Trekkingtent / bivaktent Quickhiker Ultralight | 3 personen lichtgrijs

Ref :
8245651
Pluspunt van het artikel
De meest compacte en lichtste driepersoons bivaktent van Quechua, snel opgezet en afgebroken. 2 deuren. Grote voortent. Eenvoudige en doeltreffende verluchting.
Users reviews
4.4 / 5 20 Reacties
vanaf
199,99 €*

Users reviews

4.4 / 5 20 Reacties
18 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  30-39
  21 January 2017
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  6 weken nieuw zeeland

  Goede tent voor zijn prijs. Wij hebben ze met 2 personen 6 weken lang gebruikt in nieuw Zeeland, Elke dag opgezet en afgebroken. Heel eerlijk, voor deze reis kwam de tent net wat tekort MAAR is zeker geen slechte tent.
  Voor 2 personen met rugzakken, perfect, met 3 zou ik er niet aanbeginnen.
  Regen en wind werd goed aangepakt en geloof me we hebben ze in echt slecht weer getest.
  Enige nadeel is dat de tent niet opgezet en afgebroken kan worden zonder de binnentent, ik heb een aantal aanpassingen gemaakt (50gr) zodat ik de tent kon opzetten zonder de binnentent. Dit gaf ons de mogelijkheid om het binnenzeil droog te houden en de buiten tent te laten drogen na een natte nacht.
  Hier zou decathlon ook even moeten aan denken ( wil best leren hoe ik het opgelost heb ;) )
  Verder zou ik ook aanraden om het grondzeil er bij te kopen voor comfort en voor het toch fragiele binnen compartiment te beschermen.
  Nu na 4 weken begon de tent toch kleine scheurtjes te vertonen aan de voorzijde omdat bij felle wind het strakke opstelling nodig is.
  Ook zoals andere al gemeld hebben is het nodig om aan de achterzijde een kleine aanpassing te maken zodat je het achterzeil kan opspannen, ook hier moet decathlon even over nadenken.
  Slot:
  In mijn ogen goede tent voor 2-3 weken frankrijk in het zonnetje met af en toe wat wind en regen, maar zeker niet voor het zwaardere trekkingswerk.

  Antwoord van het merk :

  Beste,

  Alvast bedankt voor uw tijd om deze uitgebreide en informatieve review te schrijven over onze trekkingstent. We zijn verheugd om te zien dat onze klanten tevreden zijn met onze producten. Uw feedback nemen we zeker mee naar de productingenieurs van deze tenten, zodat we deze naar volgend kampeerseizoen kunnen optimaliseren volgens de noden van onze klanten.

  Met vriendelijke groeten,

  Karl Van Der Auwera Verkoper monitor Quechua by DECATHLON

 • 09 August 2016
  That review has been deposited on this product version
  Goede lichte tent

  Pluspunten: lichte gewicht tent, sterke materiaal tent, zeer snel op te zetten en af te breken/op te bergen, open gedeelte is leuk om te gebruiken onder de sterrenhemel
  Mindere punten: wat aan de lage kant, past met 3 maar is comfortabel voor 2 personen
  Tip: koop het bijpassende grondzeil

 • Man
  20-29
  10 June 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Ultralight supertent
  Snel op te zetten, licht, praktisch en mooi design Geen rondzeil in voortent

  Top tent, met goed ademend vermogen. Droogt snel en is ruim voor 2 personen. Zeer snel op te zetten en snel in te vouwen. Is strak neer te zetten met voldoende scheerlijnen. Mis alleen een grondzeiltje in de voortent om spullen droog te zetten zonder ze in de slaapcabine te hoeven plaatsen.

Productvoordelen

Transportgemak
Gewicht: 2,6 kg of 1,3 kg/persoon. Compacte tentzak: 7 liter. Ø 15 x 40 cm.
Voor meer personen
60 cm/persoon. Hoogte binnentent 95 cm. 2 deuren / 1 grote voortent / 3 zakken.
Vlotte montage / demontage
Snel opgezet: voorgemonteerde binnen- en buitentent. Bogen vast aan de tent.
Stevigheid
Bestand tegen wind van 70 km/u (8 Bft): getest in windtunnel op draaiplatform.
Waterdichtheid
Getest onder douche van 200 mm water/u/m² (tropische bui) en op het terrein.
Vermindering van warmte
Deuren en binnentent met muggengaas. De buitentent kan worden opgerold.
Duisternis
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaaptent - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Aantal personen
3 personen
Opzetten
bogen
Slaapcomp.
1
Gewicht
2,6 kg
Meer ruimte
ja
Samenstelling
Stof buitenkant : 100.0% Polyester Binnenkamer : 100.0% Polyester Zadelboog : 100.0% Aluminium
Tests
De waterdichtheid van de QUECHUA-tenten wordt getest door de opgezette tent gedurende 4 uur te onderwerpen aan 200 l water/m²/u (tropische regenbui), waarbij er geen water door de naden, flappen, openingen, ritsen enz. mag komen. De waterkolomtest (= mm schmerber) meet de waterdichtheid van het doek. Windbestendigheid: de tenten worden opgezet in een windtunnel op een draaiplatform om elke kant bloot te stellen aan wind. Wij doen bovendien heel wat tests op het terrein, in reële omstandigheden.
Ontworpen voor
3 personen op bivak of trektocht die een ultralichte en compacte tent met een grote opbergruimte zoeken.
Garantie
2 jaar. Reparatiemogelijkheid: Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in onze ateliers.

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING - indien nodig kun je de tent reinigen met een sopje en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Daarna volledig laten drogen. 2 HARSVLEKKEN - …erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars (voorzichtig) weg, hou er een ijsblokje tegen aan de binnenkant van de tent, dan breekt het hars en komt het gemakkelijker los. 3 OPBERGEN – na gebruik of na het reinigen steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Opslag Tips
Opbergen: na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Gebruikslimiet
Slaapbreedte maximum 60 cm per persoon.

Bijkomende informatie

Afmeting en gewicht; afmeting opgevouwen
Tentzak met compressieriemen: Ø 15 x 40 cm. Inhoud: 7 liter Gewicht: 2,6 kg Een tweede, eenvoudige tentzak wordt meegeleverd om gewicht te winnen indien nodig.
Ruimte
Lengte slaapcompartiment: 215 cm Breedte slaapcompartiment: 180 cm aan het hoofd en 140 cm aan de voeten. Hoogte slaapcompartiment: 95 cm De grote voortent van 100 cm diep en 190 cm breed, of bijna 2 m², biedt plaats voor je spullen (rugzakken, schoenen, ...). 3 zakken in de binnentent.
Bogen, haringen
Bogen: aluminium 9,6 mm DAC Featherlite NSL, licht en maximaal bestand tegen breken en tegen vorst. Haringen: in zeer sterk en licht aluminium; hoekvormig.
Opzetten / Afbreken
Uiterst snel opgezet en weer afgebroken. De buiten- en binnentent zijn voorgemonteerd. Doordat de bogen al aan de tent zijn bevestigd tegenover de bogen, win je waardevolle tijd bij het opzetten. Afbreken gaat al even snel. Om de tent op te bergen in de zak, volstaat het de bogen op te vouwen en opnieuw vast te zetten in de elastieken, de tent op te vouwen zodat ze ongeveer even breed is als de tentzak en daarna stevig op te rollen.
Waterdichtheid
Alle Quechua-tenten worden getest in het lab (volledige tent 4 uur lang onder 200 l/m²/u) en op het terrein. Doek buitentent in polyester van 40 denier, polyurethaan (binnenkant) en siliconen (buitenkant) coating, grondzeil van de binnentent in polyester van 75 denier. Alle naden zijn waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken. De binnentent, in ademend en waterafstotend polyester 40D en deels met muggengaas, voorkomt contact met druppels condens.
Windbestendigheid
Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Om de windbestendigheid te garanderen, moet de tent goed zijn opgezet, met alle scheerlijnen mooi verdeeld rond de tent en stevig maar niet overdreven strak aangespannen. Op die manier opgezet, is de tent bestand tegen windsnelheden van 70 km/u aan de grond.
Verluchting en beperking van condensatie
Slaapcompartiment met delen in muggengaas voor de verluchting en delen in een waterafstotende stof om te beschermen tegen condens en tocht. Grote verluchting aan de voorkant van de buitentent en ook aan de voeten. Om condensvorming in de tent te beperken, moet de tent op de juiste manier zijn opgezet, met het doek goed maar niet te hard opgespannen. Gebruik de verluchtingen en zorg voor een goede luchtcirculatie om de luchtvochtigheid in de tent te beperken.
Zonnebescherming
De stof van de buitentent filtert uv-stralen met een SPF 30. Opgelet: door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen. Bescherm je huid.
Milieuvriendelijk ontwerp
Bestaat voor 20% uit gerecycleerde materialen, vermindert de milieu-impact van dit artikel.
Garantie
Op al onze tenten die bij Decathlon worden verkocht, geldt 2 jaar garantie bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon gelden als aankoopbewijs). Bij een probleem kun je de tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel. Onderdelen en reparatie van tentbogen in het atelier van je Decathlon-winkel.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. ...). Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
NAAR BOVEN