Lees de beoordelingen en ontdek een wandeling op jouw maat !

Ontdek de verschillende graden en kies een wandeling op maat ! De Franse wandelfederatie (Fédération Française de Randonnée) heeft een beoordelingssysteem ontwikkeld op basis van drie criteria: het inspanningsniveau, de technische kenmerken en het risico.

Het inspanningsniveau stemt overeen met de fysieke moeilijkheidsgraad van de route.

De technische kenmerken hebben betrekking op het terrein en de eventuele obstakels.

Het risico houdt verband met de mogelijke gevolgen bij een val.

De wandelingen worden ingedeeld op een schaal van 1 (gemakkelijk) tot 5 (moeilijk).Aan de hand van deze 3 criteria kan je bepalen of de geplande wandeling geschikt is voor je.Hieronder vind je een kort overzicht van de verschillende niveaus:

1: gemakkelijk: Geen fysieke moeilijkheden. De route of het stuk van de route bevat geen of bijna geen bijzondere obstakels of hindernissen. Vlak terrein. Blessures zijn mogelijk, maar blijven licht.

2: redelijk gemakkelijk: Stemt overeen met een wandeling of lichte trekking. Weinig obstakels, die nooit hoger komen dan de enkels. Risico op een licht ongeval met lichte blessures.

3: iets moeilijker: Matige fysieke inspanningen vereist. Minstens obstakels tot op kniehoogte. Weinig risico, maar wel reëel gevaar op bepaalde delen van de route.

4: redelijk moeilijk: Stevige en aanhoudende fysieke inspanningen nodig. Door het ruwe terrein is het gebruik van stokken noodzakelijk, de obstakels kunnen tot op heuphoogte komen. Vrij hoog risico op ernstige blessures en ongevallen.

5: moeilijk: Zware fysieke inspanningen vereist. Obstakels komen hoger dan de heup, op bepaalde stukken zal je de handen moeten gebruiken, stokken kunnen je hinderen. Bepaalde passages kunnen beveiligd zijn. Zeer grillig terrein. Hoog risico op ongevallen. Als je meer wilt weten over de moeilijkheidsgraden om ze toe te kennen aan je eigen wandelingen, kan je de gids van de Franse wandelfederatie FFR downloaden

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN