129,99 €*

Reviews on

Trekkingtent / bivaktent Quickhiker Ultralight | 2 personen lichtgrijs

4.5 / 5 23 Reacties
23 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  30-39
  21 January 2017
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  Beste koop ooit
  comfort/ruimte/gewicht/opzetten/afbreken te weinig tentharingen!

  Twee jaar geleden heb ik deze tent aangeschaft en dit is mijn beste koop ooit! Ik gebruik deze tent ongeveer 4 keer per jaar in alle seizoenen. In de bergen in Oostenrijk, de Ardennen...Schotland....Zweden...heb deze tent al in alle omgevingen gebruikt en onder alle weersomstandigheden (sneeuw/vorst en hevige regenval/storm).

  Ik ben zelf 190 lang en heb in deze tent echt alle ruimte om lekker comfortabel te liggen. Tevens kan ik mijn rugzak na een overnachting op mijn gemakje inpakken zodat alles lekker droog blijft. Omdat de tent van binnen zeer ruim is kan ik mijn rugzak eveneens droog de tent mee innemen zodat ik altijd alles bij de hand heb.

  Dit laatste vind ikzelf altijd erg prettig en hecht hier veel waarde aan. Het opzetten en afbreken is binnen enkele minuten gedaan en als je deze tent na gebruik goed blijft onderhouden kan je er jaren plezier van hebben.

  Ik gebruik deze tent alleen voor mezelf omdat ik de ruimte fijn vind....voor 2 volwassen personen vind ik'm aan de krappe kant. Enige nadeel is het aantal haringen die je erbij geleverd krijgt. Je hebt er minimaal nog 4 extra nodig om de tent op alle punten goed vast te zetten.

  Condensvorming aan de binnenzijde is totaal geen sprake van omdat er aan de binnenzijde een groot ventilatie/muggen net zit waardoor de ventilatie optimaal is.

  Wat mij betreft een echte aanrader!

 • Man
  60 of ouder
  24 September 2016
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  goede trekkerstent, vooral als je alleen bent

  heb de tent nu bijna 2 jaar en ben er o.a. mee dwars door Belgie en Frankrijk gelopen in 11 weken tijd. Meer dan 80 keer opgezet en afgebroken. Voor 2 personen is ie krap, als je alleen bent ruim genoeg; ik had zelfs een wheelie (wandelkar) bij me die er ook nog bij in past.
  Minpuntje: de onderkant van mijn slaapmat (exped) en het grondzeil van de tent maken samen een erg krakend/schurend geluid.

 • Man
  60 of ouder
  18 September 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Ideaal voor lichtgewicht kamperen.
  Lichtgewicht, makkelijk opzetten Het opvouwen vergt wat oefening.

  Het grote voordeel is het kleine pakvolume en het lage gewicht.
  Het opzetten gaat snel en makkelijk.
  Het opvouwen is lastig en vergt wat vaardigheid en oefenen. Om toch makkelijk en snel in te pakken haal ik de boogstok los van de tent en pak die apart in, los van de tent.

 • Man
  60 of ouder
  07 September 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  beoordeling tentje

  een klasse product, veel waar voor weinig geld.
  Snel opgezet en opgeborgen.

 • Man
  20-29
  03 August 2016
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Redelijke trekkingstent
  Goedkoop, licht, pakvolume Grondzeil, opbergruimte

  Getest in meerdere trektochten met twee personen. Voor kortere en/of droge tochten is deze goed. Zeer licht voor de prijs, gemakkelijk op te zetten en af te breken. Voldoende slaapruimte. Voor langere trektochten is het gebrek aan een 2de compartiment voor rugzakken echter vervelend. Twee grote rugzakken passen niet goed in het enkel opberg compartiment, deze raken het tent stof of steekt uit waardoor de rugzak nat wordt indien het niet droog is. Tijdens slecht weer niet tegelijkertijd in de rugzakken kunnen maakt het heel wat langzamer en vervelender om iets gedaan te krijgen. Het grondzeil is niet goed bestendig tegen voortdurende natte ondergronden (bv in Noorwegen) en er is geen apart grondzeil voor het 2 persoons model te krijgen. Er is ook condensvorming wat vervelend kan worden aangezien de tent uit 1 stuk bestaat. Degelijke tent dus maar niet optimaal voor langdurige natte tochten.

  Antwoord van het merk :

  Beste Stef,
  bedankt alvast om even de tijd te nemen om ons je gedacht te geven over de trekkerstent van Quechua.
  Het doet ons steeds deugd om te lezen dat mensen tevreden zijn met hun aankopen bij Decathlon. In September vertrek ik naar Frankrijk voor opleiding, ik neem je opmerkingen zeker mee en ga deze voorleggen aan de designers. U mag mij gerust begin Oktober eens contacteren voor de antwoorden.
  Moest je nog een leuke foto hebben van je aankoop, aarzel dan niet om deze op www.decathlon.be te posten
  Tim Van de Manacker Expert- monitor Quechua DECATHLON

 • Man
  40-49
  01 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Fijne lichte tent voor lange wandeltochten.
  Licht, klein, ruim genoeg, goedkoop. Niets

  We hebben deze tent gebruikt voor lange wandeltochten in Amerika (Rocky mountains en woestijn), waarbij we zo min mogelijk gewicht wilden meenemen. De tent weegt minder dan 2 kilo en is een klein pakketje in je tas. Opzetten is simpel en snel, de stokken zitten er al in. Je moet wel alle scheerlijnen aanspannen, maar dat gaat goed. De tent bleef staan in harde wind, regenbui en op lastige (rots)ondergrond, waarbij we hem aan takken hebben bevestigd. Voldoende ruimte voor lange personen (ik ben 1.93m). Je kan twee grote rugzakken en twee paar wandelschoenen kwijt onder de luifel. Je kan nog wat spullen boven je hoofd opbergen. Veel mogelijkheden voor ventilatie, de zijkanten kunnen tegen elkaar open. Goede lichtgewicht haringen. Een hele fijne lichtgewicht tent voor weinig geld.

 • Vrouw
  20-29
  22 July 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Top Tent
  zeer snel opzetten en afbreken beetje klein zakje om te tent in op te bergen

  We hebben met deze tent 8 dagen rondgetrokken.
  zeer handige tent, we hadden wel mooi weer en ik kan me wel voorstellen als het voortdurend regent dat het misschien wel wat krap is om in te zitten met twee. maar bij mooi weer, zeker genoeg ruimte!

  het gewicht is licht, bagageruimte is super handig, eenvoudig op en afbreken.

  ik kan eigenlijk niets negatiefs vertellen over deze tent.
  Zeer tevreden, en zal hem in de toekomst nog vaak gebruiken!

  Antwoord van het merk :

  Beste Tine,

  Bedankt om ons je mening te geven over deze Quickhiker Ultralight tent van Quechua.
  We zijn blij te horen dat je tevreden bent met je aankoop bij Decathlon.
  Het is zo dat deze tenten, doordat ze zo licht en compact mogelijk moeten zijn, het minimum aan plaats voorzien.
  Daarom raden wij soms, in jouw geval, een 3 of 4 persoonstent aan. Deze zijn iets ruimer en hebben ook een leefruimte.
  Hopelijk ben je hiermee verder geholpen.
  Heb je nog leuke foto's van je aankoop, mag je deze steeds op onze website posten.

  Met sportieve groeten!

  Mieke Theys Monitor en Expert Quechua DECATHLON

 • Man
  20-29
  15 March 2016
  Gebruikt voor meer dan 2 jaar
  That review has been deposited on this product version
  quikhiker ultralight II
  licht grondzeil niet waterdicht genoeg

  de Queshua ultralight is in mijn handen nu voor 2 jaar en een half in mijn handen. Ik ben in het algemeen er tevreden van. De tentstof is mooi waterdicht, de tentstokken en piketten zijn sterk en licht, de touwtjes ad zijkant vd tent zijn sterk en het systeem voor de touwtjes aan te spannen is mooi doordacht. als ik een minpuntjes moet geven dan kan ik zeggen dat het grondzeil niet tegen een behoorlijk natte ondergrond kan verdragen. In Schotland was dat niet altijd even gemakkelijk. Er bestaat ook geen extra grondzeil bij de tent wat in de III en IIII versie wel bestaat. De tent mag een klein beetje groter zodat er 2 rugzakken er beter inpassen.

  In het algemeen is de tent enorm goed als je kijkt naar kwaliteit/prijs verhouding.

 • Man
  40-49
  23 November 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  goede compacte trekkingtent
  compact, vrij vlot op te zetten, lichtgewicht condensvorming, opplooien bij nat weer

  Leuke compacte en lichte trekkingtent die ik meenam op 14daagse fietstocht met wisselvallig weer. Het opzetten gaat vrij vlot, ik heb wel zelf een onderzeil in een folie (doe het zelf zaak) uitgesneden voor extra bescherming. Ik kon mijn tent niet droog opplooien (zeer mistige ochtenden). Dit heeft als toch een aanzienlijk nadeel - doordat binnen-en buitentent één geheel vormen- dat de binnentent nat wordt (ook binnenin) en je dan eerst de tent moet drogen als je die 's avonds weer opzet. Als je de tent van buitenaf probeert de drogen druppelt het vocht (condens) gewoon naar binnen). Wel prima tent bij mooi/droog weer. Ideaal voor 1 persoon met wat bagage. De voortentruimte is meegenomen.

 • Man
  40-49
  08 November 2015
  Gebruikt voor 7 tot 12 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Grondzeil
  Fantastische tent Mis passend grondzeil

  Hoewel ik zeer te spreken ben over bouw- en afbreekgemak, leefruimte, vormgeving, gewicht, eigenlijk over alles van deze tent, mis ik, en dat hebben de quickhiker 3 en 4 wel, een passend grondzeil. Kan iemand van Decathlon aangeven of de productie daarvan wel in de koker zit?

NAAR BOVEN