Lekker koken tijdens het kamperen?

(1)

De vakantie komt eraan en je gaat kamperen.

We geven hierbij graag een paar kleine tips waardoor koken eenvoudig, comfortabel en veilig wordt. Essentieel is het goed bewaren en bereiden van het voedsel.

> Voedingsmiddelen koel bewaren

De zomer en de warmte komen eraan... Leuke vakanties in het vooruitzicht! Om onze voedingsmiddelen te bewaren, is het belangrijk deze koel te bewaren. Hiervoor bestaan talrijke soorten koelboxen.
Voor bij het kamperen raden wij u stevige koelboxen aan, al dan niet met elektrische voeding.

Een handige tip voor de eenvoudige koelboxen: voorzie steeds twee paar koelelementen. Wanneer u het ene paar gebruikt in uw koelbox, wordt het andere koud in de diepvriezers die op campings vaak ter beschikking staan.

Vergeet ook niet uw koelbox steeds in de schaduw te plaatsen en de voedingsmiddelen snel te verbruiken.

Bekijk onze selectie koelboxen.

> Koken

Wanneer u op vakantie bent met kinderen raden wij aan de voorkeur te geven aan stabiele gasstellen, vaak uitgerust met grotere kookpothouders, twee pits en grotere branders. Dankzij hun stabiliteit zijn ze veiliger en de pits zorgen voor meer kookgemak. Denk er steeds aan uw gasstel op te stellen op een plaats die beschut is tegen de wint en deze in de hoogte te plaatsen, buiten het bereik van kinderen.

Plaats deze ook niet te dicht bij uw tent. Plaats uw gasstel nooit binnen in uw tent, zelfs niet wanneer het regent!

Denk aan de natuur: gooi een lege gasfles nooit in de vuilnisbak, breng deze naar de stortplaats waar ze gerecycleerd zal worden.

> De goede recipiënten kiezen

Denk eraan u uit te rusten met potten en pannen met een antikleeflaag. Deze zijn makkelijker in onderhoud in vergelijking met kookpotten die volledig uit aluminium bestaan, waar etensresten makkelijk aan blijven vastzitten. Ze zijn echter fragieler en niet krasbestendig. Gebruik dus enkel houten of plastic keukengerei. Om ze te reinigen gebruikt u geen schuurspons, hiermee riskeert u ze te krassen. U kunt beter kiezen voor een klassieke vaatborstel met een traditioneel vaatwasmiddel.

Zie onze selectie met potten en pannen en kookgerei.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
44,99 €*
4.90 / 5 15 Reacties
  7,99 €*
  4.30 / 5 4 Reacties
   NAAR BOVEN