Rugzak Forclaz 50 Easyfit kinderen rood met automatische verstelling

Ref :
8332432
Pluspunt van het artikel
Een rugzak groot genoeg voor een trektocht of kampeertrip van een paar dagen. Dankzij het Easyfit-systeem kan je in één beweging de schouderriemen en de rug verstellen.
Users reviews
4.7 / 5 3 Reacties
vanaf
59,99 €*

Users reviews

4.7 / 5 3 Reacties
3 gebruikers bevelen dit product aan
 • 06 July 2016
  That review has been deposited on this product version
  Fijne rugzak

  Mijn dochter van 9 is erg trots op haar grote rugzak. Ze kan alle spullen voor 5 dagen kamp met scouting erin kwijt. Maten zijn perfect voor jongere kids.

 • Man
  40-49
  30 October 2015
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Prima rugzak maar
  kan door een kind gemakkelijk gedragen worden Minder degelijk en comfortabel dan zijn voorganger

  Twee jaar geleden hebben we al de voorloper van deze rugzak gekocht voor onze oudste scout. nu had onze jongste zoon ook één nodig. Uiteraard hebben we nu deze zak gekocht. Als je het oude naast het nieuwe houdt lijkt de nieuwe qua degelijkheid, comfort, kwaliteit, ingeboet te hebben.
  Het blijft een prima rugzak maar toch....

  Antwoord van het merk :

  Geachte,

  bedankt alvast voor de review over onze junior rugzak Forclaz 50 van Quechua.
  Bij Quechua zijn wij steeds op zoek naar verbetering zonder daarbij in te boeten aan kwaliteit en comfort.
  Het verbaast ons dan ook te lezen dat deze rugzak de indruk geeft hierop te hebben ingeboet. U mag mij ten allen tijde hierover in detail een overzicht van geven zodoende onze ingenieuers hierover feedback te leveren.
  Wij hopen dat wij u in de toekomst kunnen blijven plezieren met onze producten.

  Tim Van de Manacker Expert- monitor Quechua DECATHLON

 • Man
  40-49
  26 August 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  zeer goed , sterk en licht, er kan veel in
  kind 12 j kan deze zak dragen en zit nog goed jammer dat je de regenhoes er appart moet bijkopen

  jammer dat je de regenhoes er appart moet bijkopen

Productvoordelen

Inhoud
Volume van 51 liter, gewicht 1400 g, afmetingen gevuld: h 67 * b 28 * d 26
Draaggemak
Rug en riemen op maat van jongeren. Borstriempje. Easyfit-systeem.
Ventilatie
Opencellig schuim op de rug voor een goede luchtcirculatie.
Verdeling van opbergvakken
Zakken: 1 binnen, 3 buiten, stokhouder. Netje vooraan. Onderaan toegankelijk.
Schuurbestendig
10 jaar garantie

DE KENMERKEN

Samenstelling
Hoofdstof : 100.0% Polyester Voering : 100.0% Polyester Stof buitenkant : 100.0% Polyamide
Ontworpen voor
jongeren van 11 tot 14 jaar die een trektocht of kampeertrip van een paar dagen willen maken. Met handig Easyfit-verstelsysteem.
Garantie
10 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Om te verzekeren dat de stoffen hun eigenschappen behouden (vooral dan de waterdichtheid), raden we aan de rugzak niet machinaal te wassen of te drogen, niet te stoomreinigen en ook niet te bleken. Strijk de rugzak ook niet. Wil je de rugzak toch schoonmaken, doe dat dan met de hand, met wat lauw water en eventueel een borstel. Na een paar jaar kan je de waterafstotende eigenschappen vernieuwen met een impregneerspray.
Opslag Tips
Bewaren in een droge ruimte.
Gebruikslimiet
Hij is wel niet waterdicht, bescherm je spullen dus bij regen.

Bijkomende informatie

GEBRUIKSTEST
Al onze rugzakken worden getest in gebruik, door een panel van testers dat representatief is voor de gebruikers waarvoor we onze producten ontwikkelen en in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de echte situaties waarin ze terecht zullen komen. Zo organiseren we ook speciale 'testmissies', waarbij productmanagers en mensen die niets te maken hebben met Quechua samenwerken om onze producten te testen, aan te passen en goed te keuren.
TECHNISCHE RUGZAKTESTS
We doen tests in een lab om de onderdelen goed te keuren: stoffen, gespen, riempjes, schuimvulling, ritsen... Zo testen we een stof bijvoorbeeld op: schuur- en scheurvastheid, uv-bestendigheid van de kleuren, wasbestendigheid, waterdichtheid... Dan volgt er een test met het eindproduct, waarbij we jarenlang gebruik versneld simuleren om de stevigheid van de structuur te testen: we vullen de rugzak met gewichten en hangen hem op een paspop die een wandelbeweging nabootst.
10 jaar garantie dankzij een technisch partnership
Onze R&D-dienst voor zware confectie, partner van Quechua in het onderzoek en de goedkeuring van de stoffen en assemblage van zijn producten, doet verschillende tests om de veroudering van een rugzak te simuleren. Daarbij worden de stoffen, de onderdelen, de naden en ook het eindproduct onder de loep genomen. Dankzij die tests kan Quechua 10 jaar garantie gegeven op de geteste rugzakken, vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon.
10 jaar garantie, de voorwaarden
De garantie dekt gebreken aan de rugzak, tenzij die veroorzaakt zijn door normale slijtage of door abnormale gebruiksomstandigheden. De bijzondere garantie van 10 jaar wordt enkel toegekend op vertoon van het product en van de kassabon. Is het product gedekt door de garantie, dan wordt het kosteloos hersteld of omgeruild. Deze commerciële garantie vervangt niet de wettelijke garantie die geldt in het land van aankoop.
Hoe meten we het volume van onze rugzakken?
Het volume van elke rugzak wordt gemeten volgens een gestandaardiseerde methode: we vullen eerst het hoofdvak en elk bijvak en -zakje met kleine balletjes. Vervolgens gieten we de rugzak leeg in een grote maatbeker om het volume in liter te kennen, weliswaar met een marge van een paar procenten. Het vermelde leeggewicht op de productfiche is dat van ons referentiestaal. Kleine verschillen zijn dus mogelijk.
Hoe je rugzak op maat verstellen?
Trek eerst alle riemen aan (schouderriemen, heupriem, stabilisatieriempjes). Doe de rugzak om. Bij rugzakken van 50 liter en meer plaats je de heupriem op de heupen (hij moet op de heupbenen van het bekken rusten) en trek je hem aan. Bij kleinere modellen zit de heupriem rond het middel. Trek de riempjes van de schouderriemen aan. En pas tot slot ook de stabilisatieriemen op maat aan.
Hoe regel je de hoogte van je rugzak?
Zet het verstelmechanisme op de gewenste hoogte en pas de rugzak aan (zie "Hoe je rugzak op maat verstellen?"). Met de heupriem op de heup moeten de schouderriemen het voorste deel van de schouders bedekken, en de stabilisatieriemen (soms ook verstelbaar in de hoogte) moeten een hoek van ongeveer 45° maken (ze mogen niet horizontaal of verticaal vertrekken). Als bij een test de rug te kort of te lang lijkt, pas dan aan en probeer opnieuw tot alles naar wens is.
Het Easyfit-systeem
Het biedt de mogelijkheid om de rugzak met één beweging op maat te verstellen terwijl je hem draagt. Zo ben je zeker van een heerlijk comfort.
Hoe je Forclaz Easyfit-rugzak aanpassen?
Trek eerst alle riemen aan (schouderriemen, heupriem, stabilisatieriempjes). Doe de rugzak om. Plaats de heupriem op de heupen (hij moet op de heupbenen van het bekken rusten) en trek hem aan. Trek vervolgens aan de Easyfit-riempjes zodat de schouderriemen je schouders mooi omsluiten. En pas tot slot ook de stabilisatieriemen op maat aan.
Test gedaan door onze R&D-teams naar de doeltreffendheid van het EasyFit-systeem
Een heel gemakkelijk systeem: een Easyfit-rugzak is tot 2,3 keer sneller aangepast, en dankzij het Easyfit-systeem hoef je nooit helemaal opnieuw te beginnen. De verstelkwaliteit ten opzichte van een klassiek systeem is zeker niet minder: bij de statische Friedmann 4%-test ging de voorkeur uit naar het comfort van EasyFit, en 6 keer vaker bleek de rugzak ook beter op maat versteld met het EasyFit-systeem.
Hoe je rugzak vullen?
Onderaan komen je slaapspullen. Zwaar materiaal plaats je tegen de rug (tent, kooktoestel, eten). Daarrond komt de kleding. Het grondzeil van je tent kan je onder de klep steken, de tent kan je eventueel ook onderaan hangen als er in de rugzak geen plek meer is. Zorg er ook voor dat je snel aan je regenjas en fleece kan. In de zakjes stop je kleine spullen die je vaak nodig hebt (zonnecrème, kaart, bril...). En je waterzak komt in het speciale vak, meestal langs de rug.
Milieumaatregelen
Quechua informeert zijn klanten vrijwillig over de milieu-impact van zijn rugzakken over hun hele levenscyclus. Het merk doet dat naar aanleiding van een experiment uit juli 2011 in samenwerking met het Franse ministerie van milieu. Daarbij werd een score van A tot E toegekend aan de verschillende rugzakken, op basis van een vergelijking met uitsluitend Quechua-modellen. Meer details over dit project en over de gehanteerde methodes zijn te vinden op www.oxylane.com/20/demarche-environnementale

U hebt misschien ook interesse in deze producten

39,99 €*
4.80 / 5 19 Reacties
  79,99 €*
  4.10 / 5 7 Reacties
   54,99 €*
   4.00 / 5 12 Reacties
    64,99 €*
    4.70 / 5 9 Reacties
     NAAR BOVEN