Drie plekken om te wandelen met het gezin, met geliefden en met vrienden.

Een wandeling is de ideale gelegenheid om mooie momenten te delen met het gezin, geliefden of vrienden. Voor een geslaagde uitstap is het absoluut noodzakelijk je wandelproject aan te passen aan de mensen die met je mee stappen: de verwachtingen van een kind zijn niet dezelfde als deze van een groep vrienden. Volg onze tips en bestemmingssuggesties op zodat je een onvergetelijk moment kunt doorbrengen met je kinderen, je wederhelft of een groep vrienden!

> Vertrek met je gezin op een tocht in het Parc de Merlet (Frankrijk)

Een wandeling om van het landschap te genieten, zal je kinderen niet behagen? Bewijs hen dat de wandeling een ludieke activiteit kan zijn. Hiervoor zijn dierenparken het ideale decor!

Het Parc de Merlet, niet ver van Chamonix, is de perfecte plek om je kinderen met het wandelen kennis te laten maken. Tijdens een wandeling van slechts 2 uur in een uitzonderlijk kader, zullen je kinderen een geweldige tijd beleven. Meer dan 80 diersoorten leven vrij in dit dierenpark, dat geopend is van mei tot eind september, en verwelkomen je voor een mooie dag met het gezin!

Gemzen, marmotten, lama's, damherten... Laat je kinderen tijdens de wandeling raden welk dier voor hun ogen beweegt. Wil je jongste niet uit de kinderwagen stappen? Geen paniek, de lichte helling van het pad maakt het mogelijk er makkelijk mee te manoeuvreren. Tot de voorgestelde activiteiten behoort het 'vieruurtje van de marmotten', waar je kinderen ongeacht hun leeftijd zeker gek op zullen zijn. Het is ook het ideale moment om een pauze in te lassen voor 'zonnecrème - koekje - drankje'!

Bij elke etappe van het traject ontdekken je kinderen een thema-activiteit: de dieren, de roofdieren, de seizoenen... Het voornaamste is dat u zich amuseert terwijl u stapt! Je kleine rakkers zullen het parcours, dat op deze manier in stukjes wordt verdeeld, met de glimlach uitstappen.

> Wandelen met twee in Cinque Terre (Italië)

De winnende cocktail om van een wandeling als koppel een onvergetelijke en romantische herinnering te maken? Adembenemende landschappen, een mooie zonsondergang, een rustige plek om de tent te plaatsen, een heerlijke picknick... Verleidelijk is het niet? Neem alles mee wat onmisbaar is voor een nacht onder de sterren, om dit idyllisch tafereel op logistiek vlak tot in de punten te verzorgen. En vergeet uiteraard geen foto's te nemen om dit onvergetelijk moment samen in de bergen vast te leggen !

Het natuurpark van Cinque Terre, met vijf dorpen die verscholen zitten in de holten van de rotskust van de Middellandse Zee in Italië, is de ideale locatie voor een wandeling voor geliefden. Ook al is de Via dell'Amore (letterlijk de weg van de liefde) niet volledig toegankelijk door werken, er is toch heel wat te doen! De Sentiero n°1 bijvoorbeeld, is één van de beroemdste wandelpaden. Deze verbindt Portovenere met Levanto, hetzij 40 km wandelen. Dit parcours, zonder hoge moeilijkheidsgraad en met een zwak hoogteverschil, biedt een uitzonderlijk uitzicht op het natuurpark en de kleurrijke huisjes. Waarom niet in de openlucht slapen om maximaal van het landschap te genieten?

Geef de voorkeur aan de maand september om te gaan wandelen in Cinque Terre: er zijn minder toeristen en je zal je (bijna) alleen op de wereld voelen!

> Organiseer een trektocht met vrienden om de natuurwonderen van Tirol (Oostenrijk) te ontdekken

Ah, vakantie met vrienden... Droom je van vrolijkheid, onderdompeling in de vrije natuur en gezellige avonden? Denk hier eens aan: een trektocht van een week waarbij elke fase afgesloten wordt met een etentje in een berghut, om jeugdherinneringen uit te wisselen, liedjes te zingen of een onstuimig kaartspelletje!

Wanneer u geen idee heeft van de bestemming, raden we je aan naar Oostenrijk te vertrekken en in het bijzonder naar de streek Tirol, die zich perfect tot wandelen leent. Om er alle pracht van te bewonderen raden we de chemin de la Lech aan. Deze grote tocht, die in 6 tot 8 dagen kunt afleggen, wordt onderverdeeld in 15 etappes. De grote meerderheid van deze etappes hebben een makkelijk niveau en slechts twee of drie zijn matig moeilijk en zijn nooit langer dan 5 uur wandelen. Wat logies betreft is dit pad bezaaid met herbergen en uitnodigende berghutten.

Voor diegenen die zichzelf willen overtreffen of voor de grootste waaghalzen, steek je de Hangbrug van Holzgau over. Deze brug, van 110 m hoog en 200 m lang, is de langste en de hoogste brug van Oostenrijk. Garantie op rillingen!

Het succes van een wandeling met het gezin, met uw geliefde of met vrienden schuilt in kleine dingen: het goede humeur, eenvoudige ideeën en uiteraard een aangepaste uitrusting!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN