Wildkamperen

(1)Men negeert vaak de wetten van het wildkamperen. Lees hier snel verder om er nota van te krijgen en te kunnen genieten van geheel legale overnachtingen in de ongerepte natuur!

Volgens de officiële website van de Franse overheid is het verboden te kamperen:

in bossen, wouden en parken, die aangeduid worden als natuurreservaten, en op sites die beschermd worden binnen het kader van het natuurerfgoed.

op straten en de openbare weg.

aan de kust.

op minder dan 200 meter van een gekanaliseerd waterpunt voor verbruik.

op minder dan 500 meter van een historisch monument.

Het staat vast dat deze punten de mogelijkheden sterk doen afnemen! Maar laat u niet ontmoedigen u kunt zich vriendelijk tot een boer, grondeigenaar richten om zijn toestemming te vragen uw tent op zijn grond neer te poten, ook de gelegenheid voor een mooie ontmoeting.

En let ook op het verschil tussen kamperen en bivakkeren: wanneer het Wildkamperen verboden is op deze plekken, wordt het bivakkeren er vaak wel getolereerd (dit is het geval in bepaalde nationale parken en in het gebergte).

Bivakkeren is zich 's avonds ergens vestigen om de volgende ochtend opnieuw te vertrekken. Het is echter noodzakelijk vooraf inlichtingen in te winnen bij eventuele parkwachters, berghutten of op het gemeentehuis! De voorwaarde is uiteraard het respecteren van de natuur en het feit dat de plek even schoon achtergelaten worden als toen u ze gevonden heeft.
 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN