Onze trips om wandelstokken te gebruiken bij het afdalen

Zowel bij het wandelen als bij het speed hiken zijn de afdalingen de sleutelmomenten van het parcours. Voelt u vaak dat deze doorwegen op uw knieën en gewrichten? Wij geven u tips om dit te verlichten dankzij het gebruik van wandelstokken!U zult de lichte en compacte wandelstokken compleet vergeten tijdens de beklimmingen omdat u ze vastmaakt aan uw rugzak, maar ze zullen uw beste vrienden zijn tijdens de afdaling.

Welke lengte dient uw wandelstok te hebben? U kunt zelf kiezen waar u de voorkeur aan geeft. Het is belangrijk te voorkomen wandelstokken te kiezen die te lang zijn want dit kan leiden tot spierpijn in de schouders.

In de praktijk doen twee gevallen zich voor:

- U bent een 'klassiek' wandelaar: u daalt zachtjes af door afwisselend op uw linker- en rechterwandelstok te steunen om het steunbeen te ontlasten.

- U doet aan speed hiking: de snelheid maakt het mogelijk de belasting op de gewrichten te beperken en u zult dus minder beroep doen op de wandelstok: hetzij door te tellen: (in functie van uw tred) bij 6 passen steunt u 2 keer op uw wandelstokken, hetzij tijdens grote sprongen (in het bijzonder op oneffen terrein). U duwt zich af op uw wandelstokken alvorens de voeten op de grond te zetten voor een zachte landing. Dit vraagt echter meer van de armen.

Nu kunt u zich voluit in de afdaling werpen!
 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN