Hoe doe je je sneeuwschoenen juist aan ?

In enkele stappen leggen we je hier uit hoe je je sneeuwschoenen (of 'sneeuwrackets') goed aantrekt en afstelt zodat je in alle comfort en veiligheid over de sneeuw kunt wandelen.

1/ Schuif je voet in de schoen en centreer je zool op de plaats die daarvoor bestemd is. Voor een optimaal stapcomfort mogen je tenen vooraan niet verder uitsteken dan je hiel achteraan.  

Bij sneeuwschoenen die bovenop de sluitriemen zijn uitgerust met een binnenschoen (zoals op het filmpje), schuif je je voet helemaal tot het einde in de binnenschoen.

2/ Sluit vervolgens de riempjes bovenaan op de voet.

3/ Stel daarna de riem af ter hoogte van de hiel. Je moet kunnen voelen dat je voeten goed op hun plaats vastzitten.

 

Controleer bij de eerste stappen of de sneeuwschoenen niet verschuiven en goed vast zitten. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je ze kwijtspeelt! De hiel komt los van de sneeuwschoen, zodat je niet het hele gewicht hoeft op te tillen.

Gebruik hoge, warme en waterdichte schoenen om je goed te voelen op je sneeuwrackets.

[Sommige sneeuwschoenen] beschikken over een stijghulp, zodat je gemakkelijker kunt klimmen (zoals je kunt zien op het filmpje). Denk eraan ze te gebruiken om je energie te sparen. Vergeet ook niet om ze uit te doen als je de helling afdaalt of op vlak terrein.

Geniet van je sneeuwschoenwandeling !

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN