Emily Battendier

Emily was al op jonge leeftijd dol op sporten. Op 7-jarige leeftijd kwam ze bij de Langlaufclub van Chamonix. Op 14-jarige leeftijd begon ze zich te interesseren voor de biatlon. Sindsdien is deze sport haar passie geworden.


Sinds 2 jaar is Emily technisch partner van Quechua. Het is haar taak om producten te testen om de ingenieurs zo te helpen bij het ontwerpproces.

Mijn filosofie

Wie vooruitgang wil boeken, moet zichzelf steeds opnieuw uitdagen.

Wat ik leuk vind aan biatlons

Ik ben deze sport gaan doen omdat ik houd van het gevoel dat het teweegbrengt. De schietproef beïnvloedt namelijk direct het resultaat en zorgt voor een geweldig spektakel.

De mix van de intensieve inspanning, de elegantie van het langlaufen en de grote mate van zelfbeheersing waarover je moet beschikken, trokken me direct aan in deze sport..

Mijn mooiste herinnering

Het Franse Kampioenschap, waarbij ik in staat was de druk hoog te houden en een foutloze schietronde af te ronden.

Prestaties // Doel 2014

Ondanks een matig seizoen in 2014 vanwege een blessure ben ik toch derde geworden bij de Franse Kampioenschappen met goede schietstatistieken.

Dankzij dit resultaat sta 670 ik nu 9e in de algemene ranglijst van de Biathlon Challenge (Nationale Challenge).

In principe is mijn doel voor 2014/2015 om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen voor de jeugd. Daar wil ik bij de 5 beste Fransen eindigen.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN