balisage-gr20-randonnee-montagne

De signalisatie in de bergen
Om de trektochten mogelijk te maken en te bevorderen heeft de Franse wandelfederatie (FFRandonnée) meer dan 180.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelparcoursen uitgezet. Ontdek het niveau van deze parcoursen en hoe ze worden onderhouden en vind de ideale route voor u! De meeste bewegwijzerde parcoursen zijn uitgezet en worden onderhouden door de Franse wandelfederatie.

Er zijn drie verschillende soorten parcoursen en bewegwijzering: 

De parcoursen waar u dagen of zelfs weken over doet zijn goed aangegeven. Deze parcoursen gaan langs de mooiste plekjes van een regio, zoals de beroemde GR20 op Corsica. U kent er wellicht onbewust meer, zoals de GR65, de route die de pelgrims naar Santiago de Compostela nemen.

De GR is te herkennen aan de wit met rode bewegwijzering. De GR simple is een grote ronde zoals de Tour du Morvan. De bewegwijzering is geel met rood.

De PR® (Promenade et Randonnée) hebben vaak gele bewegwijzering (een andere kleur is echter mogelijk). Deze wandelingen zijn korter en duren maximaal een dag. Er is voor ieder wat wils met de parcoursen die langs het lokale erfgoed gaan en de flora en fauna laten zien.

Onderweg vindt u de gekleurde bewegwijzering van de parcoursen op stenen, bomen, muren en paaltjes. Hoe vaak u de bewegwijzering ziet hangt af van het terrein en welke kant u op moet. Zorg dat u zich goed informeert over het parcours voordat u vertrekt en let vooral op het volgende: afstand, hoogteverschil, duur van de wandeling en de maximale hoogte. Er is geen universeel systeem voor de klassering van trektochten. Sommige bergstations hebben hun parcoursen geklasseerd op moeilijkheidsgraad, zoals met de skipistes (groen voor makkelijk; zwart voor moeilijk). U vindt ook indicaties in de wandelgidsen. Om het ideale parcours voor uzelf te vinden, kunt u in de trektochtengidsen kijken. Sommige samenstellers van wandelgidsen verbinden thema's aan de trektochten: gastronomie, naturalisme... U zult vast en zeker het ideale wandelparcours vinden!

Alle informatie staat op de site van de Franse wandelfederatie:   http://www.ffrandonnee.fr

Informatie verstrekt door de Franse wandelfederatie.

Wat uw ideale wandeling ook mag zijn, vind hier de producten die u nodig heeft!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN