Zijn mentale en fysieke vorm behoudenHet mentale aspect is belangrijk voor de kans op slagen van sportievelingen. Wanneer u er fysiek bijna onder doorgaat, kan een goede mentale ingesteldheid u nieuwe kracht geven om verder te gaan. De trailrunner moet zich mentaal voorbereiden op elke wedstrijd om de moeilijkste doelstellingen te kunnen halen.

Dawa sherpa, partner van Trail Quechua, geeft u al zijn tips voor een goede mentale voorbereiding en fysieke vorm voor alle uitdagingen!

- Hoeveel belang hecht u aan de mentale voorbereiding in vergelijking met de fysieke voorbereiding?

Voor mij gaat de mentale voorbereiding hand in hand met de fysieke voorbereiding. Het zou een ernstige fout zijn deze twee apart op te splitsen. Het mentale en fysieke dienen in balans te zijn omdat ze afhankelijk zijn van elkaar. Tijdens een wedstrijd of een training heeft de trailrunner deze twee sterktes, die elkaar aanvullen, nodig en die het mogelijk maken zichzelf te overschrijden.

- Momenteel bent u geblesseerd, welke tips zou u geven om de blessure te trotseren en hoe deze te aanvaarden?

De blessure is een moeilijke beproeving die iedereen kan overkomen. Niemand is er vrij van en men dient zich er steeds van bewust te zijn. Het lichaam is de basis van alles en het is onmogelijk de blessure te voorkomen. Men moet de blessure er dus bij te nemen wanneer ze zich voordoet.

Het mentale aspect is essentieel om deze te aanvaarden en om ertoe te komen dat de blessure heilzaam is. Men moet rusten, positief zijn en niet voortdurend herhalen dat men niet kan lopen. Men heeft hoe dan ook geen keuze en dient zicht aan te passen aan deze situatie terwijl alles in het werk gesteld wordt om fysiek opnieuw in vorm te geraken. Vergeet niet dat het herstel sneller verloopt wanneer u mentaal sterk bent!

- Welke tips zou u geven om fysieke blessures te voorkomen tijdens het seizoen?

Om blessures te voorkomen dient men de dingen goed te doen, op een redelijke manier en door de tijd te nemen. Dagelijkse hygiëne is essentieel met een gezonde voeding en correcte rustfases. Luister naar uzelf en let op met overtraining!

Succes iedereen!
Sportieve groet,
Dawa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN