Trekkingtent / bivaktent Quickhiker Ultralight | 2 personen lichtgrijs

Ref :
8245650
Pluspunt van het artikel
De meest compacte en lichtste tweepersoons bivaktent van Quechua, snel opgezet en afgebroken. 2 deuren. Plaats voor rugzakken en materiaal opzij onder de buitentent.
Users reviews
4.5 / 5 23 Reacties
vanaf
149,99 €*

Users reviews

4.5 / 5 23 Reacties
23 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  30-39
  21 January 2017
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  Beste koop ooit
  comfort/ruimte/gewicht/opzetten/afbreken te weinig tentharingen!

  Twee jaar geleden heb ik deze tent aangeschaft en dit is mijn beste koop ooit! Ik gebruik deze tent ongeveer 4 keer per jaar in alle seizoenen. In de bergen in Oostenrijk, de Ardennen...Schotland....Zweden...heb deze tent al in alle omgevingen gebruikt en onder alle weersomstandigheden (sneeuw/vorst en hevige regenval/storm).

  Ik ben zelf 190 lang en heb in deze tent echt alle ruimte om lekker comfortabel te liggen. Tevens kan ik mijn rugzak na een overnachting op mijn gemakje inpakken zodat alles lekker droog blijft. Omdat de tent van binnen zeer ruim is kan ik mijn rugzak eveneens droog de tent mee innemen zodat ik altijd alles bij de hand heb.

  Dit laatste vind ikzelf altijd erg prettig en hecht hier veel waarde aan. Het opzetten en afbreken is binnen enkele minuten gedaan en als je deze tent na gebruik goed blijft onderhouden kan je er jaren plezier van hebben.

  Ik gebruik deze tent alleen voor mezelf omdat ik de ruimte fijn vind....voor 2 volwassen personen vind ik'm aan de krappe kant. Enige nadeel is het aantal haringen die je erbij geleverd krijgt. Je hebt er minimaal nog 4 extra nodig om de tent op alle punten goed vast te zetten.

  Condensvorming aan de binnenzijde is totaal geen sprake van omdat er aan de binnenzijde een groot ventilatie/muggen net zit waardoor de ventilatie optimaal is.

  Wat mij betreft een echte aanrader!

 • Man
  60 of ouder
  24 September 2016
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  goede trekkerstent, vooral als je alleen bent

  heb de tent nu bijna 2 jaar en ben er o.a. mee dwars door Belgie en Frankrijk gelopen in 11 weken tijd. Meer dan 80 keer opgezet en afgebroken. Voor 2 personen is ie krap, als je alleen bent ruim genoeg; ik had zelfs een wheelie (wandelkar) bij me die er ook nog bij in past.
  Minpuntje: de onderkant van mijn slaapmat (exped) en het grondzeil van de tent maken samen een erg krakend/schurend geluid.

 • Man
  60 of ouder
  18 September 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Ideaal voor lichtgewicht kamperen.
  Lichtgewicht, makkelijk opzetten Het opvouwen vergt wat oefening.

  Het grote voordeel is het kleine pakvolume en het lage gewicht.
  Het opzetten gaat snel en makkelijk.
  Het opvouwen is lastig en vergt wat vaardigheid en oefenen. Om toch makkelijk en snel in te pakken haal ik de boogstok los van de tent en pak die apart in, los van de tent.

Productvoordelen

Transportgemak
Gewicht: 1,96 kg of 0,98 kg/persoon. Tentzak: 5 liter. Ø 13 x 38 cm.
Voor meer personen
~60 cm per persoon. Hoogte binnentent 95 cm. 2 deuren / 1 bergruimte / 1 zak.
Vlotte montage / demontage
Snel opgezet: voorgemonteerde binnen- en buitentent. Bogen vast aan de tent.
Stevigheid
Bestand tegen wind van 70 km/u (8 Bft): getest in windtunnel op draaiplatform.
Waterdichtheid
Getest onder douche van 200 mm water/u/m² (tropische bui) en op het terrein.
Vermindering van warmte
Buitentent. Deuren met muggengaas. De lucht circuleert via de 2 verluchtingen.
Duisternis
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaaptent - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Aantal personen
2 personen
Opzetten
bogen
Slaapcomp.
1
Gewicht
1,96 kg
Meer ruimte
neen
Samenstelling
Stof buitenkant : 100.0% Polyester Binnenkamer : 100.0% Polyester Zadelboog : 100.0% Aluminium
Tests
De waterdichtheid van de QUECHUA-tenten wordt getest door de opgezette tent gedurende 4 uur te onderwerpen aan 200 l water/m²/u (tropische regenbui), waarbij er geen water door de naden, flappen, openingen, ritsen enz. mag komen. De waterkolomtest (= mm schmerber) meet de waterdichtheid van het doek. Windbestendigheid: de tenten worden opgezet in een windtunnel op een draaiplatform om elke kant bloot te stellen aan wind. Wij doen bovendien heel wat tests op het terrein, in reële omstandigheden.
Ontworpen voor
2 personen op bivak of trektocht die een ultralichte en compacte tent met opbergruimte zoeken.
Garantie
2 jaar. Reparatiemogelijkheid: Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in onze ateliers.

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING - indien nodig kun je de tent reinigen met een sopje en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Daarna volledig laten drogen. 2 HARSVLEKKEN - …erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars (voorzichtig) weg, hou er een ijsblokje tegen aan de binnenkant van de tent, dan breekt het hars en komt het gemakkelijker los. 3 OPBERGEN – na gebruik of na het reinigen steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Opslag Tips
Opbergen: na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Gebruikslimiet
Gebruik twee matjes in mummiemodel.

Bijkomende informatie

Afmeting en gewicht; afmeting opgevouwen
Tentzak met compressieriemen: Ø 12 x 40 cm. Inhoud: 4,5 liter Gewicht: 1,96 kg Een tweede, eenvoudige tentzak wordt meegeleverd om gewicht te winnen indien nodig.
Ruimte
Lengte slaapcompartiment: 210 cm Breedte slaapcompartiment: 130 cm aan de schouders, 110 cm aan het hoofd en 80 cm aan de voeten. Hoogte slaapcompartiment: 95 cm Verhogers (bogen in 1 stuk) aan de 4 hoeken vergroten de nuttige ruimte van de tent. Naast de deur van de binnentent heb je onder de buitentent een bergruimte van maximum 60 cm breed. Opbergen van twee rugzakken van 50 liter. 1 zak opzij voor spullen.
Bogen, haringen
Bogen: aluminium 9 mm DAC Featherlite NSL, licht en maximaal bestand tegen breken en tegen vorst. Haringen: in zeer sterk en licht aluminium; hoekvormig.
Opzetten / Afbreken
Uiterst snel opgezet en weer afgebroken. De buiten- en binnentent zijn voorgemonteerd. Doordat de bogen al aan de tent zijn bevestigd tegenover de bogen, win je waardevolle tijd bij het opzetten. Afbreken gaat al even snel. Om de tent op te bergen in de zak, volstaat het de bogen op te vouwen en opnieuw vast te zetten in de elastieken, de tent op te vouwen zodat ze ongeveer even breed is als de tentzak en daarna stevig op te rollen.
Waterdichtheid
Alle Quechua-tenten worden getest in het lab (volledige tent 4 uur lang onder 200 l/m²/u) en op het terrein. Doek buitentent in polyester van 40 denier, polyurethaan (binnenkant) en siliconen (buitenkant) coating, grondzeil van de binnentent in polyester van 75 denier. Alle naden zijn waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken. De binnentent, in ademend en waterafstotend polyester 40D en deels met muggengaas, voorkomt contact met druppels condens.
Windbestendigheid
Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Om de windbestendigheid te garanderen, moet de tent goed zijn opgezet, met alle scheerlijnen mooi verdeeld rond de tent en stevig maar niet overdreven strak aangespannen. Op die manier opgezet, is de tent bestand tegen windsnelheden van 70 km/u aan de grond.
Verluchting en beperking van condensatie
Slaapcompartiment met delen in muggengaas voor de verluchting en delen in een waterafstotende stof om te beschermen tegen condens en tocht. Grote verluchting aan de voorkant van de tent en ook aan de voeten. Om condensvorming in de tent te beperken, moet de tent op de juiste manier zijn opgezet, met het doek goed maar niet te hard opgespannen. Gebruik de verluchtingen en zorg voor een goede luchtcirculatie om de luchtvochtigheid in de tent te beperken.
Zonnebescherming
De stof van de buitentent filtert uv-stralen met een SPF 30. Opgelet: door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen. Bescherm je huid.
Milieuvriendelijk ontwerp
Bestaat voor 20% uit gerecycleerde materialen, vermindert de milieu-impact van dit artikel.
Garantie
Op al onze tenten die bij Decathlon worden verkocht, geldt 2 jaar garantie bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon gelden als aankoopbewijs). Bij een probleem kun je de tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel. Onderdelen en reparatie van tentbogen in het atelier van je Decathlon-winkel.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. ...). Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/

U hebt misschien ook interesse in deze producten

79,99 €*
4.50 / 5 20 Reacties
  WELDRA UITGEPUT
  129,99 €*
  3.70 / 5 7 Reacties
   19,99 €*
   4.30 / 5 33 Reacties
    34,99 €*
    4.20 / 5 10 Reacties
     NAAR BOVEN