Waarom wandelstokken gebruiken?

(6)

Wist u dat vandaag slechts één wandelaar op twee in Frankrijk uitgerust is met wandelstokken? Nochtans hebben verschillende studies het belang en de doeltreffendheid van het wandelen met stokken aangetoond, net zoals het dragen van een helm van levensbelang is bij het skiën of fietsen. In dit artikel zult u ontdekken dat wanneer wandelstokken onmisbaar zijn bij het wandelen, dit voornamelijk een kwestie is van veiligheid en bescherming van de gewrichten.

De wandelstokken zijn er inderdaad om uw wandeldagen te vereenvoudigen en de risico's op valpartijen en letsels te beperken. Wat volgt zijn hun belangrijkste voordelen:

- Versterken van uw evenwicht en valpartijen vermijden: de wandelstokken bieden een bepaalde stabiliteit en meer vertrouwen tijdens het wandelen. Ze bieden steun wanneer u obstakels dient te nemen en ook om te wandelen op een onstabiele ondergrond (sneeuw, ijs, rotsen, keien of water). Uitglijden is de belangrijkste oorzaak van ongevallen tijdens het wandelen, door een stok te gebruiken kunt u ook deze risico's beperken.

- Bescherm uw gewrichten door de impact en de lading te verdelen over armen en benen. Bij het dalen dienen ze als schokdempers voor uw knieën, enkels, heupen en wervelkolom. Het is bovendien bewezen dat het gebruik van stokken de impact op uw knieën met 25% vermindert. Ze hebben ook kun nut bij het klimmen, waar ze in het bijzonder uw quadriceps en uw ischio-beenspieren verlicht.

- De inspanning verkleinen: door de inspanning te verdelen over armen en benen, verlicht u dus deze laatsten, vooral bij het klimmen. Bovendien zult u wanneer u wandelstokken gebruikt regelmatiger stappen. Dit ritme draagt er ook toe bij dat u zich minder moe zult voelen.

- U ondersteunen, vooral tijdens het klimmen waarbij u uw armen kunt gebruiken om u op te trekken en zo de vermoeidheid van de spieren doet afnemen en uw hartslag doet dalen.

De voordelen hierboven zijn merkbaar en flagrant, u zult niet meer zonder wandelstokken willen wandelen. Om u te helpen bij uw keuze en het gebruik staan twee artikels ter beschikking: Hoe kies ik mijn wandelstok? en Correct gebruiken en aftellen van uw stokken voor meer wandelplezier.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN