Het wandeltempo bepalen

(3)Het wordt weer zomer... dus trek er lekker op uit! Kinderen en volwassenen hebben echter vaak een ander wandeltempo. Onze berggidsen geven u tips om uw wandeltempo te bepalen zodat iedere wandeling een geweldig en ontspannend avontuur wordt. bergachtig gebied, wandelen met het hele gezin

Uw eigen tempo aanhouden
Over het algemeen komt er na twee uur langzaam een groepsdynamiek. De meest doorgewinterde wandelaars en de kinderen leiden de groep enthousiast terwijl de kwetsbare of minder sportieve personen in hun eigen tempo volgen. Spreek af op elkaar te wachten bij belangrijke punten om te voorkomen dat het gat te groot wordt.

De kinderen bezighouden

Indien u de tips uit onze rubriek "Wandelen met kinderen" gebruikt, heeft u al handvatten om de kinderen u zonder problemen overal te laten volgen. Om veilig met kinderen te wandelen moet u ze goed in de gaten houden om gevaarlijke situaties te vermijden.

Tot hun tienerjaren kunnen kinderen hun krachten niet goed doseren. Ze kunnen dus snel moe worden en niet meer meewerken op de weg terug. Zorg dus voor voldoende pauzes en maak geen te lange wandeling met de allerkleinsten.

De pauzes

Rust even uit en geniet van het landschap, drink wat en eet eventueel een tussendoortje zodat u genoeg energie hebt om uw wandeling te vervolgen. Als u regelmatig pauzes neemt, bereikt u uw doel zonder dat u doodmoe wordt. Dankzij de pauzes kan de groep bij elkaar worden gehouden en raken kinderen niet te snel uitgeput.

Weten wanneer u moet stoppen

Wandelen betekent ook dat u uw krachten moet doseren en uw eigen grenzen moet kennen. Tijdens de voorbereidingen voor uw wandeltocht heeft u natuurlijk rekening gehouden met uw lichamelijke conditie en met die van de mensen die met u meegaan. Het kan echter voorkomen dat de weersomstandigheden tijdens de wandeling verslechteren of dat een van de wandelaars geblesseerd raakt. In dat geval is het essentieel terug te keren of in ernstige gevallen contact op te nemen met de bergartsen die u kunnen vertellen wat u moet doen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN