Beklimmingen goed inschatten

Zowel bij het 'klassieke' wandelen als bij het speed hiken kunnen beklimmingen moeilijke momenten zijn. Wanneer u deel uitmaakt van een groep wandelaars die beginnen te mopperen wanneer het bergop gaat, hebben we enkele tips voor u die deze inspanning makkelijker maken!


Met welke problemen wordt u geconfronteerd tijdens het klimmen?

De beklimming is het moment waarop de fysieke inspanning het meest intens wordt. De spieren worden warm en de we trappen op onze adem. Eerst en vooral is het belangrijk te klimmen aan uw eigen tempo zonder dat u riskeert kramp te krijgen en te moeten opgeven.

Om de top te bereiken, doet u een beroep op uw spieren en uw hartcapaciteit. Een regelmatige fysieke inspanning zal u helpen bij het dragen van de intensiteit van de beklimming maar het betreft ook een zeer specifieke inspanning. Door uw trainingen aan te vullen met fietstochten zult u zowel uw spierkracht als hartcapaciteit verbeteren.

Eenvoudige en handige tip om het klimmen aangenamer te maken: kijk ver voor u uit om het pad te analyseren, hierdoor zult u anticiperen op het terrein om de meest doeltreffende plaats om uw voet te zetten te vinden. Zo zal u comfortabeler klimmen! Bovendien zal een paar wandelstokken u een extra steun bezorgen en de moeilijkheidsgraad van de beklimming verzachten.

Nu bent u klaar om zich aan oneffen wandelingen te wagen!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN