WELDRA UITGEPUT

Kinderslaapzak voor trektochten Forclaz 5° Light groen

Ref :
8298485
Pluspunt van het artikel
5°C. De topper uit het gamma kinderslaapzakken: warm, licht en erg compact! 5 jaar garantie!
Users reviews
3 / 5 1 Reactie
vanaf
34,99 €*

Users reviews

 • Man
  30-39
  02 November 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Mooi compact maar niet zo warm als beloofd
  buitenkant stoot water af, slaapzak is compact Niet zo warm als beloofd. 2 koude kinderen...

  De slaapzak is niet zo warm als beloofd. We hebben het met dekens en extra pyama en thermo op moeten lossen. We waren twee week op pad en de kou (voornamelijk in de vroege ochtend) was voor de kinderen niet leuk. W

Productvoordelen

Warmte
Comforttemperatuur 5°C / limiettemperatuur 0°C.
Transportgemak
Gewicht 990 g / volume 6,6 l / opbergzak.
Slaapcomfort
Afmeting 160 x 68 cm (in maat L) / mummiemodel / 3/4-rits met dubbele trekker.
Onderhoudsgemak
Gemakkelijk wasbaar in de machine, volg de onderhoudstips.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaapzak - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Maten
één maat: kind < 160 cm
Afmetingen (cm)
160 x 68 cm
Verkrijgbaar in
uitsluitend in groen
Gewicht
990 g
Afm. opgevouwen
Ø 17 x 29 cm / 6,6 l
Omgevingstemp.
5°C en meer
Samenstelling
Garnering : 100.0% Polyester Stof binnenkant : 100.0% Polyamide Hoofdstof : 100.0% Polyester Inzetstuk : 100.0% Polyamide Achtertas : 100.0% Polyester
Tests
Op deze slaapzak krijg je 5 jaar garantie, te rekenen vanaf de verkoopdatum vermeld op het kassaticket. Producten gedekt door de garantie worden gratis hersteld of omgeruild. De garantie dekt gebreken aan je slaapzak met uitzondering van gebreken die voortvloeien uit normale slijtage of uit abnormale gebruiksomstandigheden. De garantie wordt pas toegekend op vertoon van het artikel en van de kassabon.
Ontworpen voor
slapen bij temperaturen rond 5°C op trektochten of op bivak (kind van maximaal 1,60 m).
Garantie
5 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Was de slaapzak niet samen met andere kledingstukken of met delicate kleuren, doe 1/3 dosis waspoeder in de wasmachine en kies het programma synthetische stoffen, op 30°C. Hang de slaapzak open te drogen op een goed verluchte plaats, niet in de zon of in de buurt van een warmtebron. Hij mag ook in de droger, op lage temperatuur. Tip: met een lakenzak moet je de slaapzak minder vaak wassen waardoor hij beter zijn isolerende eigenschappen zal behouden.
Opslag Tips
Steek de slaapzak met de voetenkant eerst in de opberghoes. Berg de slaapzak weg op een droge plaats, stop hem niet in zijn hoes zodat hij volumineus en dus warm blijft.

Bijkomende informatie

Gebruikstemperatuur:
Op al onze slaapzakken vermelden wij de "comforttemperatuur" zoals getest door een onafhankelijk lab (AITEX) volgens de Europese norm EN 13537 van 11/04/2002. De "comforttemperatuur" is de laagste temperatuur waarbij een gebruiker in liggende houding in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een vrouw van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden). KIES JE SLAAPZAK IN FUNCTIE DAARVAN
Wat zijn de "limiet" gebruikstemperaturen?
Limiet comforttemperatuur: grenstemperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een man van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden).
Toch moet je dit weten over temperaturen:
Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar behoudt de warmte van het lichaam. Wanneer je heel erg moe en koud bent en in een ijskoude, natte slaapzak kruipt, zul je het waarschijnlijk koud hebben, ongeacht de eigenschappen van de slaapzak! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand bestand is tegen de kou (mager of wat dikker, vermoeidheid, …), van zijn uitrusting (matje dat isoleert van de grond, …), kleding (naakt, ondergoed,…) en van het weer (regen, wind,…).
Een paar tips om het warm te krijgen voordat je in je slaapzak kruipt:
Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Houd je lichaamsuiteinden warm: muts, handschoenen, sokken, warmtepacks, stevig wrijven … Een drinkfles met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen gevaar is dat die onbedoeld open gaat!) Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte) maar zonder bewegingen te maken die een koude luchtstroom opwekken.
Onderhoudstips
Was de slaapzak niet samen met andere kledingstukken of met delicate kleuren, doe 1/3 dosis waspoeder in de wasmachine en kies het programma synthetische stoffen, op 30°C. Hang de slaapzak open te drogen op een goed verluchte plaats, niet in de zon of in de buurt van een warmtebron. Hij mag ook in de droger, op lage temperatuur. Tip: met een lakenzak moet je de slaapzak minder vaak wassen waardoor hij beter zijn isolerende eigenschappen zal behouden.
Samenstelling
Binnenstof: 100% polyester. Stof buitenkant: 100% polyester. Inzetstuk: 100% polyamide. Vulling: 100% polyester wattering TS3D 150 g/m².
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Meer informatie op: http://sustainability.decathlon.com/

U hebt misschien ook interesse in deze producten

NAAR BOVEN