Langlaufstokken voor kinderen Nordic 50 groen

Ref :
8316331
Pluspunt van het artikel
Stevige stokken voor beginners.
vanaf
14,99 €*

Productvoordelen

Ergonomische greep
Klassieke greep met enkele handlus.
Stevigheid
Vervaardigd uit 6061 aluminium.
Lichtheid
305 g per paar in maat 90 cm.

DE KENMERKEN

Ontworpen voor
langlaufen.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
Bewaar de stokken op een droge plaats.
Gebruikslimiet
Niet geschikt voor alpineskiën.

Bijkomende informatie

Hoe bepaal je de lengte van je stokken als je aan skatinglanglaufen doet?
Bij langlaufen is de keuze van je stokken heel belangrijk. Als ze te kort of te lang zijn, dan zal je veel meer moeite hebben om goed te langlaufen. Voor skating: de stokken moeten lang genoeg zijn voor een goede afzetkracht. Je kunt de juiste maat op twee manieren bepalen: Lengte van je skatingstokken = tot aan de schouder of Lengte van je skatingstokken = je eigen lengte x 0,89. De lengte van de stokken hangt ook af van je conditie en fysieke kwaliteiten.
Hoe bepaal je de lengte van je stokken als je aan klassiek langlaufen doet?
Voor de klassieke techniek: skistokken voor alternatief (of klassiek) langlaufen zijn iets kleiner. Stoklengte = oksel van de gebruiker of stoklengte = lichaamslengte van de gebruiker x 0,83. Ook hier is de uiteindelijke lengte afhankelijk van de fysieke kwaliteiten van de gebruiker.
Hoe kies je de juiste stok?
Stokken in aluminium zijn steviger, iets zwaarder en goedkoper, ideaal voor beginners dus. Stokken uit glasvezel zijn lichter en breekbaarder, ze mogen enkel op aangelegde langlaufpistes gebruikt worden. En dan heb je ook stokken uit carbon of uit andere lichte en stijve materialen.
NAAR BOVEN