En als u nou eens uw oude routes nam voor speed hiking?

Wilt u even wat anders nu de winter voorbij is? Speed hiking geeft een nieuwe boost aan uw bergwandelingen. Dit alles in uw eigen tempo!

Het licht wordt intenser, de natuur wordt wakker en daarmee ook uw wens om uw ritme te veranderen. Dit is het ideale moment om met speed hiking te beginnen! Deze activiteit is sneller dan de klassieke wandeling, maar minder intens dan de trail. Het is een sportieve invulling van uw uitjes in de bergen.

- Wat is speed hiking?

Een wandeling met een hoog ritme. Het juiste ritme? Het ritme dat u heeft vlak voordat u gaat dribbelen. De snelheid varieert natuurlijk aan de hand van het hoogteverschil en het soort ondergrond. Bij het klimmen houdt u het ritme vast om het hoogteverschil met een goed tempo aan te kunnen. Vervolgens geniet u van de daling met een rustig ritme.

- Waar kunt u het beste met speed hiking beginnen?

De speed hikers gaan het liefst in de bergen, waar ze het hele jaar door genieten van de hoogteverschillen. Om te trainen of uw sportieve activiteit na de winter weer op te pakken kunt u uw tempo al opschroeven tijdens uw wandelingen in heuvelachtig gebied.

Ik raad u aan te beginnen met een route van een halve dag en daarna een dag. U kunt geleidelijk de moeilijkheid van uw routes opschroeven door meer technische paden te nemen. Hierdoor werkt u aan het hoogteverschil en verbetert u langzaam de cardiovasculaire capaciteit. En waarom geen speed hiking in de groep om u te helpen het tempo vast te houden? Zoek de juiste manier en de partners die voor u geschikt zijn en geniet van de eerste mooie dagen om ermee te beginnen!

- Eropuit met de juiste lichte uitrusting

Voor uw snelle uitstapjes is slechts een ding belangrijk: wandelen met lichte uitrusting! In tegenstelling tot de klassieke wandeluitrusting is het materiaal voor speed hiking aanmerkelijk lichter. Het begint reeds met de schoenen, die essentieel zijn voor de veiligheid. De speciale speed hiking modellen zijn robuust en hebben goede grip op het terrein, zijn licht om uw bewegingen en soepelheid te houden en garanderen een goede pas zodat u uw tempo kunt opschroeven. Bent u fan van snelle afdalingen op rotsachtig terrein? De schoenen met steenbescherming beschermen uw tenen!

Daarnaast kunt u rugzakken met een inhoud van meer dan 25 L in de kleedkamer laten: veel te groot voor speed hiking. Een lichte rugzak met een lage compressiesluiting, die het gewicht naar uw lichaam brengt voor een goede stevigheid is handiger. Daarnaast is een rugzak met waterzak handig om u op te frissen zonder dat u aan tempo verliest.

Qua kleding heeft u een jas nodig met ademende stof en een rits waarmee u de luchtdoorlatendheid afhankelijk van de inspanning en de weersomstandigheden (zon, schaduw, wind, etc.) kunt veranderen.

Om uw benen te ontzien zijn wandelstokken van koolstof erg handig. Volg ons advies om ze op de juiste manier te gebruiken! 

Nu u de juiste uitrusting heeft, kunt u veilig genieten van de lente in uw favoriete natuurlijke omgeving.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN