Rugzak Forclaz 40 Air: AirCooling-label, reguleert de transpiratie op de rug.

Ref :
8332427
Pluspunt van het artikel
40 liter: geventileerde rug, Air Cooling-label: staat voor de mate waarin de rugzak lucht kan laten circuleren om warmte en vocht te reguleren.
Users reviews
4.3 / 5 4 Reacties
vanaf
39,99 €*

3 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Users reviews

4.3 / 5 4 Reacties
4 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  20-29
  13 February 2017
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Goede rugzak

  + confortabele riemen
  + ergonomisch ter hoogte van onderrug (eindelijk een rugzak die lekker zit!)
  + goed verluchtingssysteem t.h.v. rug
  + handig binnenzakje en extra vak (voor bv documenten)
  + Ideaal als handbagage op het vliegtuig! (Echter niet helemaal volproppen, anders is hij net iets te groot)
  - onhandig om hand in bovenste vak te steken om iets er in te zoeken,
  - een verdeling in 2 compartimenten zou handiger geweest zijn (nu moet alles eruit om onderste uit rugzak te halen, maar dit maakt dat je logisch leert nadenken alvorens een rugzak te vullen :) )
  - niet waterdicht, maar (+) daar kan je extra hoes voor kopen die prima z'n werk doet

  Antwoord van het merk :

  Hey Jolien,

  eerst en vooral bedankt met je gedetailleerde review van de rugzak van Quechua!
  Het doet ons steeds plezier om te lezen dat mensen tevreden zijn met hun aankopen bij Decathlon.
  Als enige negatieve punt lees ik hier dat je het jammer vindt dat de rugzak niet verdeelt kan worden in 2 compartimenten.
  Ik ga dit zeker doorspelen aan ons design team, want het zal inderdaad niet evident zijn om onderaan iets uit een rugzak van 40L te nemen.
  Bij kleinere modellen zal dit probleem niet echt voorkomen!
  Moest je nog een leuke foto hebben van je aankoop in actie, aarzel dan niet om deze dan op onze site te posten.

  Tim Van de Manacker Expert- monitor Quechua DECATHLON

 • Man
  40-49
  10 August 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Waar voor je geld
  comfortabele draagriemen, vlotte sluiting

  Handige rugzak, voor een eerlijke prijs.
  Ideaal voor een wandeling met het gezin.

 • Vrouw
  20-29
  15 July 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Goede rugzak voor scherpe prijs
  prijs geen zijzakken

  past in handbagage indien niet te hoog gestapeld, handig!

Productvoordelen

Inhoud
Inhoud: 40,5 l / Gewicht: 1030 g / Afmeting: H 67 cm; B 29 cm; D 25 cm.
Draaggemak
Duimsteunen. Stabilisatieriemen. Heupgordel.
Ventilatie
Heel luchtig rugvlak (Air Cooling-label) om transpiratie op de rug te reguleren.
Verdeling van opbergvakken
Zakken: 1 buitenzak, 1 binnenzak, 2 netzakken opzij, 1 in de heupgordel.
Schuurbestendig
Garantie van 10 jaar.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: rugzak - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Samenstelling
Hoofdstof : 100.0% Polyester Stof binnenkant : 100.0% Polyester Stof buitenkant : 100.0% Polyester
Tests
Al onze rugzakken worden uitgetest tijdens het gebruik, door gebruikers die representatief zijn voor de mensen voor wie het artikel bedoeld is, in omstandigheden die identiek zijn aan die tijdens het gebruik. Tijdens onze "mission tests" werkt de product manager samen met mensen die niet aan QUECHUA gebonden zijn, om de artikelen uit te testen en te beoordelen.
Ontworpen voor
wie een dagtocht of een trektocht met begeleiding maakt.
Garantie
10 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Om te verzekeren dat de stoffen hun kwaliteiten behouden (in het bijzonder hun waterdichtheid), raden we aan om de rugzak niet in de machine te wassen of in de wasdroger te stoppen, noch chemisch te laten reinigen of bleekwater te gebruiken. Niet strijken. Was deze rugzak met de hand in een lauw sopje, gebruik eventueel een borstel. Na enkele jaren kun je de stof opnieuw waterafstotend maken met een waterdichtmakende spray.
Opslag Tips
Berg je rugzak op een droge plaats op.
Gebruikslimiet
Niet waterdicht, bescherm dus je spullen wanneer het regent.

Bijkomende informatie

Laboratoriumtest
We doen tests in een lab om de onderdelen goed te keuren: stoffen, gespen, riempjes, schuimvulling, ritsen... Zo testen we een stof bijvoorbeeld op: slijt- en scheurvastheid, bestandheid van de kleuren tegen uv-stralen en vaak wassen, waterdichtheid... Vervolgens onderwerpen we de volledige rugzak aan een versnelde slijtagetest, om de sterkte van de assemblages te controleren. we vullen de rugzak met gewichten en hangen hem op een pop die stapbewegingen nabootst, gedurende duizenden cycli.
10 jaar garantie dankzij een technisch partnership
Onze Research and Development-afdeling voor zware confectie, partner van Quechua in het onderzoek en de goedkeuring van stoffen en assemblages, deed een aantal tests die de veroudering van een rugzak nabootsen. Die tests werden uitgevoerd op de materialen, de naden en het afgewerkte product. Op basis van de resultaten kan Quechua 10 jaar garantie geven op alle geteste rugzakken, vanaf de datum van aankoop vermeld op de kassabon.
10 jaar garantie, de voorwaarden
De garantie dekt gebreken aan de rugzak, tenzij die veroorzaakt zijn door normale slijtage of door abnormale gebruiksomstandigheden. Die speciale garantie van 10 jaar wordt alleen gegeven op voorlegging van het artikel en de kassabon. Indien het artikel onder garantie valt, wordt het gratis gerepareerd of omgeruild. Deze commerciële garantie sluit de wettelijke garantie in het land van aankoop niet uit.
Hoe wordt de inhoud gemeten?
De inhoud van elke rugzak wordt gemeten volgens een standaardmethode: we gebruiken kleine balletjes om het hoofdcompartiment en alle zakken mee op te vullen. Vervolgens gieten we die balletjes in een bak met schaalverdeling zodat we de inhoud in liter kunnen aflezen.
Hoe je rugzak op maat verstellen?
1 - Maak alle riemen los (schouderriemen, heupgordel, stabilisatieriemen). 2 - Doe de rugzak om. 3 - Bij rugzakken van 50 l en meer plaats je de heupgordel op heuphoogte (om het bekken) en trek aan. Bij kleinere rugzakken zit die gordel rond de taille. 4 - Trek de schouderriemen aan. 5 - Stel als laatste de stabilisatieriemen naar wens af.
Hoe regel je de rughoogte van je rugzak?
Verstel tot een hoogte die je geschikt lijkt en pas dan de rugzak aan (zie "Hoe je rugzak op maat verstellen?"). Met de heupgordel op het bekken moeten de schouderriemen over het voorste deel van de schouders komen en moeten de stabilisatieriemen (soms ook verstelbaar in de hoogte) een hoek van ongeveer 45° maken (ze mogen niet horizontaal noch verticaal lopen). Als bij de test blijkt dat de rug te lang of te kort is, verstel hem dan opnieuw en blijf proberen tot hij goed zit.
Hoe je rugzak vullen?
Leg onderaan je slaapgerei. Zware spullen (tent, kooktoestel, eten) draag je zo dicht mogelijk op je rug. Stop je kleding daar omheen. Je slaapmatje kun je onder de klep stoppen, de tent hang je onder de rugzak als er binnenin geen plaats meer is. Stop een waterdicht jack en/of fleece ergens waar je gemakkelijk bij kunt. In de zakken stop je klein materiaal voor tijdens de dag (zonnecrème, kaarten, zonnebril,...). De waterzak wordt in het daarvoor voorziene vak gestopt, meestal langs de rug.
Milieumaatregelen
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN