Trekkingtent / bivaktent Quickhiker Ultralight | 4 personen lichtgrijs

Ref :
8243148
Pluspunt van het artikel
De meest compacte en lichtste vierpersoons bivaktent van Quechua. Zeer grote leefruimte. Snel op te zetten en af te breken. Eenvoudige en doeltreffende verluchting. Prima verhouding gewicht/comfort.
Users reviews
4.7 / 5 9 Reacties
vanaf
269,99 €*

Users reviews

4.7 / 5 9 Reacties
9 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  50-59
  05 October 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  kamperen met fiets
  gewicht, ruimte, gemak van opzetten/afbreken tentharingen graag iets langer

  Superlicht Makkelijk op te zetten. Snel weer in te klappen. Goede ventilatiemogelijkheden ook met zeer vochtig weer in oktober Fietsen kunnen binnenstaan, anders een zeer ruime woonruimte

 • 18 September 2016
  That review has been deposited on this product version
  Perfecte tent.

  Het is een hele fijne tent voor fietstochten.Door zijn compacte formaat (opgerold) past hij goed in een fietstas. Hij is snel opgezet en heeft dan heel veel ruimte.
  Het oprollen vereist wel enige oefening maar gaat nu goed.
  Wij hebben nog een vergelijkbare tent maar die is 3 kg zwaarder en past niet in een fietstas.
  Mijn vrouw en ik hebben deze tent nu pas 4 maanden maar zijn helemaal enthousiast over deze tent en willen nooit meer een andere!

 • Vrouw
  30-39
  11 October 2015
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Sterke ruime tent!
  ruimte,

  We zijn érg blij met deze tent! Hij is geschikt voor 4 personen & wij zijn met z'n 2en. Daardoor hebben we extra veel ruimte en kunnen we alle accessoires kwijt. Het is een hele sterke tent, makkelijk op te zetten, duidelijk qua uitleg en is waterdicht + windbestendig.

  Daarnaast is hij superlicht, dus ideaal om in het vliegtuig mee te nemen. Dat hebben wij gedaan waardoor je koffer niet gelijk te zwaar is. Mooi ook dat hij voor 20% uit eco materiaal bestaat. Hij heeft alles wat een tent moet hebben qua comfort en daarnaast ziet hij er zeer mooi uit. Een aanrader!

Productvoordelen

Transportgemak
Gewicht: 3,9 kg of 1,3 kg/persoon. Compacte tentzak: 14 liter. Ø 21 x 40 cm.
Voor meer personen
58 cm/pers. H. binnentent 120 cm. 1 deur / 1 grote leefruimte: 4,9 m² / 7 zakken
Vlotte montage / demontage
Snel opgezet: voorgemonteerde binnen- en buitentent. Bogen vast aan de tent.
Stevigheid
Bestand tegen wind van 70 km/u (8 Bft): getest in windtunnel op draaiplatform.
Waterdichtheid
Getest onder douche van 200 mm water/u/m² (tropische bui) en op het terrein.
Vermindering van warmte
Deuren en binnentent met muggengaas. De buitentent kan worden opgerold.
Duisternis
Milieuvriendelijk
Vergelijking van de levenscyclus: slaaptent - sustainability.decathlon.com

DE KENMERKEN

Aantal personen
4 personen
Opzetten
bogen
Slaapcomp.
1
Gewicht
3,9 kg
Meer ruimte
ja
Samenstelling
Stof buitenkant : 50.0% Polyester, 40.0% Gerecyleerd polyester, 10.0% Polyurethaan Binnenkamer : 40.0% Polyester, 40.0% Gerecyleerd polyester, 20.0% Polyamide Zadelboog : 100.0% Aluminium
Tests
De waterdichtheid van de QUECHUA-tenten wordt getest door de opgezette tent gedurende 4 uur te onderwerpen aan 200 l water/m²/u (tropische regenbui), waarbij er geen water door de naden, flappen, openingen, ritsen enz. mag komen. De waterkolomtest (= mm schmerber) meet de waterdichtheid van het doek. Windbestendigheid: de tenten worden opgezet in een windtunnel op een draaiplatform om elke kant bloot te stellen aan wind. Wij doen bovendien heel wat tests op het terrein, in reële omstandigheden.
Ontworpen voor
4 personen op bivak of trektocht die een ultralichte en compacte tent met een grote leefruimte zoeken.
Garantie
2 jaar. Reparatiemogelijkheid: Al onze tenten kunnen worden gerepareerd in onze ateliers.

TIPS

Onderhoudstips
1 REINIGING - indien nodig kun je de tent reinigen met een sopje en daarna afspoelen (dat mag met de tuinslang). Daarna volledig laten drogen. 2 HARSVLEKKEN - …erg moeilijk te verwijderen: laat de vlek eerst goed drogen en krab dan het hars (voorzichtig) weg, hou er een ijsblokje tegen aan de binnenkant van de tent, dan breekt het hars en komt het gemakkelijker los. 3 OPBERGEN – na gebruik of na het reinigen steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Opslag Tips
Opbergen: na gebruik of na het reinigen de tent steeds goed laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen.
Gebruikslimiet
Slaapbreedte maximum 58 cm per persoon.

Bijkomende informatie

Afmeting en gewicht; afmeting opgevouwen
Tentzak van 40 x 21 x 21 cm, met compressieriemen. Inhoud: 13,9 liter Gewicht: 3,9 kg. Een tweede, eenvoudige tentzak wordt meegeleverd om gewicht te winnen indien nodig.
Ruimte
Lengte slaapcompartiment: 215 cm Breedte slaapcompartiment: 230 cm aan het hoofd en 210 cm aan de voeten. Hoogte slaapcompartiment: 122 cm op het hoogste punt. De zeer grote voortent van 205 cm diep en 240 cm breed, of bijna 5 m², biedt plaats om met 4 te zitten of om je trekkingmateriaal beschut binnen op te bergen (rugzakken, schoenen, ...). 7 zakken in de binnentent.
Bogen, haringen
Bogen: aluminium 10,25 mm DAC Featherlite NSL, licht en maximaal bestand tegen breken en tegen vorst. Haringen: in zeer sterk en licht aluminium; hoekvormig.
Opzetten / Afbreken
Uiterst snel opgezet en weer afgebroken. De buiten- en binnentent zijn voorgemonteerd. Doordat de bogen al aan de tent zijn bevestigd tegenover de bogen, win je waardevolle tijd bij het opzetten. Afbreken gaat al even snel. Om de tent op te bergen in de zak, volstaat het de bogen op te vouwen en opnieuw vast te zetten in de elastieken, de tent op te vouwen zodat ze ongeveer even breed is als de tentzak en daarna stevig op te rollen.
Waterdichtheid
Alle Quechua-tenten worden getest in het lab (volledige tent 4 uur lang onder 200 l/m²/u) en op het terrein. Doek buitentent in polyester van 40 denier, polyurethaan (binnenkant) en siliconen (buitenkant) coating, grondzeil van de binnentent in polyester van 75 denier. Alle naden zijn waterdicht gemaakt met thermogelijmde stroken. De binnentent, in ademend en waterafstotend polyester 40D en deels met muggengaas, voorkomt contact met druppels condens.
Windbestendigheid
Wij testen al onze tenten in een windtunnel op een draaiplatform om de tent van elke kant bloot te stellen aan wind. Om de windbestendigheid te garanderen, moet de tent goed zijn opgezet, met alle scheerlijnen mooi verdeeld rond de tent en stevig maar niet overdreven strak aangespannen. Op die manier opgezet, is de tent bestand tegen windsnelheden van 70 km/u aan de grond.
Verluchting en beperking van condensatie
Slaapcompartiment met delen in muggengaas voor de verluchting en delen in een waterafstotende stof om te beschermen tegen condens en tocht. Grote verluchting aan de voorkant van de buitentent en ook aan de voeten. Om condensvorming in de tent te beperken, moet de tent op de juiste manier zijn opgezet, met het doek goed maar niet te hard opgespannen. Gebruik de verluchtingen en zorg voor een goede luchtcirculatie om de luchtvochtigheid in de tent te beperken.
Zonnebescherming
De stof van de buitentent filtert uv-stralen met een SPF 30. Opgelet: door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen. Bescherm je huid.
Milieuvriendelijk ontwerp
Bestaat voor 20% uit gerecycleerde materialen, vermindert de milieu-impact van dit artikel.
Garantie
Op al onze tenten die bij Decathlon worden verkocht, geldt 2 jaar garantie bij normaal gebruik (je klantenkaart of de kassabon gelden als aankoopbewijs). Bij een probleem kun je de tent laten nakijken in de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel. Onderdelen en reparatie van tentbogen in het atelier van je Decathlon-winkel.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. ...). Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/

U hebt misschien ook interesse in deze producten

WELDRA UITGEPUT
Vanaf
149,99 €129,99 €*
4.60 / 5 22 Reacties
  379,99 €*
  4.20 / 5 6 Reacties
   199,99 €*
   4.10 / 5 13 Reacties
    79,99 €*
    4.30 / 5 22 Reacties
     NAAR BOVEN