Bent u klaar om weer te gaan wandelen?

De komst van de lente gaat samen met het wandelen!Hier zijn onze drie tips voor de ideale voorbereiding:

- De juiste warming-up

De warming-up is een stap die u niet moet verwaarlozen, zelfs niet als het om een wandeling gaat.

Het doel: Uw lichaam rustig opwarmen, uw gewrichten, spieren en ademhaling voorbereiden en uw bloedcirculatie verbeteren.Uw lichaam is op die manier voorbereid en u heeft minder kans op blessures.

De duur van uw warming-up hangt af van de inspanning die u gaat leveren.De warming-up kan, afhankelijk van de intensiteit van uw inspanning, 5 tot enkele tientallen minuten duren.U kunt beginnen met een laag loopritme, vervolgens enkele oefeningen voor de delen van uw lichaam die u tijdens de inspanning gaat gebruiken: enkels, kuiten, knieën, rug, schouders en hals.

Hetzelfde geldt voor de rekoefeningen na afloop van uw wandeling.Zo worden de spieren soepele en wordt de spierpijn minder!

- De juiste wandelroute om rustig te beginnen

Vaak moet u rustig opbouwen als u weer begint met een activiteit!De keuze van de route voor de eerste wandeling hangt af van uw lichaamsbeweging tijdens de winter.Indien u in de winter heeft geskied, sneeuwwandelingen heeft gemaakt of gelanglauft, dan kunt u kiezen voor een route met ongeveer dezelfde afstand en hetzelfde niveauverschil als tijdens de winter.

Indien u echter in de winter weinig heeft gedaan, raden wij u aan weer rustig op te bouwen.Als u tijdelijk stopt met sporten, wordt u conditie minder.Om u niet te blesseren of te ontmoedigen, kunt u het beste weer rustig opbouwen.Begin dus niet meteen met de laatste zomerwandeling of uw gebruikelijke activiteit, maar neem een makkelijkere route.

Ten slotte raden wij u aan om te kiezen voor een wandelroute op lage hoogte, zodat u niet voor verrassingen komt te staan of onderweg in de sneeuw terechtkomt.

- De juiste kleding

In de lente is het weer nog erg wisselvallig. Het kan warm, koud of vochtig weer zijn en dat op dezelfde dag. Om goed voorbereid te zijn op deze veranderingen, adviseren wij u de volgende kleding:

- een ademende onderlaag met lange mouwen

- een vest voor de warmte

- een waterdichte, lichte en compacte jas die u tegen de regen beschermt.

- een lichte en comfortabele broek die snel droogt

- waterdichte schoenen

Dankzij dit drielaagse systeem op uw bovenlichaam bent u voorbereid op het wisselvallige weer en kunt u uw outfit aanpassen aan de intensiteit van uw inspanning.Als u klimt of als het warm is, doe het vest dan bij voorkeur in uw rugzak. Doe het echter aan als u pauze houdt of als het buiten fris is, zodat u lekker warm kunt wandelen.Om er zeker van te zijn dat u het juiste drielaagse systeem hebt, kunt u dit advies bekijken: beschermen tegen de kou.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN