Rugzak Forclaz 40 Air: AirCooling-label, reguleert de transpiratie op de rug.

Ref :
8332427
Pluspunt van het artikel
40 liter: geventileerde rug, Air Cooling-label: staat voor de mate waarin de rugzak lucht kan laten circuleren om warmte en vocht te reguleren.
Users reviews
4 / 5 3 Reacties
vanaf
39,99 €*

3 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Users reviews

4 / 5 3 Reacties
3 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  40-49
  10 August 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Waar voor je geld
  comfortabele draagriemen, vlotte sluiting

  Handige rugzak, voor een eerlijke prijs.
  Ideaal voor een wandeling met het gezin.

 • Vrouw
  20-29
  15 July 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Goede rugzak voor scherpe prijs
  prijs geen zijzakken

  past in handbagage indien niet te hoog gestapeld, handig!

 • Man
  60 of ouder
  24 June 2015
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Rugzak F 40 Air
  Juiste volume, gewicht om binnen 7 Kg te blijven Te weinig zakjes / compartimenten in het hoofdvak

  Uitstekende rugzak, goed doordacht, goede prijs/prestatie en geschikt om qua gewicht / volume binnen de door berggidsen en tourleiders voor dagtochten nagestreefde 7 Kg te blijven (exclusief de hardware natuurlijk), maar ik heb 3 wensen :
  1) langs de verticale stiknaden zouden zonder teveel gewichtstoename (met inlevering van de anti-snow-strop) makkelijk 3 compartimenten met bovenin rits-zakjes kunnen worden gemaakt met lichtgewicht jersey of gaas.
  2) ik zou de voorkeur geven aan een variant met onder de overslag geritste klep ipv.de anti-snow-strop ; de slimme compressie-banden mogen blijven, maar ik hoop dat ze het gewicht van tourskies houden.
  3) 1 ipv. 2 verstelbare buikbanden.
  Ik ga zelf aan deze wensen uitvoering geven.
  Bravo voor de rugpand-oplossing (de regen-cover past er mooi onder), heupband, en brede schouderbanden, en besparing op nutteloze toeters en bellen.

Productvoordelen

Inhoud
Volume van 40,5 liter, gewicht 1030 g, afmetingen gevuld: h 67 * b 29 * d 25
Draaggemak
Duimsteunen. Stabilisatieriemen. Heupgordel.
Ventilatie
Heel luchtig rugvlak (Air Cooling), om je rug te laten ademen.
Verdeling van opbergvakken
Zakken: 1 buiten, 1 binnenin, 2 netzakjes opzij, 1 zakje op de heupgordel
Schuurbestendig
10 jaar garantie
Milieuvriendelijk
Vergelijking levenscyclus: rugzak - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Samenstelling
Hoofdstof : 100.0% Polyester Stof binnenkant : 100.0% Polyester Stof buitenkant : 100.0% Polyester
Tests
Al onze rugzakken worden uitgetest tijdens het gebruik, door gebruikers die representatief zijn voor de mensen voor wie het artikel bedoeld is, in omstandigheden die identiek zijn aan die tijdens het gebruik. Tijdens onze "mission tests" werkt de product manager samen met mensen die niet aan QUECHUA gebonden zijn, om de artikelen uit te testen en te beoordelen.
Ontworpen voor
wie een dagtocht of een trektocht met begeleiding maakt.
Garantie
10 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Om te verzekeren dat de stoffen hun kwaliteiten behouden (in het bijzonder hun waterdichtheid), raden we aan om de rugzak niet in de machine te wassen of in de wasdroger te stoppen, noch chemisch te laten reinigen of bleekwater te gebruiken. Niet strijken. Was deze rugzak met de hand in een lauw sopje, gebruik eventueel een borstel. Na enkele jaren kun je de stof opnieuw waterafstotend maken met een waterdichtmakende spray.
Opslag Tips
Berg je rugzak op een droge plaats op.
Gebruikslimiet
Niet waterdicht, bescherm dus je spullen wanneer het regent.

Bijkomende informatie

Technische tests van onze rugzakken.
We doen tests in een lab om de onderdelen goed te keuren: stoffen, gespen, riempjes, schuimvulling, ritsen... Zo testen we een stof bijvoorbeeld op: schuur- en scheurvastheid, uv-bestendigheid van de kleuren, wasbestendigheid, waterdichtheid... Dan volgt er een test met het eindproduct, waarbij we jarenlang gebruik versneld simuleren om de stevigheid van de structuur te testen: we vullen de rugzak met gewichten en hangen hem op een paspop die een wandelbeweging nabootst.
10 jaar garantie dankzij een technisch partnership
Onze R&D-afdeling voor zware confectie, partner van Quechua in het onderzoek en de goedkeuring van de stoffen en assemblage van zijn producten, doet verschillende tests om de veroudering van een rugzak te simuleren. Daarbij worden de stoffen, de onderdelen, de naden en ook het eindproduct onder de loep genomen. Dankzij die tests kan Quechua 10 jaar garantie gegeven op de geteste rugzakken, vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon.
10 jaar garantie, de voorwaarden
De garantie dekt gebreken aan de rugzak, tenzij die veroorzaakt zijn door normale slijtage of door abnormale gebruiksomstandigheden. De bijzondere garantie van 10 jaar wordt enkel toegekend op vertoon van het product en van de kassabon. Is het product gedekt door de garantie, dan wordt het kosteloos hersteld of omgeruild. Deze commerciële garantie sluit de wettelijke garantie in het land van aankoop niet uit.
Hoe meten we het volume van onze rugzakken?
Het volume van elke rugzak wordt gemeten volgens een gestandaardiseerde methode: we vullen eerst het hoofdvak en elk bijvak en -zakje met kleine balletjes. Vervolgens gieten we de rugzak leeg in een grote maatbeker om het volume in liter te kennen, weliswaar met een marge van een paar procenten. Het vermelde leeggewicht op de productfiche is dat van ons referentiestaal. Kleine verschillen zijn dus mogelijk.
Hoe je rugzak op maat verstellen?
Trek eerst alle riemen aan (schouderriemen, heupriem, stabilisatieriempjes). Doe de rugzak om. Bij rugzakken van 50 liter en meer plaats je de heupriem op de heupen (hij moet op de heupbenen van het bekken rusten) en trek je hem aan. Bij kleinere modellen zit de heupriem rond het middel. Trek de riempjes van de schouderriemen aan. En pas tot slot ook de stabilisatieriemen op maat aan.
Hoe regel je de hoogte van je rugzak?
Verstel tot een hoogte die je geschikt lijkt en pas dan de rugzak aan (zie "Hoe je rugzak verstellen?"). Met de heupgordel op het bekken moeten de schouderriemen over het voorste deel van de schouders komen en moeten de stabilisatieriemen (soms ook verstelbaar in de hoogte) een hoek van ongeveer 45° maken (ze mogen niet horizontaal noch verticaal lopen). Als bij de test blijkt dat de rug te lang of te kort is, verstel hem dan opnieuw en blijf proberen tot hij goed zit.
Hoe je rugzak vullen?
Onderaan komen je slaapspullen. Zwaar materiaal plaats je tegen de rug (tent, kooktoestel, eten). Kleding schik je errond. Het grondzeil van je tent kan je onder de klep steken, de tent kan je eventueel ook onderaan hangen als er in de rugzak geen plek meer is. Zorg er ook voor dat je snel aan je regenjas en fleece kan. In de zakjes stop je kleine spullen die je vaak nodig hebt (zonnecrème, kaart, bril...). En je waterzak komt in het speciale vak, meestal langs de rug.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van het artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN