De voordelen van langlaufen

De voordelen van langlaufen Skileraar Rudy Gouy legt uit waarom het langlaufen een complete sport is en de ideale winterse trainingsmethode vormt voor trailrunners.

Rudy, wat zijn volgens jou de voordelen van het langlaufen voor een trailrunner?

Ten eerste maakt u voor het langlaufen heel wat trainingsuren. U raakt dus gewend aan de koude omstandigheden. Deze omstandigheden heeft u niet bij andere sporten.

Ten tweede verkleint het langlaufen de kans op blessures en wordt de longinhoud van de beoefenaar vergroot. De ontwikkelaars van de sport zijn sporters van wie het VO²max-gehalte (het maximale volume zuurstof dat door de spieren op te nemen is) groter is.

Ten slotte worden de spieren in het bovenlichaam sterker en is er meer spieropbouw, wat essentieel is voor trailrunners en alle andere sporters.

En het mentale aspect?

Het langlaufen heeft ook positieve effecten op de mentale gesteldheid: Ten eerste wordt de beoefening aangepast aan het seizoen.

Ten tweede is het glijgevoel een geweldige ervaring.

Ten derde traint u in een afwisselende omgeving Geestelijk laadt u zich weer op, verzet u uw gedachten dankzij de complete sport en een andere omgeving.

Wat zou je adviseren aan hen die het langlaufen nog niet kennen maar het wel willen gaan doen?

Het is essentieel om contact op te nemen met een goede skischool waar u de juiste technieken leert voordat u alleen of met vrienden van de magische besneeuwde wereld kunt genieten. De juiste techniek maakt de ervaring uniek.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN