Winterwandelingen: wat heeft u nodig?

(1)

U heeft tijdens uw winterwandelingen vast wel eens koude voeten gehad. Wist u dat u goed warm kunt blijven als u uw uitrusting aanpast? Dankzij de waardevolle adviezen van productmanager schoenen Louise heeft u het niet koud meer!


U weet het al: goede schoenen zijn essentieel om optimaal van uw wandeling te kunnen genieten. 's Winters des te meer! Louise Chekroun, onze productmanager schoenen onthult haar advies voor wandelingen bij elk weertype. Grip en houvast blijven essentieel. Voor een winterwandeling komen daar thermische isolatie en waterdichtheid bij.

Grip is in de winter anders dan in de zomer. 's Winters neemt de kans op een glijpartij toe door sneeuw en ijzel. U heeft dus goede stalen punten nodig. Quechua heeft hiervoor een speciale technologie ontwikkeld: "snowcontact" De bestanddelen van deze zolen en de profielen zijn geoptimaliseerd, zodat u een uitstekende houvast en maximale grip heeft, wat de ondergrond ook moge zijn. Vooral op een besneeuwde ondergrond zijn deze zolen effectiever dan een gewone zool.

Tijdens een winterwandeling moeten de vingers en tenen warm blijven om een oncomfortabel gevoel te voorkomen. De voeten kunnen snel afkoelen, waardoor het lopen pijnlijk wordt. Ik raad u daarom aan voor warme schoenen te kiezen.
Vraag na tot welke temperatuur u uw schoenen kunt gebruiken. Deze indicatie wordt gemaakt aan de hand van tests van "gevoelskou" in het laboratorium en in de praktijk.

Als laatste is de waterdichtheid van uw schoenen belangrijk, zodat uw voeten warm en droog blijven. Om de waterdichtheid van de schoenen te testen worden twee soorten tests uitgevoerd. De schoenen worden eerst in water gedompeld onder luchtdruk, zodat kan worden nagegaan of er luchtbelletjes op het oppervlak zijn of niet. Vervolgens worden de schoenen op een mechanische arm geplaatst die de loopbeweging simuleert. Dankzij deze test verzekeren we ons ervan dat de binnenkant van de schoenen zelfs bij bewegingen droog blijft!

Als u uw schoenen eenmaal gevonden heeft, raad ik u aan om drie lagen aan te trekken zodat de schoenen warmte vasthouden en blijven ademen.

Trek hiervoor een ademende en warme laag direct op de huid aan, een tweede isolerende laag van fleece of een winterjas met verenvulling en een derde laag die tegen slecht weer (regen of wind) beschermt.

U kunt nu genieten van de pracht van een besneeuwd landschap!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN