Remy Coste

Sinds 2012 is Rémy Coste technisch partner bij Quechua. Deze man uit de Haut-Savoie heeft een bijzonder profiel en een zeldzame loopbaan. Hij was werkzaam in het bakkersvak, en in 2000 werd zelfs hij benoemd tot Beste Arbeider van Frankrijk. Maar Rémy had een passie: rijden met sledehonden (mushing). Hij besluit het roer helemaal om te gooien en zijn droom achterna te gaan. In 2007 wordt hij professioneel hondentemmer.Als hondentemmer op een slee moet Rémy met zijn honden een groot aantal outdoor-activiteiten ondernemen. De activiteiten hangen af van de trainingsbehoeften, de seizoenen of de meteorologische omstandigheden. We kunnen wel stellen dat hij een van de meeste veelzijdige partners van het merk is. Hij ondersteunt de teams van Quechua bij het ontwikkelen van typische producten voor trektochten, Noords skiën of mountain trails.

Mijn filosofie

Stel jezelf steeds opnieuw op de proef. Alleen dan kun je nieuwe dingen leren, vooruitgang boeken en je doelen bereiken.

Wat ik leuk vind aan mushing

Ik geniet van de unieke communicatie die ik heb met de honden. Dat is voor mij het mooiste van deze sport. Ik houd er ook van nieuwe gebieden te ontdekken door mijn reizen, en van het ene in het andere schitterende landschap te vallen.

Mijn mooiste herinnering

Het is moeilijk om er iets uit te filteren, de sport zorgt voor allerlei emoties. Elke keer wanneer ik er op uit ga en elke wedstrijd geniet ik weer van de prachtige, magische momenten die ik samen met mijn honden beleef.

Doelen 2014 - 2015

Europese kampioenschappen SnowLand Rautavaara (FINLAND): 170km

Doelstellingen voor seizoen 2014-2015:

- Winst van La Grande Odyssée Savoie Mont-Blanc 2015
- Frans kampioen mid-distance met twaalf honden 2015
- Wereldkampioen mid-distance met twaalf honden 2015

Erelijst

Lid van het Franse sledehondensportteam

2014
Tweede plaats van La Grande Odyssée Savoie Mont-Blanc (met podiumplaatsen bij tien etappes)
Tweede plaats Europees kampioenschap mid-distance met twaalf honden
Tweede plaats Frans kampioenschap mid-distance met twaalf honden

2013
La Grande Odyssée Savoie Mont-Blanc:
Zevende bij de scratch en eerste Rookie (belofte)
Frans kampioen mid-distance met twaalf honden 2013

2012
Winnaar Trophée Grande Odyssée

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN