Kamperen met het grootste gemak

Controleer je tent voordat je vertrekt. Zo voorkom je onaangename verrassingen wanneer je aankomt op je bestemming.

Productmanager Jean-Baptiste bezorgt je deze checklist met 10 belangrijke controlepunten.

1- Haal de tent uit de hoes om ze te verluchten. Aarzel, wanneer u plaats hebt, niet deze te monteren (in uw tuin of een park bijvoorbeeld). Zo weet u opnieuw hoe u deze moet monteren en demonteren.

2 - Indien uw tent opgeborgen wordt op een plaats die een beetje vochtig is, kunnen er zich slechte geurtjes ontwikkeld hebben. Open de tent, laat deze verluchten en was deze met zeephoudend water en laat ze goed drogen.

3 - Wanneer deze schimmelvlekken vertoont, kunt u deze reinigen met een beetje water en zeep. Goed spoelen.

4 - Controleer uw bogen om te voorkomen vast te stellen dat u deze niet bij zich hebt wanneer u op de camping aankomt. Denk er bij een 2 Seconds-tent aan te controleren of de bogen niet gebroken zijn tijdens het opbergen. Bij een klassieke tent, telt u het aantal bogen en controleert u of er geen gebroken stokken zijn. Wanneer dit het geval is, bestelt u een vervangstok in uw Decathlon-winkel.

5 - Tel de haringen, zodat u de tent goed in de grond kunt vastzetten. Investeer in haringen voor een harde ondergrond (onbuigbaar), wanneer u voorziet te gaan kamperen op rotsachtige ondergrond. Investeer in beter aangepaste hoekbeslagen wanneer de ondergrond van de camping zanderig is.

6 - Controleer de toestand van de tuidraden, die dienen om de tent tegen de wind te stabiliseren, en de spanners die bestemd zijn voor het regelen van de spanning van de tuidraden. U vindt ze terug bij de wisselstukken in de winkels van Décathlon.

7 - Bekijk het vloerkleed en vergewis u ervan dat er geen gaten in zitten. Aarzel niet deze te herstellen wanneer dit toch het geval is. Dit kunt u doen met de plakkers die u vindt in de winkels van Décathlon.

8 - Controleer de ritssluitingen van de deuren en anderen openingen: ze moeten correct werken.

9 - Aarzel bij de 2 Seconds, Base Seconds, Family Seconds niet om enkele ogenblikken te nemen om het opplooisysteem opnieuw onder de knie te krijgen met behulp van onze instructiefilmpjes.

10 - Bekijk de handleiding van uw tent om het even waar dankzij de Quechua-applicatie voor iPhone en op de mobiele websites voor smartphones!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN