Kampeertent Arpenaz 2 personen groen

Ref :
8293539
Pluspunt van het artikel
Deze 2-persoonstent is heel eenvoudig op te zetten en heeft alle waterdichtheids- en scheurvastheidstests doorstaan. De buitentent beschermt tegen condensvorming. Zelfdragende koepelstructuur.
Users reviews
4.3 / 5 33 Reacties
vanaf
19,99 €*

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Users reviews

4.3 / 5 33 Reacties
32 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  Jonger dan 20
  08 January 2017
  Gebruikt voor meer dan 2 jaar
  That review has been deposited on this product version
  Let op met regen
  licht, makkelijk op te zetten, goedkoop af te raden bij slecht weer

  Licht tentje, ideaal voor op trektocht, makkelijk op te zetten en af te breken. Is geschikt voor 1 persoon met rugzak, maar niet voor 2 personen.

  Let op met regen! Bij een goeie regenbui komt de binnentent wat vochtig, op zich geen probleem. Maar na een nachtje regen krijg je last van insijpelend water.

  een goeie tent dus voor een zomerse trektocht, zolang het weer wat meezit

  Antwoord van het merk :

  Beste,

  Alvast bedankt voor uw review. Het doet ons altijd plezier om te zien dat onze klanten tevreden zijn van onze producten. Het is inderdaad zo dat deze tent wat last kan krijgen van enige vochtigheid na een zware regenbui. Dit kan liggen aan het feit dat de tent de druk van de zware regenval niet aan kan, waardoor binnen- en buitenzeil elkaar gaan raken. Hierdoor kan het water beginnen doorsijpelen. Echter, dit is ons eerste technische product en dus niet ontworpen voor intensieve kampeeravonturen.

  In ieder geval, nogmaals bedankt voor de review en als je nog foto's hebt van de avonturen met je tent, aarzel dan niet om deze ook met ons te delen.

  Met vriendelijke groeten,

  Karl Van Der Auwera Verkoper monitor Quechua by DECATHLON

 • Vrouw
  20-29
  30 November 2016
  Gebruikt voor 7 tot 12 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Prima tent
  Makkelijk op te zetten Kleiner als verwacht

  Kon geen luchtbed met een tas of koffer in.. dus laat staan 2 personen

 • Man
  40-49
  04 November 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  uitstekende tent
  handelbaar ,makkelijk op te stellen ,goede kwalite touwtjes mochten al aan buitentent bevestigd zijn

  ik heb deze tent gekocht voor kleine verblijven op camping ,makkelijk op te zetten en op te breken goede handleiding geschikt voor 1 persoon met luchtmatras en slaapzak ,nog wat ruimte over om ander materiaal in tent te steken

Productvoordelen

Vlotte montage / demontage
Zelfdragende structuur. Gemakkelijk op te zetten met bogen.
Voor meer personen
Slaapcompartiment van 120 x 200 cm. Max. nuttige hoogte: 105 cm.
Compactheid
57 x 12 x 11 cm / 7,5 l.
Vermindering van warmte
Buitentent en verluchting aan de achterkant van de tent.
Duisternis
Stevigheid
Bestand tegen wind van 40 km/u (5 Bft): getest in windtunnel op draaiplatform.
Waterdichtheid
Getest onder douche van 200 mm water/u/m² (tropische bui) en op het terrein.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaaptent - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Aantal personen
2 personen
Opzetten
bogen
Slaapcomp.
1
Gewicht
2,2 kg
Meer ruimte
neen
Samenstelling
Zadelboog : 100.0% Glasvezel Vloerbedekking : 100.0% Polyethyleen Stof binnenkant : 100.0% Polyester Stof buitenkant : 85.0% Polyester, Stof buitenkant : 15.0% Polyurethaan Achtertas : 85.0% Polyester, Achtertas : 15.0% Polyurethaan
Tests
De waterdichtheid van de Quechua-tenten wordt getest door de hele tent 4 uur lang te onderwerpen aan een douchetest met 200 l water/u/m² (200 mm regen/uur). De test met de waterkolom (= mm Schmerber) meet enkel de waterdichtheid van de stof. Die test gaat na of er geen water binnendringt via de naden, kleppen, openingen, ritsen enz. Windweerstand: wij testen onze tenten in een windtunnel op een draaiplaat om de tent van elke kant bloot te stellen aan de wind. Tests in reële omstandigheden.
Ontworpen voor
2 kampeerders.
Garantie
Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in je gewone Decathlon-atelier.

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING - indien nodig kan je de tent reinigen met water en zeep en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Vervolgens moet je de tent volledig laten drogen. 2. Harsvlekken - … erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars (voorzichtig) weg, hou er een ijsblokje tegen aan de binnenkant van de tent, dan breekt het hars en komt het gemakkelijker los. 3 OPBERGEN – na gebruik of na het reinigen goed laten drogen om geurtjes of schimmel te voorkomen.
Opslag Tips
Opbergen – na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen voordat je hem opbergt, om geurtjes of schimmel te voorkomen.
Gebruikslimiet
Slaapbreedte van max. 60 cm/persoon.

Bijkomende informatie

Opzetten / Afbreken
Traditionele koepeltent: je zet eerst de binnentent met de bogen op, dan doe je daar de buitentent over en maakt hem vast. Voor het afbreken ga je in omgekeerde volgorde te werk.
Verluchtingen
1 hoge verluchting aan de achterkant, ruimte tussen buitentent en vloer over de hele omtrek van de tent: om de lucht te laten circuleren tussen de binnen- en buitentent, voor de luchtverversing en om het natuurlijke verschijnsel van condensvorming zoveel mogelijk te beperken.
Zonnebescherming
De stof van de buitentent filtert uv-stralen met een SPF 30. Opgelet: door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen: bescherm je huid.
Waterdichtheid
Alle Quechua-tenten worden getest in het lab (volledige tent 4 uur lang onder 200 l/m²/u) en op het terrein. (Buitentent in polyester met PU coating 2000 mm, grondzeil in polyethyleen 120 g/m², alle naden waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken). Dankzij een binnentent in ademend polyester onder de buitentent is er geen contact met de druppels condens die zich automatisch neerzetten aan de binnenkant van de buitentent.
Windbestendigheid
Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Als de tent correct is opgezet, met alle scheerlijnen goed aangespannen rondom, is hij bestand tegen windsnelheden tot 40 km/u aan de grond (windkracht 5).
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. ...). Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
Garantie
Op al onze tenten die bij Decathlon worden verkocht, geldt 2 jaar garantie bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon gelden als aankoopbewijs). Bij een probleem kun je de tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel. Onderdelen en reparatie van tentbogen in het atelier van je Decathlon-winkel.

U hebt misschien ook interesse in deze producten

19,99 €*
4.00 / 5 261 Reacties
  34,99 €*
  3.30 / 5 50 Reacties
   34,99 €*
   4.40 / 5 74 Reacties
    49,99 €*
    4.10 / 5 270 Reacties
     NAAR BOVEN