Hoe gebruik je je luchtbed?

1/ Test het luchtbed voor je vertrekt door het thuis op te pompen:

Al onze luchtbedden zijn een keer opgepompt in de fabriek, om na te gaan of ze wel in orde zijn. 

Toch raden we aan om je nieuwe luchtbed thuis nog eens op te pompen voor je het gebruikt. Zo kan je nagaan of het niet werd beschadigd tijdens het transport en of alles wel in orde is. Op die manier vermijd je onaangename verrassingen tijdens een kampeertrip.

 

2/ Pomp je luchtbed op de juiste druk op:

De ideale druk voor dit soort luchtbedden is een gemiddelde druk (0,02 bar of 0,3 psi), waarbij je de grond raakt wanneer je op het bed zit. Zodra je neerligt, ondersteunt het bed je hele lichaam en biedt het een uitstekend comfort.

Slaap je liever op een wat harder luchtbed, blaas het dan nog wat op, maar let erop dat de druk niet meer dan 0,5 psi bedraagt. We raden je aan om hiervoor een pomp te gebruiken zoals ons meest doeltreffende topproduct: de Quechua-pomp van 5,2 l.

 

3/ Zorg voor een goede slaapplek

Een luchtbed kan namelijk steeds lek raken. Maak dus eerst de grond zo goed mogelijk schoon vooraleer je je luchtbed er neerlegt.

Enkele voorbeelden:

- verwijder stenen (zowel grote als kleine), takken, dennennaalden, stukken hout of stukjes van achtergelaten tentstokken.

- houd je luchtbed uit de buurt van een warmtebron (gasvuur, kampvuur of radiator).

- voorkom ook dat de hoek van een kampeermeubel of een ander scherp object tegen je bed komt (let op voor de scherpe randen van muren wanneer je het luchtbed in huis gebruikt...). Gras is de meest geschikte ondergrond voor een luchtbed.

 

4/ Laat het luchtbed na gebruik zo goed mogelijk leeglopen en vouw het op

Wanneer je van bivak naar bivak trekt, is het belangrijk dat je het luchtbed steeds goed laat leeglopen. Volg de stappen uit het volgende instructiefilmpje om je luchtbed goed op te vouwen, zodat het nog langer meegaat. Laat je luchtbed ook steeds eerst zelf leeglopen.

 

Slaap je meerdere nachten op dezelfde plaats, laat je luchtbed dan opgepompt. Je kan het steeds wat bijpompen mocht dat nodig zijn. Door je luchtbed niet steeds opnieuw op te pompen en te laten leeglopen, zal het ook langer meegaan.

5/ Bewaar je luchtbed goed

Het einde van de vakantie nadert. Je hebt je luchtbed laten leeglopen en het opgevouwen. Plaats het opgevouwen luchtbed in een doos of hoes en bewaar het op een donkere plek bij een gematigde temperatuur.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN