Trekkingslaapzak Forclaz 15° zwart

Ref :
8355741
Pluspunt van het artikel
15°C. De perfecte verhouding tussen comfort, prijs en warmte dankzij de kap. 5 jaar garantie!
Users reviews
3.6 / 5 5 Reacties
vanaf
14,99 €*

Users reviews

3.6 / 5 5 Reacties
4 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  40-49
  26 September 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  klein pakketje
  formaat, lekker zacht, voelt prettig

  Prima slaapzak voor in de zomer te kamperen. Klein oprolbaar dus neemt weinig ruimte in beslag. Heb 'm nog niet gewassen dus weet niet hoe de slaapzak zich houdt.

 • Vrouw
  40-49
  13 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Een goede Slaapzak en niet duur
  De lengte was goed en de breedte en het kon over m N.v.t.

  Ik heb het voor mijn zoon gekocht want hij ging voor een week naar het legerkamp en had een slaapzak nodig want ze gingen in tenten en moest een slaapzak zijn die kou en regen kon opvangen . En tot mijn zoon zijn verbazing bij thuis komst dat hij die slaapzak perfect vond en dat ik het moet bewaren voor hem voor het geval hij weer met schoolvakantie gaat en hij kan niet geloven dat het niet duur was . Dus ik heb een goede koop gedaan

 • 30-39
  10 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Slaapzak
  Warmte Rits

  Jammer dat rits niet volledig opengaat zodat slapzak als laken kan dienen. Voor de rest prima prijs kwaliteit.

Productvoordelen

Warmte
Comforttemperatuur 15 °C / Limiettemperatuur 10 °C.
Transportgemak
Gewicht 860 g / Inhoud 8,6 liter / opbergzakje.
Slaapcomfort
Afmetingen 210 x 72 cm / rechthoekige vorm / 3/4-rits.
Onderhoudsgemak
Gemakkelijk wasbaar in de machine, volg de onderhoudstips.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaapzak - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Samenstelling
Garnering : 100.0% Polyester Voering : 100.0% Polyester Hoofdstof : 100.0% Polyester Achtertas : 100.0% Polyester
Tests
Op deze slaapzak krijg je 5 jaar garantie, te rekenen vanaf de verkoopdatum vermeld op het kassaticket. Producten gedekt door de garantie worden gratis hersteld of omgeruild. De garantie dekt gebreken aan je slaapzak met uitzondering van gebreken die voortvloeien uit normale slijtage of uit abnormale gebruiksomstandigheden. De garantie wordt pas toegekend op vertoon van het artikel en van het kassaticket.
Ontworpen voor
slapen bij temperaturen rond 15°C, tijdens trektochten of op bivak.
Garantie
5 jaar

TIPS

Opslag Tips
Steek de slaapzak met de voetenkant eerst in de opberghoes. Berg de slaapzak weg op een droge plaats, stop hem niet in zijn hoes zodat hij volumineus en dus warm blijft.
Gebruikslimiet
Maat en lichaamslengte: M < 1m70 / L < 1m85 / XL < 2 m.

Bijkomende informatie

Gebruikstemperatuur:
Op al onze slaapzakken vermelden wij de "comforttemperatuur" zoals getest door een onafhankelijk lab (AITEX) volgens de Europese norm EN 13537 van 11/04/2002. De "comforttemperatuur" is de laagste temperatuur waarbij een gebruiker in liggende houding in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een vrouw van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden). KIES JE SLAAPZAK IN FUNCTIE DAARVAN
Wat zijn de "limiet" gebruikstemperaturen?
Limiet comforttemperatuur: grenstemperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een man van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden).
Toch moet je dit weten over temperaturen:
Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar behoudt de warmte van het lichaam. Wanneer je heel erg moe en koud bent en in een ijskoude, natte slaapzak kruipt, zul je het waarschijnlijk koud hebben, ongeacht de eigenschappen van de slaapzak! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand bestand is tegen de kou (mager of wat dikker, vermoeidheid, …), van zijn uitrusting (matje dat isoleert van de grond, …), kleding (naakt, ondergoed,…) en van het weer (regen, wind,…).
Een paar tips om het warm te krijgen voordat je in je slaapzak kruipt:
Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Houd je lichaamsuiteinden warm: muts, handschoenen, sokken, warmtepacks, stevig wrijven … Een drinkfles met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen gevaar is dat die onbedoeld open gaat!) Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte) maar zonder bewegingen te maken die een koude luchtstroom opwekken.
Onderhoudstips
Was de slaapzak niet samen met andere kledingstukken of met delicate kleuren, doe 1/3 dosis waspoeder in de wasmachine en kies het programma synthetische stoffen, op 30°C. Hang de slaapzak open te drogen op een goed verluchte plaats, niet in de zon of in de buurt van een warmtebron. Hij mag ook in de droger, op lage temperatuur. Tip: met een lakenzak moet je de slaapzak minder vaak wassen waardoor hij beter zijn isolerende eigenschappen zal behouden.
Samenstelling
Binnenstof: 100% polyester. Stof buitenkant: 100% polyester. Vulling: 100% polyesterwattering van 120 g/m².
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Meer informatie op: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN