WELDRA UITGEPUT

Trekkingslaapzak Forclaz 5° Light groen linkerrits

Ref :
8242017
Pluspunt van het artikel
5°C. 1,2 kg in maat L. Nog warmere mummieslaapzak dankzij de kraag die de kou buitenhoudt. 5 jaar garantie!
Users reviews
3.2 / 5 18 Reacties
vanaf
59,99 €44,99 €*
Prijs geldig van 08/01/2017 tot einde voorraad

Users reviews

3.2 / 5 18 Reacties
12 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  40-49
  16 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  goede slaapzak voor niet al te koude nachten
  sluit goed rond lichaam, niet krap bij benen Comforttemperatuur ligt iets hoger

  Inmiddels 3 weken met hiken gebruikt naar tevredenheid, goede slaapzak voor zomer-kamperen in niet zo warme landen of voor- en najaar-kamperen in het zuiden
  Goede vulling die lekker 'vol' aan voelt en is niet te smal bij de benen.
  Sluit goed om het lichaam.
  Alleen de comforttemperatuur ligt ietsje hoger en ik twijfel of de limiet temperatuur van 0 haalbaar is in deze slaapzak.

 • 08 August 2016
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Oncomfortabele, zweterige slaapzak
  De prijs

  Ik heb de slaapzak nu een maand lang elke nacht gebruikt, het is helaas een miskoop geweest, hij is aan de krappe kant waardoor omdraaien is vrijwel onmogelijk is, de synthetische stof is erg onprettig en zweterig. Verder is de verpakking helaas niet waterdicht en je moet goed je best doen om hem weer opgerold te krijgen.

  Antwoord van het merk :

  Beste Iveaux,

  Bedankt voor het schrijven van een review over de slaapzak Forclaz 5° light van Quechua.
  Vervelend om te horen dat de slaapzak niet naar wens is.
  Doordat de slaapzak krap is kan er makkelijker warmte vastgehouden worden. Het zakje voor de slaapzak is aan de kleine kant zodat deze zo min mogelijk ruimte in beslag neemt bij het vervoeren. De feedback over het materiaal hebben we aan de hand van eerdere reeds eerder gedeeld met Quechua, hopelijk kunnen ze hier in het vervolg rekening mee houden.
  Wanneer je niet tevreden bent met je aankoop is het mogelijk het product te ruilen of te retourneren.

  Sportieve groet,
  Luke - Online Merchandiser DECATHLON

 • Man
  20-29
  18 May 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Goede slaapzak, maar niet comfy bij 5 graden
  Compact, licht en ligt gemakkelijk Niet comfortabel rond 5 graden

  Deze slaapzak al enkele keren gebruikt. Bij temperaturen rond de 10 graden is hij perfect, maar als het kouder wordt en rond de 5 graden komt voel je de kou toch wel. Geen al te groot probleem aangezien ik hem als zomerslaapzak kocht, maar toch een beetje jammer dat hij zijn naam niet waar maakt.

Productvoordelen

Warmte
Comforttemperatuur 5°C / limiettemperatuur 0°C.
Transportgemak
Gewicht 1160 g / volume 9,4 l (in maat L) / compressiezak.
Slaapcomfort
Afmeting 210 x 80 cm (in maat L) / mummiemodel / 3/4-rits met dubbele trekker.
Compatibiliteit
Samenritsbaar om met 2 te slapen: slaapzak met rechterrits aan 1 met linkerrits.
Onderhoudsgemak
Gemakkelijk wasbaar in de machine, volg de onderhoudstips.
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaapzak - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Beschikb. maten
Linkerrits: M-L-XL
Afmeting (cm)
M 201x75, L 210x80, XL 225x85
Verkrijgbaar in
rechterrits groen L
Gewicht
M 1030 / L 1160 / XL 1230 g
Afm. opgevouwen
M Ø 19 x 27 / L 20 x 30 / XL 21 x 33 cm
Omgevingstemp.
5°C en meer
Samenstelling
Garnering : 100.0% Polyester Voering : 100.0% Polyamide Hoofdstof : 100.0% Polyester Inzetstuk : 100.0% Polyamide Achtertas : 100.0% Polyester
Tests
Op deze slaapzak krijg je 5 jaar garantie, te rekenen vanaf de verkoopdatum vermeld op het kassaticket. Producten gedekt door de garantie worden gratis hersteld of omgeruild. De garantie dekt gebreken aan je slaapzak met uitzondering van gebreken die voortvloeien uit normale slijtage of uit abnormale gebruiksomstandigheden. De garantie wordt pas toegekend op vertoon van het artikel en van het kassaticket.
Ontworpen voor
slapen bij temperaturen rond 5°C, tijdens trektochten en op bivak.
Garantie
5 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Was de slaapzak niet samen met andere kledingstukken of met delicate kleuren, doe 1/3 dosis waspoeder in de wasmachine en kies het programma synthetische stoffen, op 30°C. Hang de slaapzak open te drogen op een goed verluchte plaats, niet in de zon of in de buurt van een warmtebron. Hij mag ook in de droger, op lage temperatuur. Tip: met een lakenzak moet je de slaapzak minder vaak wassen waardoor hij beter zijn isolerende eigenschappen zal behouden.
Opslag Tips
Steek de slaapzak met de voetenkant eerst in de opberghoes. Berg de slaapzak weg op een droge plaats, stop hem niet in zijn hoes zodat hij volumineus en dus warm blijft.
Gebruikslimiet
Maat en lichaamslengte: M < 1m70 / L < 1m85 / XL < 2 m.

Bijkomende informatie

Gebruikstemperatuur:
Op al onze slaapzakken vermelden wij de "comforttemperatuur" zoals getest door een onafhankelijk lab (AITEX) volgens de Europese norm EN 13537 van 11/04/2002. De "comforttemperatuur" is de laagste temperatuur waarbij een gebruiker in liggende houding in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een vrouw van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden). KIES JE SLAAPZAK IN FUNCTIE DAARVAN
Wat zijn de "limiet" gebruikstemperaturen?
Limiet comforttemperatuur: grenstemperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een man van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden).
Toch moet je dit weten over temperaturen:
Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar behoudt de warmte van het lichaam. Wanneer je heel erg moe en koud bent en in een ijskoude, natte slaapzak kruipt, zul je het waarschijnlijk koud hebben, ongeacht de eigenschappen van de slaapzak! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand bestand is tegen de kou (mager of wat dikker, vermoeidheid, …), van zijn uitrusting (matje dat isoleert van de grond, …), kleding (naakt, ondergoed,…) en van het weer (regen, wind,…).
Een paar tips om het warm te krijgen voordat je in je slaapzak kruipt:
Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Houd je lichaamsuiteinden warm: muts, handschoenen, sokken, warmtepacks, stevig wrijven … Een drinkfles met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen gevaar is dat die onbedoeld open gaat!) Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte) maar zonder bewegingen te maken die een koude luchtstroom opwekken.
Onderhoudstips
Was de slaapzak niet samen met andere kledingstukken of met delicate kleuren, doe 1/3 dosis waspoeder in de wasmachine en kies het programma synthetische stoffen, op 30°C. Hang de slaapzak open te drogen op een goed verluchte plaats, niet in de zon of in de buurt van een warmtebron. Hij mag ook in de droger, op lage temperatuur. Tip: met een lakenzak moet je de slaapzak minder vaak wassen waardoor hij beter zijn isolerende eigenschappen zal behouden.
Samenstelling
Binnenstof: 100% polyester. Stof buitenkant: 100% polyester. Inzetstuk: 100% polyamide. Vulling: 100% polyester wattering TS3D 150 g/m².
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Meer informatie op: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN