Snow Contact: zool voor meer grip

Dankzij de Snow Contact-technologie heeft Quechua een nieuwe zool ontworpen die je een maximale grip geeft tijdens wandelingen op een besneeuwde ondergrond. Louise Chekroun, productmanager winterschoenen, legt het ontwerp en de mogelijkheden van deze nieuwe technologie uit.

Het is door te luisteren naar wandelaars met sneeuwschoenen dat de Quechua-teams ontdekten dat er nood was aan een speciale zool die zelfs op sneeuw grip geeft. 

Onze schoenen met Snow Contact-technologie zijn ontworpen voor trektochten in de winter, met of zonder sneeuwschoenen, en willen onberispelijk presteren op elke ondergrond, zelfs op de allergladste, zoals sneeuw of ijs. 

Eén prioriteit: hechting 

De Snow Contact-zool is de vrucht van een uitgebreid onderzoek van Research & Development binnen de Decathlon-groep. 

De grip is versterkt dankzij de specifieke zooltekeningen van 5 mm die fungeren als stijgijzers. Hij is dus efficiënter dan een klassieke zool op sneeuw. Bovendien is het zoolmateriaal herzien om zachter en soepeler te zijn, en op die manier te zorgen voor een maximale grip. Je zou de technologie kunnen vergelijken met die van winterbanden!  

"Snow Contact"-certificering 

Zodra de zool op punt staat, wordt zijn ontwerp gevalideerd aan de hand van een heleboel tests. We hebben langdurige tests uitgevoerd op het terrein, op de ijspiste en in het laboratorium. Daartoe hebben we ons gericht op een Quechua-certificeringscel, onafhankelijk van de projectgroep die de zool ontwikkelt.

Door die tests, uitgevoerd tijdens het ontwerp van het product, hebben we verschillende oplossingen kunnen vergelijken en een schaal kunnen opstellen om de remcoëfficiënt van onze producten te meten. Aan de hand van die nieuwe meting kunnen we de producten het Snow Contact-label geven. 

 

Louise Chekroun, Productmanager winterschoenen Quechua 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN