengen in je dichtsbijzijnde Decathlon winkel in ruil voor een nieuwe tent, een andere aankoop of een terugbetaling.
  Aarzel niet om, bij verdere vragen, contact met me op te nemen.

  Met sportieve groeten!

  Mieke Theys Monitor en Expert Quechua DECATHLON

  Jo find this answer useful

Productvoordelen

Voor meer personen
Hoge leefruimte van 8,2 m², grondzeil met opstaande randen, 3 kamers 210x140 cm.
Vlotte montage / demontage
Eenvoudig en snel op te zetten, opblaasbare all-in-one structuur.
Vermindering van warmte
Dubbel dak boven de leefruimte om te verluchten. Muggengaas aan ramen en deur.
Duisternis
Stevigheid
Bestand tegen wind van 60 km/u (7 Bft): getest in windtunnel op draaiplatform.
Transportgemak
Draagriemen. Tentzak van 100 x 37 x 37 cm. 137 liter. Gewicht: 26 kg.
Waterdichtheid
Getest onder douche van 200 mm water/u/m² (tropische bui) en op het terrein.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaaptent - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Aantal personen
6 personen
Opzetten
opblaasbaar
Slaapcomp.
3
Gewicht
26 kg
Meer ruimte
ja
Opblazen
pomp niet meegeleverd
Samenstelling
Stof buitenkant : 100.0% Polyester Binnenkamer : 50.0% Polyester, Binnenkamer : 50.0% Polyethyleen Zadelboog : 30.0% Aluminium, Zadelboog : 30.0% Polyethyleen, Zadelboog : 30.0% Thermoplastisch polyurethaan, Zadelboog : 10.0% Glasvezel
Tests
De waterdichtheid van de QUECHUA-tenten wordt getest door de volledige tent 4 uur lang bloot te stellen aan 200 l water/uur/m² (200 mm regen/uur). De waterkolomtest (=mm schmerber) meet alleen de waterdichtheid van het doek. Met onze test kunnen we garanderen dat er geen water binnendringt via naden, flappen, openingen, ritsen enz. Windbestendigheid: Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Tests in reële omstandigheden
Ontworpen voor
een gezin van 6 dat een tent zoekt die gemakkelijk is opgezet en afgebroken, met 3 slaapcompartimenten en een grote leefruimte.
Garantie
2 jaar. Reparatiemogelijkheid: Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in onze ateliers.

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING - indien nodig kun je de tent reinigen met een sopje en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Daarna volledig laten drogen. 2 HARSVLEKKEN - …erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars (voorzichtig) weg, hou er een ijsblokje tegen aan de binnenkant van de tent, dan breekt het hars en komt het makkelijker los. 3 OPBERGEN – na gebruik of na het reinigen steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Opslag Tips
Opbergen – na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Gebruikslimiet
Gebruik uitsluitend de handpomp: ref: 8243066

Bijkomende informatie

Leefruimte
Leefruimte van 8,2 m² die tot aan de randen te benutten is (11 m² zonder de derde binnentent), je kunt er comfortabel met 6 personen aan tafel zitten en dan is er nog plek om je spullen te zetten. De zijdeur is voorzien van een grote kap die beschermt tegen regen. Pvc ramen met muggengaas, af te sluiten om comfortabel te zitten bij elk weer. Het grondzeil voorkomt dat er water naar binnen loopt. Grote opbergzakken aan de buitenkant van de binnententen. Geïntegreerde waslijn.
Opzetten / Afbreken
Opblaasbare all-in-one structuur (voorgemonteerde binnen- en buitentent). 4 opblaaspunten.
Zonnebescherming
De stof van de buitentent filtert uv-stralen met een SPF 30. Opgelet: door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen.
Verluchtingen
Dubbel dak boven de leefruimte. 2 afsluitbare ramen met muggengaas. 1 verluchting boven elke binnentent. Ook wanneer het regent kan de zijdeur bovenaan open blijven. Alles is erop afgestemd de tent zo goed mogelijk te verluchten en het natuurlijk verschijnsel van condensvorming zoveel mogelijk te beperken.
Windbestendigheid
Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Als de tent correct is opgezet, met alle scheerlijnen goed aangespannen rondom, is hij bestand tegen windsnelheden tot 60 km/u aan de grond.
Waterdichtheid
Net als alle tenten van Quechua werd veel aandacht besteed aan de waterdichtheid. De VOLLEDIGE TENT werd in een lab getest onder 200 liter water per uur en per m² (200 mm regen per uur!) en tijdens onze testmissies. -- Buitentent in polyester met polyurethaan coating van 2000 mm -- Naden waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken -- Grondzeil in polyethyleen van 195 g/m² 5000 mm weerstand.
Bogen, haringen
Opblaasbare bogen: constructie in 3 lagen: 1 "binnenband" in TPU, 1 polyethyleen hoes met rits en 1 tunnel waarmee de boog vastzit aan de buitentent. Haringen: Uitstekend bestand tegen torsie (staal van 6 mm diameter).
Afmeting en gewicht, afmeting opgevouwen
3 grote slaapcompartimenten voor 2 personen: 2 slaapcompartimenten van 2,10 m x 1,40 m (met max. hoogte van 180 cm) met daartussen een uitneembare scheidingswand. Het derde slaapcompartiment van 2 m x 1,40 m (met max. hoogte van 190 cm) kan worden weggenomen om de leefruimte te vergroten. Grote leefruimte van 8,2 m² (met max. hoogte van 2,15 m) en 11 m² zonder het derde slaapcompartiment. Tentzak met compressieriemen, afmeting 38 x 38 x 100 cm. Gewicht: 26 kg.
Garantie
Op al onze tenten geldt 2 jaar garantie bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon gelden als aankoopbewijs). Bij een probleem kun je de tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. ...). Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN