Welke slaapzak kies ik?

(3)

Een slaapzak voor een bivak of voor een camping, met of zonder geïntegreerde matras: wanneer u de nacht in de 'open lucht' wilt doorbrengen, kunt u kiezen uit tal van mogelijkheden.

Pierre, productmanager van onze 'slaapproducten' helpt u bij uw keuze.

>De slaapzak voor de bivak

"De slaapzak die bestemd is voor de bivak is per definitie licht en compact en past in een slaapzak. Hij is uitgerust met een kap voor een goede bescherming van het hoofd tegen de kou. De mummievorm, die dichter bij het lichaam zit, biedt meer warmte omdat het te verwarmen oppervlak kleiner is dan dit bij een klassieke rechthoekige slaapzakvorm. Voor de vervaardiging van een bivakslaapzak gebruiken we hoogperformante technische onderdelen, zoals polyesterwat uit microvezels of natuurlijke materialen, zoals eendendons, wat erg warm is.

"Er bestaan alles-in-een slaapzakken met een geïntegreerde matras. Het is het Sleepin'Bed-concept, in de ultralight-versie. Om nog meer plaats te winnen is het beter de matras van de slaapzak te scheiden in de rugzak en ze daarna samen te brengen om te slapen, zodat u kunt genieten van alle voordelen van de structuur 'matras+elastische overtrek."

"Tot slot gaan de comforttemperaturen van de bivakslaapzakken van 15°C tot -5°C."

>De slaapzak voor de camping

"Voor wat de camping betreft, dient de slaapzak niet gedragen te worden of slechts een korte afstand. Deze moet dus niet licht zijn en ook niet bijzonder compact. We gebruiken dus vulling in vezels die donziger zijn. Het doel is de kampeerder een maximaal comfort te bieden. Hiervoor verkiezen wij de rechthoekige vorm, die aangenamer is en meer bewegingsvrijheid biedt."

"Zoals voor de bivak ontwikkelen we alles-in-één 'campingslaapzakken. De Sleepin'Bed-saga. Deze bestaat uit een opblaasbare matras die verkocht wordt met overtrek en versierde kussenslopen of ergonomische kussens. Het sleutelwoord is comfort. Comfort dat er is dankzij de structuur van de matras, die het voor de tweepersoonsbedden mogelijk maakt in het bed te bewegen zonder zijn bedgno(o)t(e) te hinderen."

'De slaapzakken voor de camping hebben eerder zomers comforttemperaturen vanaf 15°C."

"Laatste belangrijke puntje: kies uw zak in functie van zijn gebruik, de voorziene plaats en het seizoen en dit opdat hij het best gepast en comfortabel zou zijn voor een betere slaap en een betere recuperatie om de outdoor-activiteit met plezier te beoefenen."

Hier vindt u onderhouds- en gebruikstips

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN