Zich beschermen tegen de kouOm te wandelen in de beste omstandigheden inzake thermisch comfort, raden Quechua en de drie merken van de groep Oxylane u aan zich te kleden terwijl u het '3-lagen'-systeem zo goed mogelijk naleeft.

3 lagen, 3 kledingdiktes.
Maar niet om het even welke kleding.

1- Zweetopname
2- Warmte
3- Bescherming tegen neerslag

Ontdek hier de tips van Quechua en de drie onderdelenmerken waar ze mee samenwerken om zich correct te kleden voor een wandeling.

Zich goed beschermen tegen de kou: de verschillende diktes

Het is belangrijk comfort en warmte te combineren om maximaal te kunnen genieten van buitenactiviteiten. We onthullen voor u het meest doeltreffende kneepje: de 3-lagentechniek!

Tijdens een fysieke inspanning, zelfs wanneer het koud is, zweet het lichaam, wat zou kunnen leiden tot een 'freezing'-effect wanneer de intensiteit van de inspanning afneemt. Het is dus essentieel voor een optimaal comfort om zich uit te rusten in functie van zijn behoeften. Het dragen van drie lagen maakt het mogelijk te beantwoorden aan drie behoeften: opnemen van zweet, het warm hebben en beschermd zijn tegen neerslag.

> LAAG 1: ZWEETOPNAME

De eerste laag, die zich het dichtste tegen het lichaam bevindt, bestaat uit technische onderkleding. Dankzij de specifieke samenstelling drijft deze zweet af naar buiten toe en houdt deze u droog.

Tijdens de inspanning stelt de technische onderkleding het lichaam in staat het zweet af te voeren en dus zijn temperatuur te regelen. Zo verkomt deze het overhittingseffect

Na de inspanning en dankzij het snelle drogen, beperkt deze het freezing-effect, dat is de afkoeling die optreedt tijdens het verdampen van water dat in een stof zit.

> LAAG 2: WARMTE

Dit is de middelste laag, deze bestaat uit een trui of gillet in fleece. De fleeces van Quechua, die gemaakt worden in samenwerking met Stratermic, zorgen dat u het warm heeft en drijven het vocht af naar buiten toe.

Het doel van de fleecelaag is het creëren van een luchtlaag, door de dikte ervan, tussen de eerste en de derde laag. Want lucht is de beste thermische isolator.

> LAAG 3: BESCHERMING

Het is de laatste laag, die in contact staat met de omgeving. Deze bestaat uit een waterdichte en ademende jas, uitgerust met een Novadry-membraan. Dankzij dit membraan dringt het water niet in de stof (waterdicht) en wordt het zweet afgevoerd (ademend); De jas beschermt tegen de regen, de sneeuw en de wind.

Voor het tussenseizoen kunnen de combinaties verschillen:

- Technische onderkleding + jas wanneer het regent of er wind is.
- Technische onderkleding + windbrekende en ademende fleece.

Goed om weten: de merinoswol kan zowel 's winters als 's zomers gedragen worden, de holle vezels voorkomen de ontwikkeling van geuren terwijl ze genieten van een grote capaciteit voor het absorberen en afvoeren van het lichaamsvocht.
 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN