WELDRA UITGEPUT

Tent T6.2 XL AIR - 6 personen, 2 binnententen

Ref :
8171137
Pluspunt van het artikel
6-persoonstent met 2 grote slaapcompartimenten voor 3. Erg grote en lichte woonruimte voor de slaapcompartimenten, met vaste luifel. Veel verluchtingsopeningen met muggengaas, ideaal bij warm weer.
Users reviews
4.6 / 5 9 Reacties
vanaf
399,90 €63,98 €*
Prijs geldig van 26/12/2015 tot einde voorraad

Users reviews

4.6 / 5 9 Reacties
9 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  Jonger dan 20
  01 November 2014
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  super goed
  groot goed verlucht zeker kopen niets

  super groot alles is goed beetje zwaar maar echt kopen maar kunnen wel doorzichtege raampjes maken waterdicht echt kopen

 • Man
  40-49
  05 August 2014
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  Beste tent ooit
  Ruim, comfortabel, volledig dicht voor insecten Nog niet ontdekt

  We hebben deze tent gekozen omdat door de vele openingen je wel voldoende ventilatie hebt en je toch uit de zon kunt zitten wanneer er onvoldoende schaduw is. En tegelijkertijd ben je volledig tegen insecten beschermd door het gaas. En gaat het regenen kan alles van binnenuit dicht gemaakt worden, je hoeft niet naar buiten de regen in. Beste tent die we ooit gehad hebben

 • Man
  30-39
  13 July 2014
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  Mooi en ruim
  ruim van binnen, veel opbergvakjes Opzetten kan lastig zijn

  Wij hebben de tent vorig jaar zomer gebruikt. Het was even lastig om hem mooi op te zetten zonder dat het in één hoek teveel trekt maar als hij eenmaal staat dan heb je ook wat! Meer dan genoeg ruimte binnenin met veel opbergvakjes. Het bijbehorende grondzeil met opstaande rand is ook ideaal. De eerste regenbui is altijd spannend (wij hadden een code oranje in Frankrijk) maar de tent heeft het prima doorstaan. Het gaf een veilig gevoel. Wij zijn ontzettend tevreden met deze tent!

Productvoordelen

Voor meer personen
Leefruimte 12,5 m², vaste luifel 3 m², h. 210 cm. 2 grote slaapcomp. 200x210 cm.
Verluchting
5 deuren met muggengaas. Slabben met muggengaas.
Gebruiksgemak
Voorzijde kan groot open. Gevoerde buitentent. Grondzeil met opstaande randen.
Stevigheid
Windbestendigheid: goedgekeurd tijdens een windtest op een draaiplatform.

DE KENMERKEN

Slaapruimte
breedte per persoon: 67 cm
Plaatsen
6-persoonstent.
Slaapcompart.
2
Opzetten
Traditioneel
Leefruimte
XL
Kenmerken
Air
Samenstelling
Buitentent in polyester met PU-coating, ademende binnentent in polyester, polyethyleen grondzeil, glasvezel bogen van 12,7 mm diameter.
Tests
De waterdichtheid van de QUECHUA tenten wordt getest door de ze te onderwerpen aan 200 l water/u/m². De waterkolomtest (Schmerber) volstaat niet om de waterdichtheid van een tent te meten. Het spreekt voor zich dat de stof waterdicht moet zijn (onze stoffen zijn dit vanaf 1000 mm!), maar een tent moet vooral zo ontworpen en ontwikkeld zijn dat er geen druppel kan binnensijpelen via naden, flappen, openingen, ritsen ... Dit kan alleen worden getest onder een laboratoriumdouche.
Ontworpen voor
een kamperend gezin van 6 dat een tent met 2 slaapcompartimenten zoekt, comfortabel bij warm weer en met insectenbescherming.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING: indien nodig schoonmaken met een sopje en daarna afspoelen (mag met de tuinslang). De tent goed laten drogen voordat je hem opbergt. 2 HARSVLEKKEN: erg moeilijk te behandelen: laat het hars drogen en krab het er dan voorzichtig af. Hou er langs de binnenkant een ijsblokje tegen, zo wordt het hars gemakkelijker te verwijderen. 3 OPBERGEN: na gebruik schoonmaken en volledig laten drogen vooraleer op te bergen, om het ontstaan van geurtjes of schimmel te vermijden.
Gebruikslimiet
Voor 6 personen, max. slaapbreedte = 65 cm.

Bijkomende informatie

Woongedeelte
Enorm groot, uit te breiden van 11,5 m² tot 15 m² onder de vaste luifel wanneer de voorkant volledig wordt geopend (dat kan ook als het regent) -- Licht -- 3 deuren en 5 grote afsluitbare ramen -- Gemakkelijk binnen en buiten dankzij de gedeeltelijk te openen voorkant -- Vaste luifel = je hoeft niet elke keer bij regen of afwezigheid de luifel af te breken of weer op te zetten -- Grondzeil met opstaande randen om te voorkomen dat water van buiten naar binnen loopt. Het grondzeil is uitneembaar.
Slaapcompartimenten
2 slaapcompartimenten met een comfortabele grootte voor 3 personen (2 x 2,10 m), let op het schema ook op de erg comfortabele hoogte van 1,85 m -- Ademend polyester -- 8 zakken aan de binnenkant + 4 zakken aan de buitenkant van elk slaapcompartiment.
Afmeting hoes Gewicht
Rechthoekige hoes: 65 x 46 x 46 cm.Gewicht: 29 kg.
Waterdichtheid
Net als bij alle tenten van Quechua werd veel zorg besteed aan het waterdicht maken en werd dit getest in het labo. De hele tent werd getest onder een douche van 200 m² l/u en tijdens een testmissie. -- Buitentent in polyester met PU coating -- Alle naden zijn waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken -- Grondzeil in polyethyleen van 140 g/m².
Verluchting en beperking van condensatie
De buitentent van de woonruimte is gevoerd (opmerkelijk!). -- Ruimte tussen de grond en de onderkant van de buitentent -- Mogelijkheid om de voorkant bovenaan te openen zelfs wanneer het regent -- 2 afsluitbare ramen met muggengaas die bij regen van binnenuit kunnen worden gesloten -- 2 deuren en te openen voorkant, zodat de tent groot open kan en je toch beschermd bent tegen de zon. Dankzij het muggengaas voor alle openingen kun je de tent gemakkelijker "open" laten.
Bescherming tegen insecten
De hele tent is beschermd tegen insecten: twee muggengaasdeuren aan de hoofdingang, muggengaas op de 4 zij-ingangen en de deuren van de slaapcompartimenten -- Muggengaas rondom de hele buitentent, zodat lucht binnen kan maar insecten buiten blijven.
Bogen
Uiterst stabiele en stevig constructie: glasvezel van 12,7 mm en stalen langsprofielen.-- Al onze glasvezelbogen zijn dubbel gecontroleerd op kwaliteit om een perfecte breukvastheid te kunnen verzekeren.
Haringen
Uitstekend bestand tegen verbuiging (staal van 6 mm diameter).
Opzetten
Heel eenvoudig en zonder verrassingen: tunnelstructuur met evenwijdige bogen -- Filmpje met uitleg over het opzetten op www.quechua.com.
Garantie en dienst na verkoop
2 jaar garantie bij normaal gebruik -- elke Decathlonwinkel biedt een dienst-na-verkoop voor je tent en zal elk kapot onderdeel van de buitentent, binnentent, glasvezelbogen of hoes vervangen. Die vervanging is gratis wanneer de beschadiging onder de garantie valt of tegen betaling in de andere gevallen. Indien vervangen niet mogelijk is, wordt een reparatie voorgesteld.
NAAR BOVEN