comment-faire-des-raquettes-a-neige

Wandelen met sneeuwschoenen

Het sneeuwschoenwandelen, een ideale activiteit voor kerstdag of nieuwjaarsdag

Misschien bent u één van de gelukkigen die de feestdagen in de bergen kan doorbrengen... Verleng de magie van deze periode met een originele en ludieke activiteit: wandelen met sneeuwschoenen. Sneeuwschoenen stellen u in staat de bergen vanuit een andere invalshoek te bekijken en een fijn moment door te brengen met de familie.

Geniet van de mooiste ondergesneeuwde landschappen!

'Zweven' op de sneeuw

Sneeuwschoenwandelen is de oudste wintersport, deze ontstond 10.000 jaar geleden. Wat vroeger een echte manier was om zich te verplaatsen is nu een hobby geworden.

Met de sneeuwschoen wordt het mogelijk over poedersneeuw te wandelen, doordat deze voorkomt dat u erin wegzakt door de contactzone veel groter te maken.

De wandelaar heeft zo toegang tot plaatsen waar nog nooit iemand geweest is.

> Een eenvoudige activiteit die voor iedereen toegankelijk is

Deze activiteit is geschikt voor alle niveaus en alle leeftijden. Het volstaat u uit te rusten met een goed paar warme, waterdichte en bij voorkeur hoge, wandelschoenen om te voorkomen dat de sneeuw in de schoen terecht komt.

Het is belangrijk sneeuwschoenen te kiezen die aangepast zijn aan uw niveau en maat. De draagkracht van een sneeuwschoen, d.w.z. de capaciteit ervan om op de sneeuw te blijven staan, hangt af van het gewicht van de wandelaar. Het is ook belangrijk de keuze te bepalen aan de hand van de voorziene uitstap (hellingsgraad, duur van de wandeling, type sneeuw...)

Er bestaan ook sneeuwschoenen die geschikt zijn voor kinderen. Om het ludieke aspect van deze activiteit te laten primeren, past u de moeilijkheidsgraad aan in functie van de allerkleinsten, het sneeuwschoenwandelen is ook een originele manier om pootafdrukken van dieren te ontdekken.

Aarzel niet om advies te vragen aan specialisten die u de beste raad kunnen geven.
Voor meer stabiliteit kunt u ze combineren met een paar skistokken, waarmee u beter uw evenwicht kunt vinden.

> Veiligheid voor alles:

Vergeet de belangrijkste veiligheidsregels niet, zodat uw plezier niet verknald wordt. Indien u een wandeling buiten te piste wenst te maken, doe dan een beroep op een gids. 

Rust u ook uit met een onmisbaar trio: een toestel voor het opsporen van slachtoffers van een lawine (ARVA), een schop en een grondboor.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN