Onze tips voor het juiste onderhoud van uw jas!

(2)

Weet u niet hoe u uw donzen jas moet onderhouden? Geen paniek! U moet er een paar dingen voor doen. Emmanuelle, onze productmanager X-Light, geeft u haar advies om lang te kunnen genieten van uw aankoop!We raden je eerst en vooral aan beroep te doen op de droogkuis om je donsjas makkelijker te onderhouden.

Je kan echter je donsjas ook zelf onderhouden door nauwgezet onderstaande instructies te volgen.

Dit zijn de drie stappen om uw jas goed te onderhouden:

 

Stap 1: wassen
Je kunt je donsjas wassen met een synthetisch programma op 30°C met je gewone wasmiddel. Om ervoor te zorgen dat de jas zijn vorm tijdens het wassen niet verliest, raad ik u aan de jas met andere kleding of twee schone tennisballen te wassen. Hierdoor kan het dons tijdens het wassen goed luchten!
Ik raad u aan twee keer te spoelen.

Stap 2: na het wassen
Als u de jas uit de machine haalt, lijkt het alsof het dons verdwenen is. Wees gerust, het dons is er nog. Door het water is het echter plat geworden. Tijdens het drogen komt de oude vorm weer helemaal terug.

Stap 3: drogen
Dit is de belangrijkste stap van het onderhoud!
Ik raad aan de droogkast in te stellen op een  synthetisch programma. Dit is de beste manier om de veertjes op te schudden en de oude vorm aan te laten nemen.

Ik raad u aan om de jas net als bij het wassen ook tijdens het drogen goed op te schudden. Doe tennisballen of voldoende kleding in de wasdroger om de jas goed mee op te schudden. Het doel is ook hier om het dons te luchten en weer in de ""vlakken"" te verdelen.

Ik raad u eveneens aan de machine twee à drie keer te laten draaien zodat het dons goed droog wordt: dit is met het blote oog te zien, want de ""vlakken"" van de jas nemen hun oude vorm weer aan en u kunt het voelen als u erop drukt. Schud tussen de droogcycli de jas op om de pluimen goed te verdelen in de panden.

Indien u geen wasdroger heeft, kunt u de jas gewoon aan de waslijn te drogen hangen. Dit kan echter enkele dagen duren (minimum 4 dagen). Controleer goed of de lucht aan weerszijden van de donsjas kan circuleren. Schud uw jas keer de donsjas om en schud hem regelmatig op en de donsvlakken meerdere keren per dag goed op zodat de veertjes niet aan elkaar gaan kleven. Droog de donsjas nooit op een radiator.

Opgelet: als de veertjes niet goed gedroogd zijn, zullen de nog natte veertjes aan elkaar kleven en balletjes vormen, wat de manier van drogen ook is. Het is bijna onmogelijk om deze balletjes weer uit elkaar te halen.

Indien er ondanks deze voorzorgen vlekken of geuren verschijnen, volstaat het de jas opnieuw te wassen of te laten reinigen in de droogkuis. De vlekken/geuren zullen verdwijnen. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN