Heb het nooit meer koud in je slaapzak ! Onze 5 tips:

De "comfort"temperaturen die op de slaapzakken van Quechua zijn aangegeven zijn via Europese standaardtests bepaald. Maar de koudegevoeligheid varieert flink van persoon tot persoon en hangt bovendien af van het weer. Volg onze 5 tips om het nooit meer koud te hebben in je slaapzak en wees in topvorm om de berg te verkennen !
 

1/ Kies de juiste maat slaapzak, en let erop dat de comforttemperatuur geschikt is voor jouw gebruik. Als je slaapzak te groot is, zullen zich aan de binnenkant koude luchtzakken vormen die een koudegevoel met zich meebrengen. Als je slaapzak echter te klein is, loop je het risico dat je niet helemaal bedekt bent, of dat de slaapzak te krap is, en zal je het ook koud hebben. En als de warmte van de slaapzak niet geschikt is voor de omgeving waarin jij je bevindt, loop je het risico dat je het sowieso koud gaat hebben.

2/ Zorg dat de kap en de opening van je slaapzak goed zitten. Je verliest namelijk een groot deel van je lichaamswarmte via je hoofd (ongeveer 30%)! Het is dus belangrijk om de koordjes van de kap van je slaapzak goed aan te trekken, zodat alleen je gezicht onbedekt is.

3/ Gebruik een matje of een matras. Een matje of matras zal je isoleren van het vaak koude, of zelfs vochtige, terrein waarop je ligt.

4/ Trek kleren aan, maar niet te veel! Onderkleding van merinoswol is ideaal, want ze zijn dun, aansluitend en voeren de transpiratie goed af. Bonus:  merinoswol houdt geen geuren vast!

5/ Investeer in een slaapzaklaken van zijde - je zult er geen spijt van krijgen! Het laken houdt je enkele graden warmer, en is bovendien heerlijk zacht en dus comfortabel na een lange trekdag.

Nog een klein trucje!  

Als de gebruikstemperatuur van je slaapzak hoger is dan de buitentemperatuur kun je nog enkele graden winnen door handschoenen en een muts aan te trekken. Handen- of voetenwarmers kunnen ook gericht extra warmte bieden (let er wel op dat je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt)

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
14,99 €*
3.60 / 5 5 Reacties
    NAAR BOVEN