Onze 7 tips voor een droge wandeling

(1)Wandelen in de herfst zit boordevol verrassingen en het zou jammer zijn deze te moeten missen omdat je bang bent een bui over je heen te krijgen!

Zorg voor een degelijke uitrusting om alle weersomstandigheden aan te kunnen en te genieten van de quasi verlaten wandelpaden.

Opgelet, vergeet in de eerste plaats nooit het weerbericht te checken.Een buitje tijdens een wandeling valt mee, wandelen in de gietende regen en niets zien, da's iets anders.Quechua raadt aan steeds rekening te houden met een minimale zichtbaarheid!

 
1/ Denk eraan kledij aan te trekken die je beschermt tegen de regen. Een waterdichte jas en waterdichte overbroek zijn onmisbaar. Ze zijn vaak erg licht en makkelijk mee te nemen in de rugzak. Sommige broeken hebben zelfs ritssluitingen langs de kuiten, je kan ze dus makkelijk aantrekken zonder je schoenen uit te doen.
 
2/ Zorg voor waterdichte schoenen, want wandelen met natte voeten is nooit leuk en de wrijvingen zijn ongemakkelijk. Denk er dus aan waterdichte schoenen te nemen en behandel ze de avond voor de wandeling om ze opnieuw waterdicht te maken indien ze al een paar jaar oud zijn.
 
3/ Om de bescherming van je schoenen nog te versterken, kunnen beenkappen handig zijn!Ze zijn gemaakt in waterdichte stof en bedekken je schoenen.
 
4/ Neem een lichte en compacte paraplu mee.Het kan vreemd lijken, maar een paraplu blijft steeds een goede aanvulling op je outfit.Uiteraard gebruik je een paraplu best niet wanneer het onweert.
 
5/ Investeer in gespecialiseerde warme en ademende kledij. Het is inderdaad belangrijk dat de kledij die je onder je waterdichte jas draagt het lichaamsvocht op de juiste manier afvoert. Ander zal je doorweekt zijn... door je eigen zweet!
 
6/ Bescherm je rugzak. Droog blijven is essentieel, maar wanneer de reserverkledij in je rugzak nat wordt, zijn al je inspanningen tevergeefs.Een waterdichte hoes om je rugzak te bedekken is een goed begin,maar is vaak niet voldoende.Idealiter pak je je spullen in plastic tassen in zodat alles droog blijft, ook al zijn de hoes en de rugzak nat.
 
7/ Bescherm je kostbare spullen tegen water. Landkaart, fototoestel, identiteitspapieren en gsm verdienen extra aandacht. Voorzie ze van waterdichte hoesjes die ook na een korte onderdompeling ervoor zorgen dat de spullen perfect droog blijven. Stop de landkaart in een apart hoesje dat je toelaat zelfs als het regent op de kaart te kijken, zo blijven je andere spullen droog in je rugzak.
 
En ook al beschermt het je niet tegen de regen, vergeet geen hoofdlampen of lampen die je op verschillende manieren kan bevestigen om ook van ver zichtbaar te zijn. Nu zou je klaar moeten zijn om de herfstbuien te doorstaan, of je nu voor een korte wandeling gaat of voor een weekend op bivak vertrekt!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN