De 'randonnée connectée... wat is dat?

De 'randonnée connectée' dat is leren, benoemen wat ons omringt, zich vragen stellen, er een antwoord op zoeken en deze delen. Het is geen kwestie van het plezier en de rust in de bergen te bederven maar eerder om nieuwe mogelijkheden te bieden om zijn ontdekkingen te delen, te leren maar ook de veiligheid te doen toenemen. Wij hadden een ontmoeting met Bertrand CZAICKI, producthoofd elektronica bij Quechua, die ons zijn visie op de 'randonnée connectée' zal geven.

Bertrand Czaicki, hoofd elektronische producten bij Quechua

De 'randonnée connectée' wat is dat voor jou?
Enkele jaren geleden waren de bergen en het wandelen een onontgonnen terrein voor de technologie en moderniteit. Het kompas, de gids en de papieren kaart. Men ontvluchte deze 'connectiviteit' om zijn toevlucht te nemen tot de traditionele berg waarden.

Vandaag maakt connectiviteit deel uit van onze levenswijze: het delen van emoties met vrienden, onmiddellijk antwoorden vinden op inter net, op elk moment weten waar men is, het weer... De 'randonnée connectée' maakt het ook mogelijk om de bergen te beleven zoals het hoort: wandelen om landschappen te zien, de tijd nemen om te klimmen, paddenstoelen zoeken of een snipperjacht te houden. Dit doet de kans op ervaringen toenemen!

Hoe is de Quechua phone ontstaan?

Eigenlijk is het project ontstaan uit een dienstidee. Door de gebruikers te observeren zijn we ons ervan bewust geworden dat er een echte nood aan kennis, spelen, ontdekkingen en veiligheid is. Het enige probleem is dat veel mensen terughoudend waren om hun smartphone uit hun bergrugzak te halen uit schrik om deze te beschadigen. Bovendien hadden ze schrik dat de batterij te snel leeg zou lopen in het geval ze de gps nodig zouden hebben om zich te oriënteren.

We hebben dus beslist om de eerste mountainproof smartphone ter wereld te ontwerpen: de Quechua Phone 5

Mountainproof ? Wat wil dat zeggen?

Mountainproof dat wil zeggen dat deze bestand is tegen de bergen. Hij kan tegen schokken, regen, sneeuw en modder. Het scherm is zelfs in de volle zon leesbaar en de smartphone geniet van een batterijen met een grote autonomie. Tot slot heeft hij een barometrische hoogtemeter voor zij die van precisie houden in de hoogte.

Na een smartphone, binnenkort een Quechua-applicatie?

Inderdaad. Eigenlijk is het smartphone-project ontstaan toen we aan een wandelapplicatie aan het werken waren.

Vandaag hebben we een platform dat aangepast is aan de bergen. We kunnen dus een Android-applicatie aanbieden rond veiligheid en het delen van ervaringen: Quechua Tracking. De wandelaar kan permanent op een kaart nagaan waar hij zich bevindt en zijn positie doorsturen in geval van nood. Hij kan ook een origineel en aantrekkelijk wandeldagboek bijhouden met zijn foto's en zijn ervaringen kan hij vervolgens delen met zijn vrienden.

En wat brengt de toekomst?

Uiteraard kunnen we niet alles prijsgeven maar het lijkt evident dat met het oog op de snelle evolutie van geconnecteerde voorwerpen in de wereld een groot deel van de toekomstige uitrusting van de wandelaar verbonden zal zijn met het internet om gegevens inzake inspanning, positie, stemmingen beter vast te leggen of zich intelligent zal weten aanpassen aan de buitenomstandigheden.

Dit alles uiteraard voor meer veiligheid en om de geest van de wandelaar vrij van zorgen te maken zodat hij zich enkel op zijn passie kan richten en op het plezier ontdekkingen te doen in de bergen.
 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN