Rugzak F22 Air kinderen groen/grijs: de geventileerde rug is heel aangenaam

Ref :
8243265
Pluspunt van het artikel
Een trekrugzak met een draagsysteem dat is aangepast aan jongens en meisjes die nog niet zo groot zijn als een volwassene. Bovendien met regenhoes en praktische opbergmogelijkheden.
Users reviews
4 / 5 1 Reactie
vanaf
29,99 €*

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Users reviews

4 / 5 1 Reactie
1 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Man
  40-49
  09 September 2014
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  rugzak
  handig, veel opbergmogelijkheden, soms te groot

  als de kinderen geen jas aanhebben, kan je de rugzak niet hard genoeg aanspannen toch zeker niet bij 11-jarige kinderen

Productvoordelen

Inhoud
Volume van 22 liter, gewicht 910 g, afmetingen gevuld: h 50 * b 32 * d 26
Draaggemak
Geventileerde rug (AirCooling-label), riemen op tienermaat. Stabilisatieriemen.
Ventilatie
Maximale luchtcirculatie dankzij het strakke mesh-net.
Verdeling van opbergvakken
Zakken: 1 binnen, 1 buiten, 1 heup, 2 netzakjes, stokhouder, plek voor waterzak.
Milieuvriendelijk
Score B - CO2: 4,6 kg; Hulpbronnengebruik: 33,1 g Sb - Details: oxylane.com
Schuurbestendig
10 jaar garantie

DE KENMERKEN

Samenstelling
Hoofdstof : 100.0% Polyester Voering : 100.0% Polyester Inzetstuk : 100.0% Polyamide
Tests
Al onze rugzakken worden uitgetest tijdens het gebruik, door gebruikers die representatief zijn voor de mensen voor wie het artikel bedoeld is, in omstandigheden die identiek zijn aan die tijdens het gebruik. Tijdens onze "mission tests" werkt de product manager samen met mensen die niet aan QUECHUA gebonden zijn, om de artikelen uit te testen en te beoordelen.
Ontworpen voor
kinderen van 11 tot 15 jaar die dagtochten in de bergen maken bij elk weer (warm weer, regen... ).
Garantie
10 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Om ervoor te zorgen dat de stoffen hun kwaliteiten behouden (met name de waterdichtheid), raden we aan de rugzak niet in de machine te wassen of in de droger te drogen, noch chemisch te laten reinigen of te behandelen met bleekwater. Niet strijken. Was deze rugzak met de hand in een lauw sopje, gebruik eventueel een borstel. Na enkele jaren kun je de stof opnieuw waterafstotend maken met een waterdichtmakende spray.
Opslag Tips
Berg je rugzak op een droge plaats op.
Gebruikslimiet
Draagsysteem controleren volgens de lichaamslengte.

Bijkomende informatie

Waterdichtheid
Ingewerkte regenhoes.
Technische tests van onze rugzakken.
We doen tests in een lab om de onderdelen goed te keuren: stoffen, gespen, riempjes, schuimvulling, ritsen... Zo testen we een stof bijvoorbeeld op: schuur- en scheurvastheid, uv-bestendigheid van de kleuren, wasbestendigheid, waterdichtheid... Dan volgt er een test met het eindproduct, waarbij we jarenlang gebruik versneld simuleren om de stevigheid van de structuur te testen: we vullen de rugzak met gewichten en hangen hem op een paspop die een wandelbeweging nabootst.
10 jaar garantie dankzij een technisch partnership
Het componentenmerk Strenfit, partner van Quechua in het onderzoek en de goedkeuring van stoffen en assemblages, doet verschillende tests om de veroudering van onze rugzakken te simuleren. Daarbij worden de stoffen, de onderdelen, de naden en ook het eindproduct onder de loep genomen. Dankzij die tests kunnen Quechua en Strenfit 10 jaar garantie gegeven op de geteste rugzakken, vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon.
10 jaar garantie, de voorwaarden
De garantie dekt gebreken aan de rugzak, tenzij die veroorzaakt zijn door normale slijtage of door abnormale gebruiksomstandigheden. De bijzondere garantie van 10 jaar wordt enkel toegekend op vertoon van het product en van de kassabon. Is het product gedekt door de garantie, dan wordt het kosteloos hersteld of omgeruild. Deze commerciële garantie vervangt niet de wettelijke garantie die geldt in het land van aankoop.
Hoe meten we het volume van onze rugzakken?
Het volume van elke rugzak wordt gemeten volgens een gestandaardiseerde methode: we vullen eerst het hoofdvak en elk bijvak en -zakje met kleine balletjes. Vervolgens gieten we die balletjes in een grote maatbeker die het volume in liter aangeeft.
Milieumaatregelen
Quechua informeert zijn klanten vrijwillig over de milieu-impact van zijn rugzakken over hun hele levenscyclus. Het merk doet dat naar aanleiding van een experiment uit juli 2011 in samenwerking met het Franse ministerie van milieu. Daarbij werd een score van A tot E toegekend aan de verschillende rugzakken, op basis van een vergelijking met uitsluitend Quechua-modellen. Meer details over dit project en over de gehanteerde methodes zijn te vinden op www.oxylane.com/20/demarche-environnementale
Hoe je rugzak op maat verstellen?
Trek eerst alle riemen aan (schouderriemen, heupriem, stabilisatieriempjes). Doe de rugzak om. Bij rugzakken van 50 liter en meer plaats je de heupriem op de heupen (hij moet op de heupbenen van het bekken rusten) en trek je hem aan. Bij kleinere modellen zit de heupriem rond het middel. Trek de riempjes van de schouderriemen aan. En pas tot slot ook de stabilisatieriemen op maat aan.
Hoe je rugzak vullen?
Onderaan komen je slaapspullen. Zwaar materiaal plaats je tegen de rug (tent, kooktoestel, eten). Daarrond komt de kleding. Het grondzeil van je tent kan je onder de klep steken, de tent kan je eventueel ook onderaan hangen als er in de rugzak geen plek meer is. Zorg er ook voor dat je snel aan je regenjas en fleece kan. In de zakjes stop je kleine spullen die je vaak nodig hebt (zonnecrème, kaart, bril...). En je waterzak komt in het speciale vak, meestal langs de rug.
Concept
Rugzakken met Air Cooling-label zijn getest in het lab, om de doeltreffendheid van het ventilatiesysteem onder de loep te nemen. Daarbij wordt een warmte- en transpiratiepop gebruikt om op een wetenschappelijke en objectieve manier de ademende eigenschappen van de rugzak vast te stellen. Dit label wordt enkel toegekend aan rugzakken die merkelijk beter presteren dan een basismodel uit het assortiment (zonder ventilatiesysteem).
NAAR BOVEN