Stokken Nordic 700 voor sportief langlaufen

Ref :
8375359
Pluspunt van het artikel
Stijf en licht voor een uitstekende pendel.
vanaf
59,99 €*

Productvoordelen

Ergonomische greep
Verstelbare strap en greep in kurk.
Lichtheid
362 g per paar in maat 150 cm.
Stijfheid
Buis in 68% carbon en 32% glasvezel.
Stabiliteit
Kleine en lichte schotel, voor een merkbaar betere stokbeweging.

DE KENMERKEN

Maten
van 135 tot 170 cm
Samenstelling
Buis met 68% carbon, kapje in polypropyleen.
Tests
Ons ontwerpteam is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk). Elk jaar bedenkt en ontwikkelt dit team mooie, eenvoudige en technische artikelen. Vervolgens worden die artikelen ongenadig getest op het terrein, want wij zijn ervan overtuigd dat wij alleen door te testen in reële situaties onze artikelen voortdurend kunnen verbeteren.
Ontworpen voor
langlaufers die op zoek zijn naar stijve, lichte stokken met pendeleffect.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
Bewaar de stokken op een droge plaats.
Gebruikslimiet
Niet geschikt voor alpineskiën.

Bijkomende informatie

Hoe kies je de juiste stoklengte voor skating?
De stokken zijn enorm belangrijk bij langlaufen. Als ze te kort of te lang zijn, dan wordt het veel moeilijker om juist te skiën. Voor skating: de stok moet lang zijn voor een maximale afzet. Bereken de lengte op één van de volgende 2 manieren: Lengte van skating-stokken = schouder van de langlaufer of Lengte van skating-stokken = lengte van de skiër * 0,89 de stoklengte hangt ook af van de fysieke capaciteiten van de gebruiker.
Hoe kies je de juiste stoklengte voor de klassieke stijl?
Voor de klassieke techniek: Stokken voor alternatief of klassiek langlaufen zijn iets korter Stoklengte = oksel van de langlaufer of Stoklengte = lichaamslengte van de langlaufer x 0,83. Ook hier is de lengte afhankelijk van de fysieke kwaliteiten van de langlaufer.
Hoe kies je de juiste stok?
Stokken in aluminium zijn stevig, zwaar en goedkoop, ideaal dus voor beginners. Stokken in glasvezel zijn lichter en breken sneller, ze mogen enkel worden gebruikt op pistes. Stokken in carbon en andere zeer lichte materialen zijn sterk en stijf.
NAAR BOVEN