Ga op pad om de rijkdom van de herfst te ontdekken

(1)

Paddenstoelen, bessen enz... de herfst zit boordevol rijkdom. Haal uw wandelschoenen boven en ga met ons op pad om de lekkerste seizoensvruchten te plukken!


"Geef uw ogen en uw smaakpapillen de kost!

Met haar warme kleuren, wilde vruchten en trekvogels geeft de herfst u tal van goede voornemens om uw wandelschoenen aan te trekken. Ga onmiddellijk op zoek naar een microkosmos met een onverwachte rijkdom voor een knallende herfst!

Vind de paddenstoelen in het onderhout...

Of ze nu diep in de vallei staan of in de bergen, bossen hebben tal van verrassingen voor u in petto. Eiken, kastanjebomen of beuken verwelkomen u in een symfonie van glimmende kleuren.

U zou bijna vergeten uw ogen op de grond te richten waar het bronskleurig eekhoorntjesbrood (alis boletus aereus) verstoppertje spelen onder de dode bladeren. Let erop dat u hem echter niet verwart met de ster van de herfst, met een geraffineerde en onmiskenbare smaak, de Satansboleet. Boleten zijn zeldzaam maar giftig en kunt u herkennen aan hun rode kleur en hun bolronde vorm.

Andere ster van het bos: de cantharel. U kunt hem makkelijk herkennen aan zijn flashy oranje kleur en zijn convexe hoed. En laten we zeker zijn licht abrikozenparfum niet vergeten. Ideaal voor een omelet om uw herfstavonden te kleuren!

Plukken en oogsten voor lekkere desserts

Langs de bergpaadjes ontdekt u een mooie inham... Vanaf september hullen de wilde bessen de grond in een prachtig violetzwart kleed. Op taart of in confituur doen ze u aan de smaken van uw jeugd denken...

Is er nog wat plaats in uw rieten mandje? Of gaat u de uitdaging aan om kastanjes te rapen zonder uw vingers te prikken. Tip? Gebruik uw voeten en uw wandelstok om de vruchten uit hun bolster te halen. Geniet van gepofte kastanjes aan het vuur!

In de lucht ziet u trekvogels.

Uw mandje is ondertussen goed gevuld. Wandel verder naar omhoog en kijk naar de lucht: roofvogels, ooievaars en kraanvogels doen u denken aan de herfst, de trekvogels zijn onderweg. Neem uw verrekijker!

Weldra vallen de laatste zonnestralen op de vallei: het is tijd om terug te keren!
 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN