Poncho voor trekking Arpenaz 25 liter kinderen rood

Ref :
8302457
Pluspunt van het artikel
Ademende poncho.
Users reviews
3 / 5 1 Reactie
vanaf
14,99 €*

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Users reviews

3 / 5 1 Reactie
1 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Vrouw
  40-49
  05 September 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Poncho Arpenaz
  hij is lang genoeg, broek droog tot op knieëen hij is toch niet helemaal waterdicht

  zou minder snel nattigheid moeten doorlaten

Productvoordelen

Waterdichtheid
Waterdichte coating (2000 mm). 100% waterdichte naden.
Compatibiliteit
Het binnenvolume is geschikt voor een rugzak van 0 tot 40 liter.
Ademend vermogen
Waterabsorberende coating (RET=11): beperkt condensatie binnenin de jas.
Lichtheid
340 g (230 g in kindermaat) ... gemakkelijk mee te nemen onderin de rugzak.
Compactheid
Afmetingen opgeborgen in de hoes: L18 x H20 x D3 cm.
Stevigheid
Polyester stof die erg scheurvast is.
Milieuvriendelijk
Vergelijking levenscyclus: regenjas voor heren - sustainability.decathlon.com.

DE KENMERKEN

Gewicht
230 g.
Afm. opgevouwen
L18 x H20 x D3 cm.
Maten
lengte 126 tot 156 cm.
Ook in
lengte 157 tot 190 cm.
Kleur
rood
Samenstelling
Hoofdstof : 100.0% Polyester Voering : 100.0% Polyester
Tests
Al onze kledingstukken worden in gebruik getest door een panel testers die representatief zijn voor de uiteindelijke gebruikers waarvoor het product ontworpen is. We zijn er immers van overtuigd dat we alleen door te testen in reële situaties het technische vernuft en het design van onze Quechua-artikelen voortdurend kunnen verbeteren.
Ontworpen voor
bergtochten.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Wassen op 30°C. Gebruik een vloeibaar wasmiddel en geen wasverzachter. Sluit ritsen en klittenbandsluitingen voor het wassen. Herstel het waterafstotend vermogen met een aangepaste behandeling bij elke wasbeurt. In alle Decathlon-winkels vind je een volledig assortiment producten speciaal voor het onderhoud van waterdichte stoffen. Gebruik ze, je kledingstuk zal langer meegaan en zijn eigenschappen beter behouden.
Opslag Tips
Controleer altijd goed of dit waterdichte kledingstuk helemaal droog is voordat je het opbergt.

Bijkomende informatie

Informatie over de pasvorm
Groot genoeg om trekkers van 157 tot 190 cm lang (126 tot 156 cm voor de kindermaat) en hun rugzak (tot 40 liter) te bedekken.
Kap
Aanpasbaar met elastisch koord + koordstoppers.
Gemakkelijk aan en uit
Halsopening met halve rits om gemakkelijk over het hoofd te trekken.
Opberghoes.
Apart. Sluit met een koord + koordstopper. Buitenoppervlak in mesh om te vermijden dat de stof beschadigd raakt wanneer dit kledingstuk nat wordt opgeplooid. Afmetingen: L18 x H20 x D3 cm.
Aanbevolen aanvullende artikelen
De 'Raincut'-regenbroek of waterdichte gaiters om ook de benen te beschermen, zodat je een erg doeltreffend compleet pak hebt om je te beschermen bij regen. Onderhoudsproducten: waterdichtmakende spray of wasmiddel. Om het waterafstotend vermogen van je kledingstuk te vernieuwen, de prestaties te optimaliseren en de levensduur te verlengen.
Waterdichtheid van de stof
Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm weerstaat dus aan een druk van 2000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van 2 uur).
Waterdichtheid van het kledingstuk
Technologieën: dit kledingstuk werd getest onder een douche van 60 liter water/m²/uur gedurende 2 uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui in de bergen na.
Ademend vermogen van de stof
Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampdoorlatendheidsweerstand of "resistance evaporative transfer", de RET (test gebaseerd op de ISO-norm 11092). Hoe lager de weerstand, hoe beter de stof het vocht dat het lichaam afgeeft laat ontsnappen, hoe beter de stof dus ademt. Bijvoorbeeld: RET < 9 = bijzonder goed ademende stof / 9<RET<12 = goed ademende stof / 12<RET<20 = ademende stof / RET>20 = stof die weinig of niet ademt.
Waterafstotendheid van de stof
Het waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden, zonder het te absorberen. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. De waterafstotendheid wordt verkregen door de buitenkant van de stof te behandelen. Die behandeling moet je regelmatig vernieuwen (bij voorkeur om de 3 wasbeurten). Alle poncho's en capes van Quechua zijn waterafstotend behandeld.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van het artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de producten met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieulabeling vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN