De verbanddoos samenstellen

(1)
Zorg dat u de verbanddoos regelmatig nakijkt en dat u hem altijd meeneemt, zelfs als u een wandeling van slechts enkele uren gaat maken. Met basisinhoud kunt u kleine kwaaltjes verhelpen en in ernstigere gevallen eerste hulp verlenen terwijl u op de ambulance wacht.

Wat moet er in de verbanddoos als u voor een tot twee dagen niet ver weg gaat?

Voor het verzorgen van een wond: het belangrijkste is dat u de wond goed schoonmaakt met water (uit een veldfles of een bergstroom) en eventueel zeep. Het ontsmettingsmiddel is slechts effectief op een schone wond. Doe er steriele gaasjes overheen, verbind de wond met zelfklevend verband en ga bij thuiskomst naar een arts. Zorg ook voor kleine blarenpleisters en een kleine schaar.

Voor verschillende ongemakken: paracetamol tegen pijn en koorts, loperamide tegen diarree en een medicijn tegen misselijkheid en overgeven. Bovendien is het handig om het volgende altijd bij u te hebben: een mobiele telefoon (in een kleine, waterdichte plastic zak als het regent), enkele graanrepen, zonnebrandcrème, toiletpapier, veiligheidsspelden, een mes, een nooddeken, een hoofdlamp, een fluitje, een kaars en een aansteker, een kompas, een touw. Doe dit in een waterdichte plastic zak.

Voor ernstige ongelukken of indien u het niet weet: bel de ambulance: 15 (in Frankrijk)

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met de Médecins de Montagne (bergartsen). Meer informatie vindt u op : www.mdem.org

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN